In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2002

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl
Acteurs als leermiddel!

Het inzetten van acteurs tijdens trainingen, opleidingen en wervings- en selectieprocedures is niet langer een zeldzaamheid en enkel voorbehouden aan bepaalde bedrijfstakken in het land. Steeds meer bedrijven ervaren hoe effectief het is om met professionele acteurs praktijksituaties te oefenen en plukken hier dagelijks de vruchten van.

De twee gezichten van het bureau, Jan Hertsen en Cobie Visschers

Velen zijn van mening dat acteer- en trainingsbureaus enkel in de Randstad bestaans- en ontplooiingsmogelijkheden hebben. 'Acteer- en Trainingsbureau Hetsen & Visschers V.O.F.' heeft inmiddels in de Randstad en in de rest van Nederland een indrukwekkend klantenbestand en dito reputatie opgebouwd, terwijl in deze regio nog niet iedereen van het bestaan op de hoogte is. Vandaar dat de Ondernemer het zo langzamerhand hoog tijd vond om ook Brabant eens uitgebreid kennis met dit Bredase bureau te laten maken.

Een hecht team
De twee gezichten van dit bureau, Jan Hetsen en Cobie Visschers vormen niet alleen zakelijk, maar ook privé al jaren een hecht team. De begrippen 'opleiding' en 'training' gecombineerd met een interesse en gezonde nieuwsgierigheid in mensen en hun handelen in verschillende situaties lopen als een rode draad door hun beider levens. Alweer zo'n twaalf jaar geleden werd Jan benaderd door een organisatieadviesbureau om als acteur bij trainingen op te treden. Een nieuwe carrière was geboren en 'Acteer- en Trainingsbureau Hetsen' een feit! Met ingang van 2001 heeft ook Cobie haar vaste dienstverband aan de wilgen gehangen en werd de samenwerking omgedoopt in 'Acteer- en Trainingsbureau Hetsen & Visschers V.O.F.'.

Meerwaarde
Met ieder hun eigen specialisme, waarbij Cobie zich met name richt op het verzorgen van trainingen en het inzetten van acteurs tijdens trainingen, houdt Jan zich vooral bezig met het maken en brengen van thematisch toneel voor organisaties en bedrijven en organisatieadvies. Daarnaast speelt hij als acteur zelf ook nog geregeld tijdens trainingen. Het bureau is er de laatste jaren in geslaagd met een professionele en originele benadering, waarbij acteurs tijdens trainingen en opleidingen ingezet worden als leermiddel, een meerwaarde voor bedrijven te creëren. Voorbeelden van gedrags- en vaardigheidstrainingen waar Hetsen & Visschers trainers en/of acteurs voor inzetten of zelf verzorgen, zijn onder andere:

  • Communicatieve vaardigheden
  • Competentiemanagement
  • Klantgerichte (telefoon-)trainingen
  • Commerciële gespreksvoering
  • Verzuimtrainingen
  • Omgaan met lastige
  • Klantsituaties
  • Stressmanagement en stresshantering
  • Onderhandelingsvaardigheden en conflicthantering
  • Functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Hiernaast verzorgt 'Acteer- en Trainingsbureau Hetsen & Visschers V.O.F.' voor bedrijven en organisaties tevens op maat gemaakte en zelf geschreven scènes, voorstellingen, acts en visualisaties in het kader van bijvoorbeeld een personeelsdag, een congres, seminar, conferentie of studiedag. Deze acts zijn inhoudelijk altijd toegesneden op het thema of onderwerp van die dag. Maar altijd met een knipoog! Het uitgangspunt van zowel de trainingen als het thematisch toneel is tenslotte niet voor niets 'Leren kan ook heel leuk zijn!'

Fysieke Performance
Al jaren is bekend dat de fysieke invloed bij klantcontacten, adviestrajecten, trainingen en communicatie in het algemeen zeer groot is. Vaak is de invloed ervan nog groter dan de woorden. Toch wordt er nog te weinig mee gedaan. Vandaar dat Hetsen & Visschers in samenwerking met Corrie Broks een geheel nieuwe training ontwikkeld heeft, die de effectiviteit hiervan verbetert. Deze verrassende training 'Fysieke Performance' geeft op een ontspannen manier zicht op de eigen fysieke invloed op de ander en vergroot de mogelijkheden om daar bewuster en effectiever mee om te gaan.

Voor ieder traject afzonderlijk wordt gezocht naar de meest geschikte acteur/actrice en trainer. Acteurs en actrices met verschillende kwaliteiten, allochtone acteurs, meertalige acteurs, acteurs met een werkervaring en affiniteit met de zorgsector en/of het bedrijfsleven. Deze werkwijze heeft 'Acteer- en Trainingsbureau Hetsen & Visschers V.O.F.' door de jaren heen een legio aan bedrijven uit alle mogelijke bedrijfstakken, te weten de productiesector, (zakelijke) dienstverlening, de zorgsector en overheid tot zijn tevreden klanten mogen rekenen. Deze bedrijven en organisaties worden door de diverse trainingen heel concrete handvatten aangereikt om anders met collega's, klanten en/of situaties om te gaan. Daarnaast werkt Hetsen & Visschers ook samen met trainingsbureaus en individuele trainers door het inzetten van trainingsacteurs tijdens hun trainingen. Wilt u uw klanten en/of medewerkers eens iets anders aanbieden: leuk, prikkelend, spraakmakend en vooral ook leerzaam! Neemt u dan eens contact op met 'Acteer- en Trainingsbureau Hetsen & Visschers V.O.F.' (tel. 076-5219541).


...doceert
"Afstandsleren heeft zeker de toekomst"

...start
"Het moet een hobby blijven ..."

...introduceert
Manpower Reïntegratie Services introduceert de verzuimscan

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...helpt
Jan Schipper herkozen als voorzitter KVK

...bezoekt
Seminars

...onderneemt
"Ondernemen is een teamsport"

...kiest
4C Consulting kiest voor America Tower

...fotografeert
"We hebben ons ontwikkeld tot pure beeldmakers"

...ontplooit
Acteurs als leermiddel!

...realiseert
Werkstad Roosendaal denkt aan de toekomst

...ontwikkelt
"Roosendaal is een complete stad"

...bouwt
Blik op de toekomst

...netwerkt
Nieuwjaarsbijeenkomst druk bezocht

...recreërt
Recreatieve voorzieningen bij elkaar gebracht

...behartigt
Sociaal aspect belangrijk in Wouw

...spreekt
In 't Kort

...huisvest
Bedrijfsonroerend goed

...rapporteert
In detailhandel nagenoeg geen sprake van leegstand

...onderzoekt
Thermometer Kantoren en kantoorgebruikers

...voorkomt
Bijeenkomst preventie van criminaliteit op bedrijventerreinen

...informeert
eSchool, de online starterscursus

...publiceert
ERBO brochure en tabellenboek beschikbaar