In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2000

advertenties
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
www.deondernemer.com
Uw link naar eigentijds ondernemen
Nederland gaat digitaal.

Ondernemers die tijdig werk hebben gemaakt van informatie- en communicatietechnologie (ICT) kunnen de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. De ICT-revolutie is namelijk geen hype, maar een realiteit die het ondernemen een ander gezicht en nieuwe instrumenten geeft. Ook uw bedrijf kan hierbij winnen. Echter, van het midden- en kleinbedrijf is slechts de helft op het internet aangesloten en een nog kleiner deel doet elektronisch zaken. Daarom lanceerde de regering in het voorjaar van 2000 de campagne 'Nederland gaat digitaal'. Syntens is in deze campagne het directe aanspreekpunt voor het midden- en kleinbedrijf.

Syntens, Innovatienetwerk voor ondernemers, ondersteunt ondernemers in het midden- en kleinbedrijf via tal van projecten bij innovatie in de brede zin van het woord. Doel is het rendement van die bedrijven door vernieuwing en verbetering te verhogen. Het gaat dan om kennis op technologisch, commercieel, organisatorisch en bedrijfsmatig gebied. De adviseurs van Syntens werken onafhankelijk en koppelen - via hun uitgebreide kennisnetwerk van bedrijven en instellingen - de ondernemer aan de juiste (markt)partijen.


Syntens wordt gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken, dat hiermee het vernieuwend vermogen - en daarmee de concurrentiepositie - van het midden- en kleinbedrijf wil stimuleren. Syntens kent 15 vestigingen, verspreid over Nederland, waaronder in Zuidwest-Nederland vestigingen in Vlissingen en Breda.

Er is een speciaal programma samengesteld met praktische voorlichting en demonstraties. Zo krijgt u op eenvoudige wijze inzicht in de mogelijkheden die elektronisch ondernemen u te bieden heeft. Dit gebeurt door middel van verhelderende workshops en oplossingsgerichte spreekuren. Deze worden op de vestigingen gegeven.

Workshops en spreekuren
Onbekend maakt onbemind. Daarom heeft elke Syntens-vestiging een compleet ingerichte E-room, uitgerust met de nieuwste digitale middelen. U kunt hier kennismaken met de inzet van ICT in uw bedrijfsvoering en verkent de mogelijkheden die elektronische hulpmiddelen in het algemeen en internet in het bijzonder te bieden hebben. kunt zelf achter de computer plaatsnemen voor een indringende kennismaking.

Iedere Syntens-vestiging verzorgt een wekelijks spreekuur elektronisch zakendoen.

U kunt een uur lang met een Syntens-adviseur van gedachten wisselen over specifieke vragen die u als ondernemer heeft op het gebied van elektronisch zakendoen.

Geheel kosteloos
Aan deelname aan workshops of spreekuren zijn voor u als ondernemer geen kosten verbonden. Bovendien vindt alles in de regio plaats, dus lekker dichtbij. Wat houdt u nog tegen?

Gratis met Syntens naar Internet in Business
In het kader van 'Nederland gaat digitaal' vertrekt er op 15 november een bus vanuit Zuidwest-Nederland in de richting van de RAI in Amsterdam voor een bezoek aan de beurs Internet in Business. Daar kunt u op eenvoudige wijze de vraag beantwoorden 'Hoe digitaal bent u?', want ook dit jaar organiseert Syntens de VIP-tours. Dit is een exclusieve rondleiding langs de stands verschillende exposanten, die u een korte presentatie geven over een onderwerp dat aansluit op het thema van de tour. U kunt kiezen uit 4 verschillende thema's:

Trends in informatie- en communicatietechnologie (ICT); Gevolgen van elektronisch zakendoen voor uw bedrijfsvoering; Een betere klantenbinding door ICT-gebruik; Alles wat u wilt weten over mobiele communicatie.
De VIP-tours zijn bedoeld voor ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, zowel de busreis als het entreebewijs zijn gratis. U kunt opstappen in Vlissingen, Middelburg, Goes of Breda. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Syntens-vestigingen in Vlissingen, tel. 0118 - 62 81 41 of Breda, tel. 076 - 564 67 00.

Aanmelding en informatie
Voor meer informatie en deelname aan workshops en spreekuren kunt u bellen met telefoonnummer 0900-2000 345 (3 ct. per minuut). U wordt dan automatisch met de dichtstbijzijnde vestiging doorverbonden. Beschikt u al over een internetaansluiting, dan kunt u voor informatie en aanmelding ook terecht op de Syntens-site www.syntens.nl of op de speciale campagnesite www.nederlandgaatdigitaal.nl

Syntens doet meer
Syntens is niet alleen aanspreekpunt voor 'Nederland gaat digitaal'. Met tal van vragen over ondernemen kunt u bij Syntens terecht. Bijvoorbeeld over personeel & organisatie, product- en procesontwikkeling en marketing & strategie. Wilt u uw onderneming naar een hoger niveautillen? Neemt u dan gerust eens contact met Syntens op. Dit is geheel kosteloos, maar absoluut de moeite waard. U kunt Syntens bereiken op telefoonnummer 0900-2000 345 of via de website: www.syntens.nl.

...ordent
Orde op zaken

...kiest
'Die bevlogenheid, gelukkig is die er nog'

...confronteert
'Burn-outpatiŽnten met hun neus op de feiten drukken'

...ontvangt
Lief zijn voor je ondernemers

...reageert
Burgemeester drs. J. van Agt:
'Ondernemingen zijn de basis van ons bestaan'

...onderneemt
Deelnemerslijst Bedrijven Kontakt Dagen

...groeit
Groeisupport denkt mee met ondernemers met groeivragen

...helpt
KvK helpt ondernemers verder op weg

...bekijkt
Leerlingen West-Brabantse scholen bezoeken bedrijven

...spreekt
Startersnetwerk Roosendaal bijeen in het nieuwe RBC-stadion

...innoveert
Nederland gaat digitaal
Uw link naar eigentijds ondernemen

...leert
Junior Kamer Zeeuwsch-Vlaanderen koestert BOS-project