In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2002

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

Bedrijven
Ebben • Slaats • De Jonge
Adviesbureau Van Dordrecht & Veldhuis
Sita ReEnergy
Dago en Van Wesel
Penske Logistics
BIT Trofee
Van Zundert Groep
Présize
BVR-Groep
Business Dagen
Syngenta
Tènce Logistiek
NRG Distribution
Stichting Busleidingenstraat
ItsNews!
Heijmans NV
Interieurspuiterij Heskens
PricewaterhouseCoopers
SITA ReEnergy
Partner voor schone technologie & groene energie
Afval! Waar laat ik het? Hoe krijg ik het weg? "In de afvalbak, die ik eens per week 's ochtends vol op straat zet en 's avonds weer leeg mee naar huis kan nemen" lijkt een logisch antwoord. Maar, om dit te bewerkstelligen zijn mensen dag en nacht in de weer om met hightech installaties zorg te dragen voor de verwerking van die afvalstoffen.


SITA is specialist én Europees marktleider op het gebied van afvalmanagement. "Wij helpen u bij het inzamelen en duurzaam verwerken van uw afval. Maar liever nog denken we met u mee om ervoor te zorgen, dat u minder afval produceert!" SITA Nederland is de afvaldivisie van de SUEZ Groep. Door de recente samenvoeging van BFI en Watco behoort het bedrijf nu tot de top van Nederland in de milieubranche. Wereldwijd werken bij SITA zo'n 70.000 mensen, verspreid over 30 landen.

ReEnergy
In Nederland telt SITA ongeveer 80 vestigingen, 3.400 werknemers, 1.350 wagens en meer dan 165.000 containers. SITA Nederland is onderverdeeld in:

  • Recycling Services (niet gevaarlijk afval)
  • Eco Service (gevaarlijk afval)
  • ReEnergy (eindverwerking, de energie-inhoud van afval opnieuw benutten)
  • Special Services (overige activiteiten).
SITA International telt wereldwijd 76 verbrandingsinstallaties. In Nederland staan er slechts 11, waarvan één particuliere: SITA ReEnergy in Roosendaal.

Hightech installaties
SITA ReEnergy zorgt met hightech installaties voor de verwerking van die afvalstoffen, die niet meer voor recycling cq hergebruik geschikt zijn en dus milieuhygiŽnisch en milieutechnisch op de best mogelijke wijze verwerkt moeten worden, waarbij zoveel mogelijk energie wordt teruggewonnen en de reststoffen die hierbij vrijkomen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Ongeveer 75% van deze afvalstoffen zijn afkomstig van het huisvuil uit de regio West-Brabant. Nadat dit gescheiden is in gft- en restafval, wordt het restafval gecontroleerd en in groot-volume-transport naar SITA ReEnergy vervoerd. Hier werkt een team van 32 personen, 7 dagen per week 50 weken per jaar, met de meest geavanceerde apparatuur om te kunnen voldoen aan de constante kwaliteitscontrole en draaien de twee ovens zo'n 8.000 uur per jaar.

Bedrijfs Afval Verbrandings Installatie
Momenteel is SITA ReEnergy druk bezig met de voorbereidingen voor het bouwen van een Bedrijfs Afval Verbrandings Installatie, een investering van 70 miljoen euro, waarmee dit jaar gestart gaat worden. In principe is iedere Afval Verbrandings Installatie gebouwd met geld van de gemeenschap (belastinggeld) en daardoor dus feitelijk bestemd voor de verwerking van huishoudelijk afval en niet het bedrijfsafval. Nu is er in Nederland zo'n 9 miljoen ton brandbaar afval, waarvan door de 11 verbrandingsinstallaties gezamenlijk slechts 5 miljoen ton gestookt kan worden, hetgeen een enorm verschil in aanbod en capaciteit geeft. De nieuwe installatie zal volledig worden gebruikt voor het bedrijfsafval en wordt gekenmerkt door een circulerende wervelbedverbranding waarmee stoom wordt opgewekt tot 500ºC (in tegenstelling tot de gebruikelijke 420ºC bij een afvalverbrander). Door deze hogere stoomtemperatuur kan er uiteindelijk meer elektriciteit opgewekt worden. Afval bestaat voor 50% uit biomassa, de opgewekte elektriciteit wordt dan ook voor 50% als duurzame energie geclassificeerd. De afvalverbrandingsinstallaties in Nederland leveren overigens de grootste bijdrage aan de productie van duurzame energie in Nederland. Inzamelen en transporteren van afvalstoffen is een activiteit van SITA Recycling Services, SITA ReEnergy houdt zich vooral bezig met de eindverwerking van de afvalstoffen. Het bedrijf volgt nauwgezet de technologische ontwikkelingen en beschikt over de kennis en knowhow van een gigantisch ingenieursbureau in Parijs. Of het nu gaat om de inzameling van uw oud papier of om geÔntegreerde totaalconcepten die voldoen aan de hoogste milieueisen: SITA is dé perfecte partner!

SITA ReEnergy
Potendreef 2, 4703 RK Roosendaal
Tel 0165-534492
Fax 0165-559270
Info SITA 0900-8444
e mail: info@watco-afvalverwerking.nl
www.sita.nl


...doceert
"Afstandsleren heeft zeker de toekomst"

...start
"Het moet een hobby blijven ..."

...introduceert
Manpower Reïntegratie Services introduceert de verzuimscan

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...helpt
Jan Schipper herkozen als voorzitter KVK

...bezoekt
Seminars

...onderneemt
"Ondernemen is een teamsport"

...kiest
4C Consulting kiest voor America Tower

...fotografeert
"We hebben ons ontwikkeld tot pure beeldmakers"

...ontplooit
Acteurs als leermiddel!

...realiseert
Werkstad Roosendaal denkt aan de toekomst

...ontwikkelt
"Roosendaal is een complete stad"

...bouwt
Blik op de toekomst

...netwerkt
Nieuwjaarsbijeenkomst druk bezocht

...recreŽrt
Recreatieve voorzieningen bij elkaar gebracht

...behartigt
Sociaal aspect belangrijk in Wouw

...spreekt
In 't Kort

...huisvest
Bedrijfsonroerend goed

...rapporteert
In detailhandel nagenoeg geen sprake van leegstand

...onderzoekt
Thermometer Kantoren en kantoorgebruikers

...voorkomt
Bijeenkomst preventie van criminaliteit op bedrijventerreinen

...informeert
eSchool, de online starterscursus

...publiceert
ERBO brochure en tabellenboek beschikbaar