In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2002

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be
Seminars

Wilt u het beste uit uw bedrijf, uw collega's en uzelf halen dan is het belangrijk om bij te blijven op het gebied van ondernemerszaken. Daarom heeft de Kamer van Koophandel West-Brabant een zeer gevarieerd en compleet programma samengesteld met interessante en leerzame seminars.

ZZP'er in de bouw 'eigen baas of niet?'
Vaak is het voor zelfstandigen zonder personeel in de bouw onduidelijk of zij nu als zelfstandig ondernemer worden gezien. Deze bijeenkomst geeft u inzicht in de voorwaarden, consequenties, de opdrachtgevers en risico/(keten)aansprakelijkheid. Datum: 18 februari van 19.00 - 22.00 uur, kosten EURO 22,69.

Starten als freelancer
Er bestaan nogal wat misverstanden en vragen over de positie van freelancers: Wordt u nu als ondernemer gezien? Hoe zit het met de fiscale en juridische aspecten en met overeenkomsten? Deze bijeenkomst geeft u helderheid! Datum: 25 februari van 19.00 - 22.00 uur, kosten EURO 22,69.

Veranderingen in de sociale en arbeidswetgeving en de gevolgen voor werkgevers.
Tijdens deze workshop komen de volgende onderwerpen aan bod: het "Poortwachtersmodel", dat erop is gericht om het verzuim en de doorstroom naar de WAO te beperken en te voorkomen. Overige onderwerpen: ziekte en arbeidsongeschiktheid, arbo en beroepsongevallen, bijzondere arbeidscontracten en rechtsvermoedens. Datum: 4 maart van 16.00 - 19.00 uur, kosten EURO 88,49.

Starter en de fiscus (voor eenmanszaak en V.O.F)
Als ondernemer wordt u aangeslagen voor verschillende belastingen. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u toelichting en tips bij de verschillende soorten belastingen, waaronder inkomstenbelasting, omzetbelasting, loonbelasting en de diverse aftrekposten. Data: 11 maart (eenmanszaak) en 18 maart (V.O.F.) van 19.00 - 22.00 uur, kosten EURO 22,69.

Hoe maak ik van mijn zaak een goudmijn
Tijdens dit seminar leert u hoe u eenvoudig en snel meer klanten krijgt en hoe u een unieke positie in de markt inneemt zodat klanten bij u kopen en niet bij uw concurrent. Welke winstgevende mogelijkheden ziet u nu over het hoofd. Hoe doet u effectief aan marketing en nog veel meer. Speciaal voor toonbankbedrijven. Datum: 25 maart van 19.00 - 22.00 uur, kosten EURO 88,49.

BTW bij intracommunautaire transacties
Deze bijeenkomst geeft u meer inzicht in de problematiek van de BTW en de diverse toepassingsmogelijkheden bij intra-communautaire transacties. Datum: 27 maart van 09.30 - 13.00 uur, kosten EURO 88,49.

De bijeenkomsten vinden plaats in het gebouw van de kamer van koophandel in Breda. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Evelyn van Dijk, telefoon (076) 564 68 82, e-mail edijk@breda.kvk.nl of via www.breda.kvk.nl


...doceert
"Afstandsleren heeft zeker de toekomst"

...start
"Het moet een hobby blijven ..."

...introduceert
Manpower Reïntegratie Services introduceert de verzuimscan

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...helpt
Jan Schipper herkozen als voorzitter KVK

...bezoekt
Seminars

...onderneemt
"Ondernemen is een teamsport"

...kiest
4C Consulting kiest voor America Tower

...fotografeert
"We hebben ons ontwikkeld tot pure beeldmakers"

...ontplooit
Acteurs als leermiddel!

...realiseert
Werkstad Roosendaal denkt aan de toekomst

...ontwikkelt
"Roosendaal is een complete stad"

...bouwt
Blik op de toekomst

...netwerkt
Nieuwjaarsbijeenkomst druk bezocht

...recreŽrt
Recreatieve voorzieningen bij elkaar gebracht

...behartigt
Sociaal aspect belangrijk in Wouw

...spreekt
In 't Kort

...huisvest
Bedrijfsonroerend goed

...rapporteert
In detailhandel nagenoeg geen sprake van leegstand

...onderzoekt
Thermometer Kantoren en kantoorgebruikers

...voorkomt
Bijeenkomst preventie van criminaliteit op bedrijventerreinen

...informeert
eSchool, de online starterscursus

...publiceert
ERBO brochure en tabellenboek beschikbaar