In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2000

advertenties
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
www.deondernemer.com
Leerlingen West-Brabantse scholen bezoeken bedrijven

Tijdens de herstvakantie hebben veel bedrijven en organisaties in West-Brabant hun deuren opengezet voor leerlingen in het VMBO, HAVO en VWO. De scholieren kregen zo inzicht in het functioneren van het bedrijf, konden zich een beeld vormen van hun toekomstmogelijkheden en kregen een algemene oriŽntatie op een beroep. Het initiatief voor deze actie kwam van de kamer van koophandel, in overleg met BZW en MKB.

192 leerlingen van het VMBO (voormalig VBO en MAVO), HAVO en VWO deden mee aan het project. Voor hen betekende dit een unieke kans om eens een blik te werpen achter de schermen van industriŽle bedrijven, ziekenhuizen, handelsondernemingen, winkels, overheidsinstellingen en andere organisaties.

Warm lopen
Van het totale aantal kwam bijna de helft terecht bij industriŽle bedrijven. Voorzitter Jan Schipper van de kamer van koophandel: "Juist voor die sector is het belangrijk om aan een positief imago te werken en in de praktijk te laten zien dat een baan in de industrie heel interessant kan zijn. Met als doel uiteraard dat meer leerlingen warm lopen voor een toekomstige carriŽre in deze branche. Dit levert hopelijk nieuwe arbeidskrachten op." Naast de industrie deden ook 44 leerlingen in de detailhandel en horeca, 37 leerlingen in de dienstverlening en 22 leerlingen in recreatie en toerisme een oriŽntatiestage. Schipper: "Hoewel dit pas het eerste jaar is zijn we niet ontevreden met het resultaat. Maar we verwachten dat dit initiatief aanslaat en zoveel enthousiaste reacties oplevert dat we volgend jaar minstens 350 leerlingen bij bedrijven kunnen plaatsen."

Wilt u meer informatie over dit project of wilt u zich inschrijven voor volgend jaar, neemt u dan contact op met Aranka Zondag van de kamer van koophandel.
Telefoon (076) 564 69 25. Email: [email protected]

...ordent
Orde op zaken

...kiest
'Die bevlogenheid, gelukkig is die er nog'

...confronteert
'Burn-outpatiŽnten met hun neus op de feiten drukken'

...ontvangt
Lief zijn voor je ondernemers

...reageert
Burgemeester drs. J. van Agt:
'Ondernemingen zijn de basis van ons bestaan'

...onderneemt
Deelnemerslijst Bedrijven Kontakt Dagen

...groeit
Groeisupport denkt mee met ondernemers met groeivragen

...helpt
KvK helpt ondernemers verder op weg

...bekijkt
Leerlingen West-Brabantse scholen bezoeken bedrijven

...spreekt
Startersnetwerk Roosendaal bijeen in het nieuwe RBC-stadion

...innoveert
Nederland gaat digitaal
Uw link naar eigentijds ondernemen

...leert
Junior Kamer Zeeuwsch-Vlaanderen koestert BOS-project