In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2001

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

Bedrijven
WVS Groep
Aannemersbedrijf De Kort
Buro De Loos B.V.
De Boeck B.V.
Van Den Bergh Bouw
Het Markiezenhof
Bruynzeel
Rabobank / KvK Bergen op Zoom
Van Oers Autobanden BV
Bernaards Transport
Philip Morris Holland BV
Lamb Weston/Meijer VOF
Informa Automatisering BV
Van Der Sande Makelaardij
Teleteam Nederland BV
PricewaterhouseCoopers
Aannemersbedrijf De Kort
De erkende hoofdaannemer!
"Je komt ergens en daar ligt dan een vlak kavel. Als je vervolgens een half jaar later terugkomt dan staat daar een schitterend product, volledig met de hand gemaakt!' Aan het woord is Kees de Kort, eigenaar/directeur van Aannemersbedrijf C.H.M. de Kort B.V. in Halsteren, die uitlegt wat het mooiste aan dit vak is. Het heeft echter, letterlijk, heel wat voeten in de aarde voordat dit gerealiseerd is; in weer en wind wordt er gebouwd en wat te denken van het gehele voortraject, dat eerst nog bewandeld moet worden.


Een nog hoger plan
In 1980 heeft Kees de Kort zijn kennis en ervaring gestoken in de oprichting van Aannemersbedrijf C.H.M. de Kort B.V. Vrij snel daarna is ook zijn vrouw, Marion, aan boord gekomen en zij houdt zich bezig met het administratieve gedeelte. Door de jaren heen heeft het bedrijf een gestage groei doorgemaakt, tot het moment dat Kees besloot om het bedrijf niet zo zeer meer in omvang te laten toenemen, maar te proberen de kwaliteit naar een nog hoger plan te tillen. Zo is eind 1999 bij het NVOB, het Nederlands Verbond van Ondernemers in de Bouwnijverheid, het certificaat 'De erkende hoofdaannemer' behaald. Het personeel wordt voortdurend kansen geboden om via scholing en cursussen up-to-date te blijven; bedrijfshulpverlening, het omgaan met gevaarlijke stoffen en het behalen van diverse veiligheidscertificaten zijn hiervan enkele voorbeelden. Ook staat Aannemersbedrijf C.H.M. de Kort B.V. geregistreerd als een erkend leerbedrijf.

Een erg hecht team
Aannemersbedrijf C.H.M. de Kort B.V. telt, inclusief Kees en Marion, elf personen waarvan het merendeel bestaat uit timmerlui en metselaars. In leeftijd variërend, van 20 tot 58, zijn zij door de jaren heen een erg hecht team geworden en het verloop is dan ook minimaal. Gezamenlijk beschikken zij over de kennis en ervaring om een project volledig in eigen hand te houden. Aannemersbedrijf C.H.M. de Kort B.V. verzorgt burgerlijke en utiliteitsbouw. Dit houdt in: het verzorgen van het ontwerp, aanvraag van de bouwvergunning, verzorgen van een offerte en uiteraard het bouwen/verbouwen op een drietal niveaus, te weten sleutelklaar, geheel of gedeeltelijk afgewerkt en casco (wind- en waterdicht). Dit alles voor zowel particulieren als bedrijven; dus van kleinere verbouwingen zoals de verbouwing van een badkamer, uitbreiden van een woning tot aan het bouwen van huizen, kantoren en bedrijfshallen. Ook werden diverse woningprojecten in Halsteren en Bergen op Zoom gerealiseerd in eigen beheer.

Eigen koersn
Vanwege de binding met klanten, werkt het bedrijf bewust regionaal. De concurrentie op deze markt is enorm, maar in plaats van deze op de voet te volgen, vaart Aannemersbedrijf C.H.M. de Kort B.V. al jaren zijn eigen koers. Kees: "Wij houden ons vooral bezig met de vraag hoe een zo goed mogelijk product tegen een betaalbare prijs gemaakt kan worden!' Dat deze instelling zijn vruchten afgeworpen heeft, blijkt wel uit een lange lijst van projecten, die het bedrijf de laatste tijd gerealiseerd heeft, zoals: een 15-tal woningen aan de Bergse Plaat, 12 woningen in Plan De Schans te Halsteren, het plaatsen van een bedrijfsgebouw voor tomatenkwekerij vd Most in Steenbergen en Elon brandbeveiliging in Oud-Vossemeer. Momenteel wordt het pand De Drie Scheepkens in de Engelsestraat te Bergen op Zoom in de oude stijl herbouwd. In de planning zit verder nog de bouw van een bedrijfshal van zo'n 6500 m‰, inclusief kantoren te Tholen en twee woningen in Roosendaal, die in eigen beheer gebouwd gaan worden.

Persoonlijke aandacht
Aannemersbedrijf C.H.M. de Kort B.V. manifesteert zich bovenal als een bedrijf, dat persoonlijke aandacht hoog in het vaandel draagt. Het uiteindelijke verschil komt tenslotte op rekening van de werknemers, die naast kennis van zaken een manier van werken en communiceren hebben, die mensen vertrouwen inboezemen, waardoor het bedrijf met recht de titel 'kwaliteitsbouwer' draagt!

Aannemersbedrijf De Kort
Industrieweg 5, 4661 VN Halsteren
tel: 0164-684291, fax: 0164-684688
email: dekortbv@westbrabant.net


...golft
Citygolf biedt andere blik op Breda

...start
"Het kleine werk voorbij"

...support
Waar de wave stopt...

...sponsort
"Toen ik er kwam, was er niks..."

...spreekt
In 't kort

...informeert
KvK helpt de ondernemer verder op weg

...telewerkt
Telewerken een succes

...reinigt
Stomerij De Zon verruimt horizon

...helpt
KvK helpt starters

Bedrijvig Bergen op Zoom

...investeert
Bergen op Zoom investeert in veelzijdige bedrijvigheid

...groeit
Bergen op Zoom, centrum door de eeuwen heen

...verbetert
De sfeervolle huiskamer voor de regio

...ontwikkelt
Geconcentreerde detailhandel in ontwikkeling

...bouwt
Volop ontwikkeling in hoogwaardige kantoorpanden

...stimuleert
Gemeentelijke stimulering - toerisme & recreatie