In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2002

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

Bedrijven
Ebben • Slaats • De Jonge
Adviesbureau Van Dordrecht & Veldhuis
Sita ReEnergy
Dago en Van Wesel
Penske Logistics
BIT Trofee
Van Zundert Groep
Présize
BVR-Groep
Business Dagen
Syngenta
Tènce Logistiek
NRG Distribution
Stichting Busleidingenstraat
ItsNews!
Heijmans NV
Interieurspuiterij Heskens
PricewaterhouseCoopers
'Zonder content heb je geen website, je hebt alleen vormgeving'
Sinds een jaar bestaat itsNews! Dit Roosendaalse bedrijf speelt in op de explosief gegroeide vraag naar digitale informatie voor websites, intranet en verschillende andere digitale toepassingen. Dagelijks koopt, bewerkt en verkoopt directeur Franco van der Veeken, samen met zo'n zes medewerkers, (nieuws)berichten. De klant geeft aan wat voor nieuws hij wil ontvangen en itsNews! maakt vakkundig de gewenste selectie. In de branche wordt dit hele proces van inkopen, bewerken en weer doorverkopen "content syndication" genoemd. Goed bronnengebruik is hierbij zeer belangrijk.

Franco van der Veeken, directeur itsNews!

Dagelijks speuren de mensen van itsNews! het internet en persbureaus af naar de laatste nieuwtjes. Eigenaar Franco van der Veeken: 'Als het nodig is bewerken we de berichten, zodat ze aansluiten bij onze doelgroepen.' itsNews! verzamelt voor haar verschillende klanten nieuwsberichten die ze dan weer op een website en/of intranet plaatsen. Zo blijven de websites actueel, omdat het nieuws elke dag ververst wordt. Franco: 'Zonder content heb je geen website, maar alleen vormgeving. Door een recent afgesloten partnership met het Roosendaalse bedrijf Peer IT Solutions kan itsNews! de geleverde content ook volledig bij de klant implementeren en staat het borg voor volledige weboplossingen. Met onze gezamenlijke diensten komen websites echt tot leven en blijven ze actueel.'

Berichten
Momenteel zijn we bezig met de websites van het vakantiepark de Roompot in Zeeland. Per park van deze keten brengen wij dagelijks de weersvooruitzichten in kaart. Met een klik op de muis van de computer komt, per park, de actuele regionale weersvoorspelling te voorschijn.' Ook levert ItsNews! nieuwsberichten, verkeersinformatie, beurskoersen, sportuitslagen voor internet, intranet, SMS en WAP, E-mail, PDA en zelfs voor I-mode. Bedrijven kunnen deze informatie zelf inkopen, maar dat vinden ze meestal te omslachtig. Ze weten vaak niet waar ze informatie kunnen vinden en ze zijn veel tijd kwijt met het steeds zoeken naar actuele informatie. Van der Veeken doet niks anders, hij weet dus waar hij moet zijn voor nieuwsfeiten. Ook op entertainmentgebied kan ItsNews! van alles leveren: ringtones, games, logo's, dating en horoscopen. Deze horoscopen zijn vooral via SMS zeer populair.

Relevante informatie
ItsNews! heeft contacten met Newsselect, Energeia, Betten Beurs-media News, ANP, Associated Press, Agriholland en diverse andere bronnen of in jargon "originators" genaamd. Zo krijgt een bank al haar financiŽle nieuws dagelijks op intranet aangeleverd. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld rentestanden van de verschillende concurrerende banken. Ook levert itsNews! continu actueel nieuws over bedrijven zoals overnames en fusies. Als een fondsmanager investeert in AziŽ, wil hij ook zoveel mogelijk informatie over de markten daar. Deze content (informatie) krijgt hij via itsNews! aangeleverd. Met al deze informatie krijgen ondernemingen meer inzicht in hetgeen de concurrent doet en over de wijze waarop de markt in elkaar steekt. Marktkennis is een hele belangrijke troef, wil je het hoofd bieden aan concurrenten. Zo blijf je ze altijd een stapje voor. Kennis is immers macht.

ItsNews! The Shortcut to Content
Markt 41a, 4701 PB Roosendaal
Tel: 0165-587799
Fax: 0165-587790
E-mail: f.vdveeken@itsnews.nl
www.itsnews.nl


...doceert
"Afstandsleren heeft zeker de toekomst"

...start
"Het moet een hobby blijven ..."

...introduceert
Manpower Reïntegratie Services introduceert de verzuimscan

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...helpt
Jan Schipper herkozen als voorzitter KVK

...bezoekt
Seminars

...onderneemt
"Ondernemen is een teamsport"

...kiest
4C Consulting kiest voor America Tower

...fotografeert
"We hebben ons ontwikkeld tot pure beeldmakers"

...ontplooit
Acteurs als leermiddel!

...realiseert
Werkstad Roosendaal denkt aan de toekomst

...ontwikkelt
"Roosendaal is een complete stad"

...bouwt
Blik op de toekomst

...netwerkt
Nieuwjaarsbijeenkomst druk bezocht

...recreŽrt
Recreatieve voorzieningen bij elkaar gebracht

...behartigt
Sociaal aspect belangrijk in Wouw

...spreekt
In 't Kort

...huisvest
Bedrijfsonroerend goed

...rapporteert
In detailhandel nagenoeg geen sprake van leegstand

...onderzoekt
Thermometer Kantoren en kantoorgebruikers

...voorkomt
Bijeenkomst preventie van criminaliteit op bedrijventerreinen

...informeert
eSchool, de online starterscursus

...publiceert
ERBO brochure en tabellenboek beschikbaar