In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.deondernemer.com
www.sitesupport.nl
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Fabricage producten in China. Arno Kreté van Q trade International:
'Chinezen zijn harde werkers'

Voor Europese ondernemingen is kostprijsreductie de belangrijkste reden voor outsourcing. Ondernemers verwachten dat ze gemakkelijk contact kunnen leggen met Chinese fabrikanten via internet of door beurzen. Maar de informatie die ze krijgen, blijkt niet altijd betrouwbaar.


Arno KretÚ en Chi Choi.

De twee ondernemers Arno Kreté en Chi Choi richtten in april vorig jaar Q trade international b.v. op. Dit Oudenbosche bedrijf laat in opdracht van hun Europese klanten producten in China fabriceren. Zo profiteert de ondernemer wel van de concurrerende prijzen, maar hoeft zich niet druk te maken over de contacten en de kwaliteit van de goederen. Q trade International b.v. voert handel tussen Europese landen en China.

De twee ondernemers Arno Kreté (35 jaar) en Chi Choi (32 jaar) vinden het niet alleen belangrijk dat de prijs van de producten concurrerend is, maar de kwaliteit van de geleverde spullen moet ook hoog zijn. Arno: "Als we een productie-aanvraag krijgen, onderzoeken we waar we de producten in China het beste kunnen laten fabriceren. Omdat we een onafhankelijke kijk op het aanbod willen houden en we niet afhankelijk willen zijn van één producent, zoeken we altijd naar verschillende fabrieken waar producten gemaakt kunnen worden. De fabrikanten mogen allemaal een prijs maken. Om te beoordelen of de kwaliteit voldoet, maken ze ook een sample.

We gaan in zee met de fabrikant die de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. Daarna begint de productie. Tijdens het productieproces vinden onaangekondigde audits plaats. Dit doen we om te controleren of de processen correct verlopen en om te zien of alles volgens de gemaakte afspraken wordt uitgevoerd. Q trade International b.v. neemt het risico en is verantwoordelijk voor de kosten, inclusief belastingen, invoerrechten en andere toeslagen, want vooraf wordt er met de klant een prijs afgesproken."

Oostblok geen bedreiging
Kreté en Choi zijn al vijftien jaar bevriend, daarom zijn ze niet bang dat ze ruzie krijgen en niet meer goed kunnen samenwerken. Eerst waren ze collega's, later werden ze vrienden en nu zijn ze compagnons. Arno legt vooral de contacten met het bedrijfsleven, doet de acquisitie en neemt het commerciele aspect voor zijn rekening. Chi onderhoudt de contacten met China. Omdat hij zelf Chinees is, kent hij de cultuur, heeft een netwerk en spreekt de taal vloeiend. Chi: "Artikelen die we in China laten maken, varieren van serviezen, bestek en gezelschapsspelletjes tot beregeningsinstallaties. In handenarbeid zijn de Chinezen goed. In China vind je gelijksoortige producten in de verschillende provincies. Zo tref je bijvoorbeeld veel porseleinfabrieken in de provincie Chaozhou en gezelschapsspelletjes en electronica in de provincie Shenzhen."

Waarom is gekozen voor outsourcing naar China en niet naar India of Hongarije? Arno: "Het land biedt veel verschillende producten en de lonen zijn er nog laag. Ook zijn Chinezen harde werkers." Chi vult daarbij aan dat de salarissen in India afgelopen jaar met 25 procent gestegen zijn, in China slechts met 8 procent. "India is nu bezig met een inhaalslag en over vijf jaar verwachten we dat het niet meer rendabel is om daar producten te laten fabriceren. Ook zien we Oostbloklanden niet als een bedreiging, omdat de kwalteit van de artikelen die daar gemaakt worden, aanzienlijk minder is."

Bedrijfsreizen
Vier maanden geleden hebben Arno en Chi het jonge bedrijf nog met een andere bedrijfstak uitgebreid. Nu verkopen ze ook bedrijfsreizen. Arno: "Het komt vaak voor dat bedrijven naar China afreizen om daar een beurs of klanten te bezoeken of om er een werkbezoek af te leggen. Wij stellen het reispakket voor de ondernemer samen. We reserveren de hotels, boeken vliegtickets, adviseren over de vaccinaties, leveren een tolk en regelen het visum en lokaal transport. Blijft de ondernemer langer dan een maand dan regelen we kantoorruimte, een appartement en een personal assistant.

Voor elke opdrachtgever stellen wij een pakket op maat samen. Q Business Solution zorgt dat alles tot in de puntjes geregeld wordt, van eeen envoudig beursbezoek tot een complex outsourcing project" De twee ondernemers zijn gemotiveerd en gedreven. Aan het einde van het jaar openen zij ook een vestiging in China.

Voor meer informatie
E-mail: info@qtrade-international.com
Internet: www.qtrade-international.nl


...inter­nationaliseert
West-Brabant profiteert enorm van globalisering

...legt contact
'Chinezen zijn harde werkers'

...specialiseert
Van Bedaf Metaal: van machinebedrijf naar totaaloplosser

...discussieert
West TOP bijeenkomst trekt 150 bezoekers

...handelt
"Productietijd kopen in een Chinese fabriek"

...start
100e Starterspas uitgereikt

...bezoekt
5e editie van de Regio Business Dagen West-Brabant

....groeit
'De kracht van de regio laten zien, dan heb je iets te vertellen!'

...regelt
Regio Business Dagen West-Brabant 2007 Racketcentrum Breda

...oogst
Onno Hoes: Het is nu tijd om te oogsten

...vervoert
EVO biedt praktische oplossingen

...zoekt
Transport en Logistiek biedt volop werk

...rijdt
zakelijk onderweg

...ontwikkelt
Trends in trucks

...koopt
Bedrijfsauto's: altijd maatwerk

...rekent
Reden voor optimisme rondom BPM-regels voor ondernemers

...versnelt
Mitsubishi laat zijn spierballen zien

...werkt efficient
Optimale efficiency in distributie

...levert
Opel nog altijd betrouwbaar

...strekt uit
VW reikt verder

...liegt niet
Ford uit het slechte weer

...belegt
De beleggingsadviseurs

...staat bij
Starterslift is een groot succes

...herkent
"Een jaar Blushuis: enthousiaste Blushuizers Ún ruimtegebrek"

...timmert
Bergen op Zoom timmert hard aan de weg

...spreekt
Blushuizers aan het woord

...bouwt
Solide fundament is onontbeerlijk

...betaalt
Vermindering faalkosten door intensieve samenwerking

...heeft behoefte
Behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen blijft onverminderd groot