In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2002

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl
Syntens lanceert programma "profijt van MensenKennis"
"Ondernemen is een teamsport"

Samen winnen dat is de ambitie van het programma "Profijt van MensenKennis" waarmee Syntens de komende jaren MKB-ondernemers adviseert over personeel- en organisatievragen. "Doordat kennis steeds belangrijker wordt voor het concurrerend vermogen van de onderneming is het menselijk kapitaal de belangrijkste succesfactor voor bedrijven", zegt Ron Rosbak, adviseur van Syntens, Innovatienetwerk voor ondernemers. "Syntens helpt de ondernemer om een winnend team te maken van zijn medewerkers."


Ron Rosbak, adviseur van Syntens Breda

Medewerkers willen een baan die boeit
"Medewerkers willen meer dan een baan met een goed salaris. Zij zijn kritisch en willen zichzelf ontwikkelen. Veel ondernemers zijn zoekende hoe ze hier het beste op kunnen inspelen. Er moet immers ook nog een onderneming gerund worden", vervolgt Ron Rosbak enthousiast. "Met "Profijt van MensenKennis" laten wij zien dat het één het ander niet uitsluit, maar juist versterkt. Door een beroep te doen op onbenutte talenten, boei je mensen en dit komt ten goede aan het bedrijf." Rosbak komt met een voorbeeld uit de praktijk. Een productiebedrijf met veel laaggeschoolde medewerkers heeft zoveel mogelijk de verantwoordelijkheden op de werkvloer gelegd. Resultaat is dat medewerkers zich betrokken voelen, nieuwe collega's ronselen en terugkomen van vakanties met afspraken van prospects op zak.

Wees kritisch
Stel uzelf als ondernemer eens de vragen "Functioneert mijn middenkader goed?", "Is het verloop van mijn personeel laag?" of "Kan ik soepel veranderingen doorvoeren". Als u eerlijk en kritisch bent en u kunt op dit soort vragen niet met een volmondig "ja" antwoorden dan is het zinvol een afspraak te maken met een Syntens-adviseur. Binnen uw bedrijf liggen kansen en mogelijkheden tot verbeteringen. Samen met de Syntens-adviseur maakt u een gedegen actieplan. Bij de implementatie ervan wordt u bijgestaan door Syntens. Daarnaast stimuleert Syntens ook kennisuitwisseling van ondernemers onderling door de "Leren van elkaar" -kringen en organiseert zij verschillende interessante bijeenkomsten.

Dit totale pakket aan dienstverlening leidt uiteindelijk tot een winnend team. Wilt u weten hoe u meer profijt van mensenkennis" kunt realiseren door van uw medewerkers een team te maken, neem dan contact op met Ron Rosbak van Syntens, (076)- 564 67 00 of err@syntens.nl


...doceert
"Afstandsleren heeft zeker de toekomst"

...start
"Het moet een hobby blijven ..."

...introduceert
Manpower Reïntegratie Services introduceert de verzuimscan

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...helpt
Jan Schipper herkozen als voorzitter KVK

...bezoekt
Seminars

...onderneemt
"Ondernemen is een teamsport"

...kiest
4C Consulting kiest voor America Tower

...fotografeert
"We hebben ons ontwikkeld tot pure beeldmakers"

...ontplooit
Acteurs als leermiddel!

...realiseert
Werkstad Roosendaal denkt aan de toekomst

...ontwikkelt
"Roosendaal is een complete stad"

...bouwt
Blik op de toekomst

...netwerkt
Nieuwjaarsbijeenkomst druk bezocht

...recreërt
Recreatieve voorzieningen bij elkaar gebracht

...behartigt
Sociaal aspect belangrijk in Wouw

...spreekt
In 't Kort

...huisvest
Bedrijfsonroerend goed

...rapporteert
In detailhandel nagenoeg geen sprake van leegstand

...onderzoekt
Thermometer Kantoren en kantoorgebruikers

...voorkomt
Bijeenkomst preventie van criminaliteit op bedrijventerreinen

...informeert
eSchool, de online starterscursus

...publiceert
ERBO brochure en tabellenboek beschikbaar