In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Mitsubishi laat zijn spierballen zien

Het Japanse merk Mitsubishi heeft het afgelopen jaar een opmerkelijke vernieuwing doorgemaakt op het gebied van lichte bedrijfsauto's. Weliswaar heeft het merk op dit vlak niet zo'n heel breed scala te bieden, kwalitatief staan de Japanners nog steeds aan de top; zeker wanneer het op betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid aankomt.


Mitsubishi Pajero long wheel base.

In 2006 kwam de vernieuwde L200 op de markt en ook de grote sterke 4x4 Pajero wordt veelvuldig als bedrijfsauto aangeschaft. Dat 'lot' zal ook de totaal vernieuwde Outlander wel te wachten staan die in iets andere gedaanten als Peugeot en Citroën door het leven zal gaan. Natuurlijk is er op het echte truckgebied de Fuso Canter, een lichtere truck die voornamelijk bedoeld is voor goederenvervoer tussen binnenlandse steden en dorpen. Ook deze Canter werd recentelijk aangepast aan de eisen van deze tijd. Mitsubishi doet het op de personenautomarkt ook steeds beter, vooral dankzij de introductie van de - in ons land gefabriceerde - Colt die het ook in ons land behoorlijk goed doet in het segment van compacte auto's.

L200
De vernieuwde L200 doet het relatief gesproken goed, voor zover je in deze markt kunt spreken van goed als het over pick-ups gaat. In de Verenigde Staten is dit een heel populair vervoermiddel maar in ons land kan de pick-up nog steeds betrekkelijk weinig potten breken. De L200 is een wagen voor kerels, voor stoere binken die houden van uitstraling in combinatie met gebruiksgemak en vierwielaandrijving. Want de L200 is een combinatie tussen een traditionele pick-up en een 4x4 aangedreven auto. Op deze manier combineert hij de kwaliteiten van een auto met grote laadbak (the sky is the limit) en een SUV.

Een auto waarmee je dus ook in moeilijk begaanbaar terrein kunt komen wat hem aantrekkelijk maakt voor bedrijfssectoren als de bouw en de agrarische sector waar wegen vaak moeilijker begaanbaar zijn. De L200 is er in korte uitvoeringen en als 'aannemeruitvoering', met een dubbele cabine waardoor er meer medewerkers kunnen worden getransporteerd. De L200 is met één motorvariant beschikbaar, een dieselblok met een inhoud van 2,5 liter en 136 paardenkrachten. Wel levert Mitsubishi een speciale Power-pack waarmee het vermogen wordt opgeschroefd tot 165 pk. De L200 is leverbaar vanaf dik 30.000 euro, inclusief BTW.


Mitsubishi L200

Pajero
De nieuwe Mitsubishi Pajero is een doorontwikkeling op de stoere 4x4 SUV die in 1982 voor het eerst op de markt kwam. De auto heeft een enorme reputatie op het gebied van bedrijfszekerheid; niet voor niets werd Mitsubishi al twaalf keer eerste in de Dakar Rally. En daar zou nog best eens een dertiende keer bij kunnen komen ook.

Een mogelijke verklaring van het succes van deze auto in de bedrijfsautomarkt is de combinatie van onverzettelijk werkpaard met die van een stijlvolle verschijning, voor zover je daarvan bij dit soort mastodonten kunt spreken. De Pajero is leverbaar in twee carrosserietypen, een short wheel base (driedeurs) en een met een langere wielbasis met vijf portieren. Daarnaast zijn er twee motoren beschikbaar, een dieselblok met een cilinderinhoud van 3.2 liter en een benzinemotor van 3.8 liter. Reken op een vanafprijs vanaf krap 52.000 euro, inclusief BTW.


...inter­nationaliseert
West-Brabant profiteert enorm van globalisering

...legt contact
'Chinezen zijn harde werkers'

...specialiseert
Van Bedaf Metaal: van machinebedrijf naar totaaloplosser

...discussieert
West TOP bijeenkomst trekt 150 bezoekers

...handelt
"Productietijd kopen in een Chinese fabriek"

...start
100e Starterspas uitgereikt

...bezoekt
5e editie van de Regio Business Dagen West-Brabant

....groeit
'De kracht van de regio laten zien, dan heb je iets te vertellen!'

...regelt
Regio Business Dagen West-Brabant 2007 Racketcentrum Breda

...oogst
Onno Hoes: Het is nu tijd om te oogsten

...vervoert
EVO biedt praktische oplossingen

...zoekt
Transport en Logistiek biedt volop werk

...rijdt
zakelijk onderweg

...ontwikkelt
Trends in trucks

...koopt
Bedrijfsauto's: altijd maatwerk

...rekent
Reden voor optimisme rondom BPM-regels voor ondernemers

...versnelt
Mitsubishi laat zijn spierballen zien

...werkt efficient
Optimale efficiency in distributie

...levert
Opel nog altijd betrouwbaar

...strekt uit
VW reikt verder

...liegt niet
Ford uit het slechte weer

...belegt
De beleggingsadviseurs

...staat bij
Starterslift is een groot succes

...herkent
"Een jaar Blushuis: enthousiaste Blushuizers én ruimtegebrek"

...timmert
Bergen op Zoom timmert hard aan de weg

...spreekt
Blushuizers aan het woord

...bouwt
Solide fundament is onontbeerlijk

...betaalt
Vermindering faalkosten door intensieve samenwerking

...heeft behoefte
Behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen blijft onverminderd groot