In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2002

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be
Wethouder Connie Kerkhof:
"Roosendaal is een complete stad"

ROOSENDAAL - Het vertrek van Connie Kerkhof in het Roosendaalse stadhuis vult zich al snel met gloedvolle woorden, twinkelende ogen en puur enthousiasme. Deze wethouder Economische Zaken weet wat ze wil en heeft er ook oprecht zin in om Roosendaal op te stuwen in de vaart der volkeren. Het voorzieningen-niveau, de huishoudportemonnee van de stad en het renoveren van complete woonwijken zijn onderwerpen die de revue passeren.Helemaal enthousiast wordt Kerkhof bij het Masterplan voor de Nieuwe Markt. De uitdaging voor haar is om er een Masterpiece van te maken.

De huidige Nieuwe Markt

Connie Kerkhof nam in 1991 plaats op een wethoudersstoel van de gemeente Roosendaal. Op het bestuurspluche waren onder meer Volkshuisvesting en Milieu haar taken. Halverwege de jaren negentig switchte ze naar de financiële kant van de gemeentemedaille. Ze werd wethouder Economische Zaken. "Je beheert eigenlijk de huishoudportemonnee van de gemeente. We zijn begonnen met het saneren van oude schulden en hebben met de Perspectiefnota 2000 nog een hele bezuinigingsronde gehad. Onze financiën zijn nu helemaal op orde," vertelt Kerkhof. Het saneren van schulden en bezuinigingsrondes leiden vaak tot vervelende gevolgen voor de burgers. Het fenomeen van de zich terugtrekkende overheid. Zo niet in Roosendaal. "Deze stad heeft alle voorzieningen waar behoefte aan is. Een bioscoop, theater, sportaccommodaties. Noem het maar op, Roosendaal heeft het allemaal! En - niet onbelangrijk - zonder daar de burgers financieel te veel mee te belasten," aldus de wethouder.


De maquette van de Nieuwe Markt

Prijsvraag
Het vuur in de woorden van Connie Kerkhof begint helemaal te branden als ze vervolgens vertelt over de plannen met het centrum. "Wij hebben een Masterplan opgesteld met voorstellen om de komende jaren de Nieuwe Markt opnieuw in te richten. In samenhang hiermee zijn ook voorstellen gedaan om een aantal gebouwen in de binnenstad te vernieuwen en terreinen nieuwe bestemmingen te geven. Het gaat dan om het gebied Tussen de Markten en het Van Dregtplein," vertelt ze. Onder de Nieuwe Markt zal een parkeergarage komen met 420 plaatsen. De huidige parkeerplaatsen bovengronds worden opgeheven en het plein wordt opnieuw ingericht met bomen, houten banken en nieuwe verlichting. In de steeg Tussen de Markten is het de bedoeling de huidige winkels op te heffen en op het binnengebied woningen rondom een hof te realiseren. Roosendaal is al lang bezig met zijn centrum. Al in 1990 werd er door het Brabants Nieuwsblad een prijsvraag uitgeschreven voor de twee lelijkste pleinen van Roosendaal en Bergen op Zoom. Voor Roosendaal was dat de Nieuwe Markt. In het nieuwe millennium gaat het er dan toch van komen. "We zijn eigenlijk al een aantal jaren druk bezig om ons stadscentrum te vernieuwen. Wat we nu met het Masterplan willen bereiken, is eigenlijk de laatste fase van de binnenstadstructuurschets van 1989," vertelt wethouder Kerkhof. Het is de bedoeling dat het plan begin dit jaar door de gemeenteraad wordt vastgesteld. Wanneer de werkzaamheden daadwerkelijk gestart gaan worden, is afhankelijk van veel factoren. Men hoopt begin 2003 te starten.

Gaan voor kwaliteit
"We kiezen met deze plannen zeer duidelijk voor het verbeteren van het binnenstedelijk gebied," zegt Connie Kerkhof. "De randen van de stad blijven de randen van de stad. Daar gaan wij na Laagveld niet meer overheen. Je kunt dus zeggen dat het einde van de ruimtelijke groei van Roosendaal bereikt is. Het is nu dus zaak om te gaan voor kwaliteit. Het Masterplan voor het centrum is een duidelijk voorbeeld, maar neem ook de wijk Kalsdonk. In samenwerking met woningstichting Arwon en de BVR-Groep gaan wij deze wijk renoveren. Er zullen 371 woningen gesloopt worden en weer nieuwe gebouwd. Op de plaats van het vroegere RBC-stadion komen huizen en in de wijk zal een stadspark komen," aldus Kerkhof die daarna gepassioneerd verder vertelt over andere projecten. Wildenborch in de Kroeven, de elf stadswoningen aan de Vrouwenmadestraat, het versterken van de Meubelboulevard aan de Oostpoort. Helaas is deze pagina er te klein voor het enthousiasme van Connie Kerkhof. Er staat heel wat te gebeuren in Roosendaal...


...doceert
"Afstandsleren heeft zeker de toekomst"

...start
"Het moet een hobby blijven ..."

...introduceert
Manpower Reïntegratie Services introduceert de verzuimscan

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...helpt
Jan Schipper herkozen als voorzitter KVK

...bezoekt
Seminars

...onderneemt
"Ondernemen is een teamsport"

...kiest
4C Consulting kiest voor America Tower

...fotografeert
"We hebben ons ontwikkeld tot pure beeldmakers"

...ontplooit
Acteurs als leermiddel!

...realiseert
Werkstad Roosendaal denkt aan de toekomst

...ontwikkelt
"Roosendaal is een complete stad"

...bouwt
Blik op de toekomst

...netwerkt
Nieuwjaarsbijeenkomst druk bezocht

...recreŽrt
Recreatieve voorzieningen bij elkaar gebracht

...behartigt
Sociaal aspect belangrijk in Wouw

...spreekt
In 't Kort

...huisvest
Bedrijfsonroerend goed

...rapporteert
In detailhandel nagenoeg geen sprake van leegstand

...onderzoekt
Thermometer Kantoren en kantoorgebruikers

...voorkomt
Bijeenkomst preventie van criminaliteit op bedrijventerreinen

...informeert
eSchool, de online starterscursus

...publiceert
ERBO brochure en tabellenboek beschikbaar