In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2002

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

Bedrijven
Ebben • Slaats • De Jonge
Adviesbureau Van Dordrecht & Veldhuis
Sita ReEnergy
Dago en Van Wesel
Penske Logistics
BIT Trofee
Van Zundert Groep
Présize
BVR-Groep
Business Dagen
Syngenta
Tènce Logistiek
NRG Distribution
Stichting Busleidingenstraat
ItsNews!
Heijmans NV
Interieurspuiterij Heskens
PricewaterhouseCoopers
Goed en veilig werken bij Syngenta
Gewasbeschermingsmiddelen. Producten waar je niet iedere dag bij stil staat, maar dat wil niet zeggen dat ze niet heel belangrijk zijn. Met goede gewasbeschermingsmiddelen kunnen land- en tuinbouwgewassen beter groeien. Syngenta Manufacturing is een bedrijf dat zich richt op het formuleren van deze middelen voor het moederbedrijf Syngenta AG. De producten uit Roosendaal vinden vervolgens hun weg over de hele wereld.

Directeur Basters van Syngenta Manufacturring

Syngenta komt voort uit een fusie tussen de agribusiness takken van Novartis en Astra-Zeneca, beiden wereldspelers op het gebied van geneesmiddelen en gewasbeschermingsmiddelen. Wereldwijd werken er bij Syngenta circa 20.000 mensen die gezamenlijk een omzet realiseren van meer dan zeven miljard dollar. Het hoofdkantoor is gevestigd in Basel, Zwitserland. De agrarische sector is niet alleen in Nederland 'big business', maar ook wereldwijd. Syngenta wil bijdragen aan een gezonde toekomst voor de agro sector. Belangrijk in de filosofie van het bedrijf is dat gewasbeschermingsmiddelen van absolute topkwaliteit moeten zijn. Het productenpakket omvat fungiciden, insecticiden en herbiciden in diverse formuleringstypen.

Goede werkgever
Op het Roosendaalse industrieterrein Borchwerf is Syngenta Manufacturing gevestigd. In een drietal fabrieken met meng- en maalinstallaties worden in Roosendaal de diverse typen gewasbeschermingsmiddelen geproduceerd voor afzet in de hele wereld. Opslag van grondstoffen en eindproducten vindt plaats in een computergestuurd hoogbouwmagazijn waar robots het 'zware' werk doen. Een hightech laboratorium is beschikbaar voor kwaliteitscontrole. Niet alleen de middelen dienen van topkwaliteit te zijn, maar ook wordt er uitdrukkelijk aandacht besteed aan veiligheid en arbeidsomstandigheden. Er is sprake van uitgebreide veiligheids- en milieuvoorzieningen. Sprinklerinstallaties, voorzieningen voor bluswater, lucht- en zuiveringsinstallaties en bodembeschermende maatregelen waarborgen de veiligheid van mens én milieu. Syngenta Manufacturing streeft naar een verantwoorde en zorgvuldige bedrijfsvoering en wil een goede werkgever zijn en blijven voor de 120 gemotiveerde medewerkers. De afzet van Syngenta's producten in Nederland vindt plaats door Syngenta Crop Protection, eveneens gevestigd op het industrieterrein Borchwerf.


Wat zijn gewasbeschermingsmiddelen?
Gewasbeschermingsmiddelen zijn chemische stoffen die speciaal zijn ontwikkeld om ongewenste schimmels en insecten en onkruiden uit te schakelen die land- en tuinbouwgewassen bedreigen. De landbouw maakt verantwoord gebruik van deze middelen. Fabrikanten, overheden, boeren en tuinders kennen het belang van en omringen de gewasbeschermingsmiddelen met veel zorg. De wetgeving voor gewasbeschermingsmiddelen is veelomvattend en streng en garandeert een veilig gebruik.

Syngenta Manufacturing B.V.
Stepvelden 10, Postbus 1048
4700 BA ROOSENDAAL
Tel: 0165 ≠ 574 700
Fax: 0165 ≠ 574 797


...doceert
"Afstandsleren heeft zeker de toekomst"

...start
"Het moet een hobby blijven ..."

...introduceert
Manpower Reïntegratie Services introduceert de verzuimscan

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...helpt
Jan Schipper herkozen als voorzitter KVK

...bezoekt
Seminars

...onderneemt
"Ondernemen is een teamsport"

...kiest
4C Consulting kiest voor America Tower

...fotografeert
"We hebben ons ontwikkeld tot pure beeldmakers"

...ontplooit
Acteurs als leermiddel!

...realiseert
Werkstad Roosendaal denkt aan de toekomst

...ontwikkelt
"Roosendaal is een complete stad"

...bouwt
Blik op de toekomst

...netwerkt
Nieuwjaarsbijeenkomst druk bezocht

...recreŽrt
Recreatieve voorzieningen bij elkaar gebracht

...behartigt
Sociaal aspect belangrijk in Wouw

...spreekt
In 't Kort

...huisvest
Bedrijfsonroerend goed

...rapporteert
In detailhandel nagenoeg geen sprake van leegstand

...onderzoekt
Thermometer Kantoren en kantoorgebruikers

...voorkomt
Bijeenkomst preventie van criminaliteit op bedrijventerreinen

...informeert
eSchool, de online starterscursus

...publiceert
ERBO brochure en tabellenboek beschikbaar