In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2002













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
Ebben • Slaats • De Jonge
Adviesbureau Van Dordrecht & Veldhuis
Sita ReEnergy
Dago en Van Wesel
Penske Logistics
BIT Trofee
Van Zundert Groep
Présize
BVR-Groep
Business Dagen
Syngenta
Tènce Logistiek
NRG Distribution
Stichting Busleidingenstraat
ItsNews!
Heijmans NV
Interieurspuiterij Heskens
PricewaterhouseCoopers
Penske Logistics
Een sterke speler!
In 1965 verwierf Roger S. Penske, nadat hij zijn racecarrière, waarin hij talloze titels won, had beŽindigd, een autodealerschap. Ruim 35 jaar later werken er wereldwijd 34.000 mensen voor het concern.


Penske Logistics is onderdeel van de in de Verenigde Staten gevestigde Penske Truck Leasing. Het is één van de leidende leasing en logistieke dienstverleners in Noord- en Zuid-Amerika, waarbij Penske Logistics een personeelsbestand kent van zo'n 9.000 medewerkers. In 1996 is het bedrijf de oceaan overgestoken en heeft zich als 'gateway to Europe' gevestigd in Nederland. Vanuit een aantal vestigingen bedient Penske Logistics de Europese markt met een totale logistieke dienstverlening, inclusief Distribution Center Management, Dedicated Contract Carriage, Lead Logistics Provider, Rail Transport en Transport Management services.

Vanuit een overname in het verleden, heeft Penske Logistics van oudsher een sterk historische binding met Roosendaal. Gevestigd op industrieterrein Majoppeveld Zuid, heeft het bedrijf 60.000m2 aan opslagruimte in beheer. Een team van ongeveer 275 medewerkers, inclusief een groot aantal chauffeurs staat garant voor een hoogwaardige logistieke dienstverlening. Dagelijks heeft het bedrijf zo'n 200 auto's op de weg rijden, die gezamenlijk 30 miljoen kilometer afleggen en 1,2 miljoen ton aan goederen vervoeren. In de magazijnen van Penske Logistics Roosendaal worden jaarlijks 450.000 pallets verwerkt.

Six Sigma
Het is duidelijk dat Penske Logistics meer is dan een doorsnee transportbedrijf en logistieke dienstverlener, die in opdracht van A naar B rijdt. Het bedrijf biedt een zeer breed en gespecificeerd dienstenpakket in diverse marktsegmenten aan. Penske Logistics ontwikkelt zich steeds sterker om klanten een toegevoegde waarde te leveren, zoals het uit handen nemen van alle transport- en logistieke taken van opdrachtgevers, maar ook voorraadadministratie, douaneservices, ompakwerkzaamheden en financiŽle diensten. Ook komt het steeds vaker voor, dat opdrachtgevers het gehele fysieke traject uitbesteden, waarbij zelfs de overname van bedrijfsmiddelen en personeel binnen het pakket aan diensten tot de mogelijkheden behoort. Belangrijk in deze hoogwaardige logistieke dienstverlening is de sterke kwaliteitsfilosofie die hieraan ten grondslag ligt: Six Sigma. Dit uiterst efficiŽnte procesmanagementsysteem dat uitstekend past binnen de huidige eisen van opdrachtgevers, wordt gekenmerkt door een verder doorgevoerd streven naar perfectie en kwaliteit. Hiermee garandeert Penske Logistics de klant naast een excellente uitvoering ook besparingen.

Optimale ketenbeheersing
Kortom: Wat heeft Penske Logistics u te bieden? Penske Logistics kan uw totale logistieke keten efficiŽnt en kostenoptimaal beheren. Door middel van optimale ketenbeheersing worden logistieke kosten verlaagd en middels excellente uitvoering van de diensten is het mogelijk om de verkoop van onze opdrachtgevers sterk positief te beÔnvloeden. Kortom de waarde die toegevoegd wordt, beperkt zich niet alleen tot de transacties die Penske Logistics uitvoert. De combinatie van de fysieke uitvoering, ondersteund door een sterk informatie technologie netwerk en de Six Sigma kwaliteitsprocessen, is het onderscheid dat Penske Logistics kan bieden in deze markt.

Penske Logistics
Ettenseweg 40
Postbus 142, 4700 AC Roosendaal
Tel 0165-576700
Fax 0165-576720
e mail: info@penske.ge.com
www.penske.com


...doceert
"Afstandsleren heeft zeker de toekomst"

...start
"Het moet een hobby blijven ..."

...introduceert
Manpower Reïntegratie Services introduceert de verzuimscan

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...helpt
Jan Schipper herkozen als voorzitter KVK

...bezoekt
Seminars

...onderneemt
"Ondernemen is een teamsport"

...kiest
4C Consulting kiest voor America Tower

...fotografeert
"We hebben ons ontwikkeld tot pure beeldmakers"

...ontplooit
Acteurs als leermiddel!

...realiseert
Werkstad Roosendaal denkt aan de toekomst

...ontwikkelt
"Roosendaal is een complete stad"

...bouwt
Blik op de toekomst

...netwerkt
Nieuwjaarsbijeenkomst druk bezocht

...recreŽrt
Recreatieve voorzieningen bij elkaar gebracht

...behartigt
Sociaal aspect belangrijk in Wouw

...spreekt
In 't Kort

...huisvest
Bedrijfsonroerend goed

...rapporteert
In detailhandel nagenoeg geen sprake van leegstand

...onderzoekt
Thermometer Kantoren en kantoorgebruikers

...voorkomt
Bijeenkomst preventie van criminaliteit op bedrijventerreinen

...informeert
eSchool, de online starterscursus

...publiceert
ERBO brochure en tabellenboek beschikbaar