In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Verwezenlijk je eigen woon-droomwens!
REWIN ondersteunt Bredase ondernemers met uniek concept

Wie wil nou niet wonen in zijn eigen 'Mooiste Huis'?! Met die gedachte speelden Resy Kemperman en Jan Oostveen al sinds begin jaren '90. In 2000 begonnen ze met het verwezenlijken van deze gedachte. Ze startten het project '©Het Mooiste Huis van Nederland' als onderdeel binnen Oostveen Architectuur. Inmiddels is het concept uitgegroeid tot een zelfstandig bedrijf en is er een nauwe samenwerking met Livingstone, onderdeel van Rabo Vastgoed en al 25 jaar specialist in individuele woningbouw. "Door de samenwerking met Livingstone kunnen we nóg beter inspelen op de wens van opdrachtgever om op hun kavel een woning te realiseren die voldoet aan hun persoonlijke woonwensen!"


Resy Kemperman

Resy Kemperman studeerde in 1985 af in Personeelszaken en werd personeelsvrouw bij Jamin Nederland. Later specialiseerde ze zich als intermediair tussen bedrijfsleven, scholingsinstituten en leerlingen en was ze werkzaam op het gebied van reïntegratie van minderheden in het arbeidsproces. Totdat ze besloot om een jaar te gaan reizen in Midden-Amerika: "Ik heb alles opgezegd en had echt het gevoel dat de hele wereld aan mijn voeten lag. Niet alleen tijdens mijn reis, maar ook bij terugkomst in Nederland. Zonder ballast iets nieuws beginnen, dat werkt ontzettend verfrissend heb ik gemerkt."

Unieke huizen
De basis van ©Het Mooiste Huis van Nederland wordt gevormd door het zogenaamde 'modulair denken'. Een huis bestaat in de visie van ©Het Mooiste Huis van Nederland altijd uit een kern (met daarin de hoofdvoorzieningen van een huis), van waaruit verder gedacht wordt. Resy Kemperman: "Het voordeel van deze manier van denken is dat uitbreiding altijd mogelijk is. Ook op een later tijdstip. De huizen zijn bovendien uniek en zijn altijd aan te passen aan bijvoorbeeld de kavelgrootte, de infrastructuur, de randvoorwaarden van de gemeente en het programma van eisen van de opdrachtgever."

Pioniers
Het in de markt zetten van het concept is niet zonder slag of stoot gegaan, zo ondervonden Kemperman en Oostveen: "Begin jaren '90 deden we met een soortgelijk concept al mee aan een prijsvraag in Roosendaal. We kregen toen veel lof, maar hoorden ook veel kritische geluiden. Het modulair denken had zijn intrede namelijk nog niet echt gedaan in de wereld van de architectuur. We waren dus eigenlijk pioniers op dit gebied. In 1997 veranderde dit. Carel Weeber - een toonaangevende architect in Nederland - introduceerde in dat jaar 'Het Wilde Wonen'. Dit was een pleidooi voor particuliere eigenbouw: de burger moest zelf gaan bepalen hoe zijn woning eruit kwam te zien. Dit was voor ons de bevestiging van waar we al enkele jaren mee bezig waren."

Stroomversnelling
In mei 2006 nam Resy Kemperman contact op met Michael Bakker van REWIN. Het bedrijf was namelijk in een spreekwoordelijke stroomversnelling gekomen, maar de vraag was hoe precies verder te gaan met Het Mooiste Huis. "Michael Bakker adviseerde om onszelf te beperken tot waar we goed in zijn: het ontwerpen. Dat is immers de achtergrond van Jan Oostveen. Hij stelde voor op zoek te gaan naar een vaste partner voor de uitvoering, voor het bouwen zelf dus. Dit zou bij voorkeur een bedrijf van naam moeten zijn. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij Livingstone. Uit het contact met Livingstone sprak meteen wederzijds vertrouwen. Wij ontwerpen nu voor de 'Livingstone One Formule' de eigentijdse huizen en zij bouwen het huis. Natuurlijk bewaken wij continu dat er gebouwd wordt volgens ontwerp."

(inter)Nationale erkenning
Kemperman vervolgt: "Michael Bakker raadde ook aan om iemand in te schakelen die voor ons de onderhandelingen voerde met Livingstone. Niet omdat er geen vertrouwen was - integendeel zelfs! - maar omdat een onafhankelijk extern advies altijd gewenst is. Nu de onderhandelingen zijn afgerond, willen we ©Het Mooiste Huis van Nederland stap voor stap uitbreiden. Uiteindelijk willen we nationale, maar ook internationale erkenning. Denk bijvoorbeeld aan welgestelde mensen uit Nederland met een tweede huis in Spanje. Onze opvatting is dat als je iets écht wilt, alles mogelijk is. Door het nieuwe elan dat de samenwerking met Livingstone heeft gebracht, zijn we er helemaal klaar voor!"

REWIN is op zoek naar ondernemers die ook plannen hebben om uit te breiden en te investeren. Voor deskundige en onafhankelijke financiële ondersteuning kunnen ondernemers contact opnemen met Michael Bakker van REWIN: telefoonnummer 076 - 56 46 784 of per e-mail m.bakker@rewin.nl. Bezoek ook de website van REWIN: www.rewin.nl

Internet: www.hetmooistehuisvannederland.nl


...verkoopt
Nederland wordt een cadeaubonnenland

...verandert
Elk seizoen is weer anders

...zit
De stoel

...bekijkt
De stand van zaken

...ontdekt
Grenzeloos innoveren met Syntens

...onderneemt
REWIN ondersteunt Bredase ondernemers met uniek concept

...start
Een vliegende start met Youpla

....ontvouwt
Activiteiten KvK in 2008

...leert
Export subsidie regeling PSB verruimd

...verkent
Barcelona verkennen

...geeft inzicht
Gezond eten voor ouderen

...helpt
Toppers helpen MKB

...biedt
Bolides op Rosada

...studeert
Foppe bij Avans

...peilt
Een lichte zomerdip: 6,9

...kijkt
Filmevenement in Amerikaanse stijl

...golft
Golfen ook voor jongeren

...revitaliseert
Nieuwe episode in opknapbeurt Krogten

...plant
Grote werkgever

...bouwt
Uniek wonen in het Bredase station

...bindt
Nieuw leven in de brouwerij

...werkt samen
Samenwerken over de grens

...koestert
Breda koestert haar studenten

...schaft af
Het wordt eenvoudiger

...ontwikkelt
De vliegende auto

...krijgt
MKB krijgt gratis advies

...groeit
Forse groei van postorderbedrijven

...vliegt
Blijven hangen boven Lelystad

...controleert
Helicon zit altijd in de lucht

...rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...besteedt
Bezoekers Breda geven meer geld uit

...komt bijeen
Nassaulezing

...begint
Heuvel wordt dynamische wijk

...communiceert
Jonge ondernemer in oud gebouw

...draait
Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt draaien weer op volle toeren

...verbeterdt
Aanpassing beveiliging op drie bedrijvenclusters