In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2000

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
Groeisupport denkt mee met ondernemers met groeivragen

Voor de eerste maal kunnen bezoekers tijdens de Bedrijven Kontaktdagen te Roosendaal kennis maken met het programma GROEISUPPORT en STRATOS van N.V. REWIN West-Brabant. REWIN neemt samen met de gemeenten Roosendaal en Bergen op Zoom in een West-Brabantstand deel aan de BedrijvenKontaktdagen.

Het Groeisupport programma van REWIN is bijzonder geschikt voor ondernemers die met groeivragen zitten. Bij REWIN kunnen zij rekenen op "meedenk" capaciteit van de groeisupport medewerkers. Wat betekent groei voor de organisatie? Wat zijn de gevolgen voor de markt en de marktbewerking maar ook op interne processen en administratief beheer en huisvesting? Uiteindelijk leidt de groei tot formulering van ondernemingsplannen, het inschakelen van externe bureaus voor marktonderzoeken en technische haalbaarheid-onderzoeken. Is de groei haalbaar? Hoe pakt dat cijfermatig uit? Waar zitten de extra omzet- en winstmogelijkheden? Wat zijn de gevolgen voor balanscijfers en solvabiliteit en hoe staat het met de financieringscapaciteit van de onderneming?

De REWIN medewerkers Michael Bakker en Kersten Voesenek hebben ruime ervaring op al deze gebieden. In sommige gevallen assisteren zij de ondernemer bij de uitwerking van de plannen, in andere gevallen helpen zij bij het zoeken van externe bureaus voor onderzoeken, maar in veel gevallen krijgt u een op maat gesneden financieringsadvies en zorgen zij voor introductie bij Banken, Informal Investors en Participatiemaatschappijen. Van REWIN Groeisupport medewerkers kunt u verwachten dat zij optreden als sparringpartner en proces begeleider bij het doorlopen van het eerste idee tot de realisatie van uw groei.

Stratos biedt planmatige aanpak ondernemen
Stratos is een onderdeel van Groeisupport in de eerste fase. Letterlijk betekent Stratos: Strategie Ontwikkeling door Ondernemerssamenwerking. In het Stratos programma werken ondernemers samen om onder begeleiding van mentoren, ervaren managers uit grote bedrijven, te komen tot een planmatige aanpak van hun ondernemen. Binnen Stratos worden acht (niet concurrerende) bedrijven uit industrie en zakelijke dienstverlening in een programma samengebracht. De praktijk staat in de bijeenkomsten centraal, niet de theorie. Stratos is voor ondernemers die een goedlopend bedrijf hebben opgebouwd en op het moment zijn aangeland, dat ideeŽn over nieuwe markten, producten of diensten binnen hun bedrijf ook daadwerkelijk geÔmplementeerd dienen te worden. Stratos is voor ondernemers, die hierover graag van gedachten willen wisselen met andere collega's en hun visie willen toetsen door te luisteren en te discussiŽren met andere collega's en ervaren managers uit het grootbedrijf. Op deze wijze wordt het strategisch denken op een logische wijze gestimuleerd en aangescherpt.

De bijeenkomsten vinden plaats in de avonduren met een frequentie van ťťn bijeenkomst per maand. Uitgesmeerd over een periode van een jaar worden steeds acht bijeenkosten (in de avonduren) belegd.

Voor meer informatie kunt u terecht op standnummer 17 van NV REWIN West-Brabant in het evenementencentrum Leysdream Roosendaal. Wanneer u niet in staat bent 7 - 8 of 9 november op de Bedrijven Kontaktdagen aanwezig te zijn kunt u bellen met REWIN telefoon 076 - 5646787 voor een brochure en aanvullende informatie.

...ordent
Orde op zaken

...kiest
'Die bevlogenheid, gelukkig is die er nog'

...confronteert
'Burn-outpatiŽnten met hun neus op de feiten drukken'

...ontvangt
Lief zijn voor je ondernemers

...reageert
Burgemeester drs. J. van Agt:
'Ondernemingen zijn de basis van ons bestaan'

...onderneemt
Deelnemerslijst Bedrijven Kontakt Dagen

...groeit
Groeisupport denkt mee met ondernemers met groeivragen

...helpt
KvK helpt ondernemers verder op weg

...bekijkt
Leerlingen West-Brabantse scholen bezoeken bedrijven

...spreekt
Startersnetwerk Roosendaal bijeen in het nieuwe RBC-stadion

...innoveert
Nederland gaat digitaal
Uw link naar eigentijds ondernemen

...leert
Junior Kamer Zeeuwsch-Vlaanderen koestert BOS-project