In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2002

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be
Bedrijfsonroerend goed
De Ondernemer, Informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland, besteedt voortaan diepgaander aandacht aan Bedrijfs Onroerend Goed (BOG) en tal van aspecten die daarmee samenhangen. Op deze pagina's treft u behalve een kritische visie van een bedrijfsmakelaar uit het verspreidingsgebied ook nieuws aan over ontwikkelingen op het gebied van BOG, de wereld van de DirecteurGrootAandeelhouder (DGA), fiscale- en juridische onderwerpen en tal van andere interessante invalshoeken. Uiteraard heeft de redactie oog voor het beleid van de overheid en wordt er aandacht geschonken aan de visie van overkoepelende organisaties zoals makelaarsverenigingen en de NVB (Vereniging van projectontwikkelaars). Bedrijfs Onroerend Goed is een veel besproken onderwerp door ondernemers. Hopelijk kan de Ondernemer u met deze achtergrondinformatie op weg helpen naar geslaagde transacties en een weloverwogen beleid want actuele en vooral betrouwbare informatie is van groot belang. In deze eerste uitgave treft u de eerste jaarcijfers aan van de NVM-sector Bedrijfs Onroerend Goed en we kijken naar de uitkomsten van een onderzoek van de NVB.


Bedrijfshuisvesting: winkels in West-Brabant
Binnen het vakgebied bedrijfshuisvesting neemt de winkelmarkt een aparte plaats in. Deze markt is sterk afhankelijk van zaken als algemene economische en geografische ontwikkelingen, alsmede het consumentenvertrouwen. Met name door de toegenomen koopkracht bij consumenten en de schaalvergroting van winkelformules in Nederland hebben er in West-Brabant de laatste jaren een groot aantal winkelontwikkelingen plaatsgevonden. Hierbij kan onder meer gedacht worden aan De Barones in Breda en de meubelboulevards in Breda, Oosterhout, Roosendaal en Bergen op Zoom.

De binnenstad van Breda is de laatste jaren, mede door het ondersteunende beleid "wonen boven winkels" attractief geworden voor de consument, wat vervolgens weer hoogwaardige winkelketens aantrekt. Van der Sande Bedrijfhuisvesting denkt mee om te komen tot een kwalitatieve oplossing voor verouderde panden en complexen. Enkele projecten in Breda waarbij wij adviseerde als makelaar zijn herontwikkeling van het GAKO pand in de Tolbrugstraat tot 3 winkels en 5 appartementen, de verhuur van de hoogwaardige commerciële ruimtes in de voormalige Concordia-schouwburg en herontwikkeling van de Veemarktstraat 47 tot een winkel en 3 zeer luxe appartementen. Tevens adviseerden wij bij de verhuur/verkoop van circa 850 m2 winkelruimte in nieuwbouwcomplex D'n Dreef aan de Markt in Etten-Leur.

Ook voor de komende jaren staan er een aantal winkelontwikkelingen op stapel in West-Brabant. In Etten-Leur wordt een volledig nieuw winkelhart gerealiseerd, alsmede een grootschalige winkelontwikkeling met de branchering "in en om het huis". Breda zal een Ikea warenhuis binnen de stadsgrenzen krijgen, de Torenpassage wordt herontwikkeld en in Roosendaal zal de meubelboulevard worden uitgebreid. In Bergen op Zoom zal een nieuw winkelcentrum, genaamd het Paradeplan verrijzen. Binnen dit complex komt 17.500 m2 winkelruimte met een vernieuwde HEMA en C&A. Van der Sande Bedrijfshuisvesting is door de ontwikkelaar MAB gevraagd om de verhuuractiviteiten te begeleiden.

Naast de gebruikelijke adviezen ten aanzien van huur en verhuur worden wij vaak door partijen gevraagd te adviseren bij beleggingstransacties en huurprijsaanpassingen. Gespecialiseerd advieswerk waarvoor u terecht kunt bij specialisten op het gebied van de winkelmakelaardij.


...doceert
"Afstandsleren heeft zeker de toekomst"

...start
"Het moet een hobby blijven ..."

...introduceert
Manpower Reïntegratie Services introduceert de verzuimscan

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...helpt
Jan Schipper herkozen als voorzitter KVK

...bezoekt
Seminars

...onderneemt
"Ondernemen is een teamsport"

...kiest
4C Consulting kiest voor America Tower

...fotografeert
"We hebben ons ontwikkeld tot pure beeldmakers"

...ontplooit
Acteurs als leermiddel!

...realiseert
Werkstad Roosendaal denkt aan de toekomst

...ontwikkelt
"Roosendaal is een complete stad"

...bouwt
Blik op de toekomst

...netwerkt
Nieuwjaarsbijeenkomst druk bezocht

...recreŽrt
Recreatieve voorzieningen bij elkaar gebracht

...behartigt
Sociaal aspect belangrijk in Wouw

...spreekt
In 't Kort

...huisvest
Bedrijfsonroerend goed

...rapporteert
In detailhandel nagenoeg geen sprake van leegstand

...onderzoekt
Thermometer Kantoren en kantoorgebruikers

...voorkomt
Bijeenkomst preventie van criminaliteit op bedrijventerreinen

...informeert
eSchool, de online starterscursus

...publiceert
ERBO brochure en tabellenboek beschikbaar