In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Ondernemen Etten-Leur special | Industriële Kring Etten-Leur
Waar het goed wonen is, is het ook goed werken

Kees van Beijmerwerdt heeft naast een eigen managementadviesbureau ook de voorzittersrol van de Industriële Kring Etten-Leur (IKE) op zich genomen. Het netwerk fungeert als belangenbehartiger voor de middelgrote en grote bedrijven in de gemeente. Maar heeft ook een belangrijke netwerkfunctie.


Kees van Beijmerwerdt.

"In Etten-Leur is het goed georganiseerd. De gemeente is groot genoeg om bedrijven te faciliteren en klein genoeg om prettig te wonen. Het ondernemersklimaat is prima. Goed ingerichte bedrijventerreinen, genoeg zakelijke dienstverlening en voldoende arbeidspotentieel", aldus de voorzitter van IKE.
De IKE is een bloeiende organisatie. "De vereniging telt 115 leden onder de ongeveer 200 daarvoor in aanmerking komende bedrijven. De leden zijn vooral te vinden in de grotere industriële bedrijven en bij ondersteunende dienstverlenende organisaties."
"Persoonlijke contacten zijn voor onze leden belangrijk. We trekken intensief samen op. Elk jaar leggen we een aantal bedrijfsbezoeken af. Deze bezoeken hebben een educatief karakter. Wij zijn bijvoorbeeld bij Fri-Jado de geoptimaliseerde productielijn gaan bekijken. Zeer interessant. We leren van elkaars bedrijfsvoering. Daarnaast organiseren we themabijeenkomsten voor geïnteresseerden over bijvoorbeeld ARBO-wetgeving of belonings- en waarderingssystemen." Hij lacht:"Maar er is ook tijd voor ontspanning: ons jaarfeest trekt elk jaar zo'n 130 deelnemers."

Niet 'ritselen' maar regelen
Van Beijmerwerdt vertelt dat de IKE goede contacten met de gemeente onderhoudt. "Als we zaken signaleren die niet goed lopen, trekken we aan de bel. De lijnen zijn kort. Ik vind dat de gemeentelijke bestuurders met visie de gemeente besturen. De snelweg omleiden was een enorme goede zet.
Door het Centrumplan is de gemeente enorm opgeknapt en daar profiteren wij ook van. Waar het goed wonen is, is het ook goed werken!" Hij vertelt dat de burgemeester rechtsreeks aanspreekbaar is. "Maar denk niet dat er dan iets te 'ritselen' valt. Zo werkt dat niet. Niet bij ons en niet bij hem. Maar de burgemeester onderzoekt wel of er iets te regelen valt. Dat is iets anders." Ook met het MKB heeft Van Beijmerwerdt goede contacten. "We trekken vaak samen op.Vooral op het gebied van veiligheid en contacten naar de overheden toe is de samenwerking uitstekend. Daarbij liggen de accenten wat anders, een zaak in het centrum is anders dan een productiebedrijf op Vosdonk, maar de belangen lopen voor 80 procent gelijk op." Over de plannen om een industrieterrein ten oosten van Etten-Leur te ontwikkelen laat hij zich voorzichtig uit.
"Het is goed om op basis van toekomstverwachtingen deze optie te onderzoeken maar wij stellen ons neutraal op ten aanzien van deze ontwikkeling."

Stichting Surveillance Vosdonk
De IKE heeft overleg met de gemeente over verbeteren van de bewegwijzering, de rondweg en toegankelijkheid maar ook over de uitgifte van bedrijventerreinen, milieu onderwerpen en de beveiliging van industrieterreinen. "Om de bedrijven en personen van onze leden te beschermen, hebben we de Stichting Surveillance Vosdonk opgericht. Ieder lid betaalt een bijdrage waarvan een professionele surveillancedienst op het industrieterrein van wordt betaald. De beveiligingsdienst surveilleert elke nacht. Behalve de preventieve werking die hiervan uitgaat, wordt een alarmmelding direct opgevolgd." De deelname van bedrijven aan dit initiatief mag van Beijmerwerdt wel wat groter worden: "Hoe meer deelnemers des te groter het beschikbare budget voor surveillance. Als de pakkans groter wordt verdwijnt de ongewenste belangstelling vanzelf!" De kring heeft nog een andere wens op haar lijstje staan. "De kruising bij oprit bij Vosdonk naar de A58 toe, vinden wij een gevaarlijke situatie. Er ontstaan regelmatig files en dus vertraging. Het is er erg donker en rechtdoorrijdend verkeer vanuit Sprundel wordt slecht opgemerkt. Die situatie zouden we graag verbeterd zien door het snel aanleggen van een grote rotonde."

Meer informatie:
Internet: www.industrielekringettenleur.nl
waar u zich ook aan kunt melden als lid.


...netwerkt
VOC Ondernemers­concert nu al een begrip

...onderneemt
Een uit de hand gelopen hobby

...viert
Florijn Business Club viert 15-jarig bestaan met nieuwe naam

...lost op
REWIN ondersteunt innovatief bedrijf uit Roosendaal

...hergebruikt
Hergebruiken van producten spaart MKB'er kosten

...inventariseert
'Tijdig inventariseren gevolgen wetswijzigingen!'

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...groeit
Het vliegwiel van Etten-Leur: de ene ontwikkeling zet de andere in gang

...sport
Grote plannen voor een sportief Etten-Leur

...presenteert
Hotels in Etten-Leur hebben elk hun eigen charme

...organiseert
Waar het goed wonen is, is het ook goed werken

...ontwikkelt
Grootse plannen met cultuur, toerisme en recreatie

...winkelt
MKB serieuze gesprekspartner van gemeente

...werkt samen
Durven investeren in de toekomst

...plant
Borchwerf maakt er werk van

...opent deuren
Grensverleggend Ondernemen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...spreekt
In 't kort

...verbouwt
NVB: 'Meer bedrijven willen verhuizen of verbouwen'

...verkoopt
Pand familiebedrijf vrij van overdrachts­belasting