In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2003

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl
Doe inspiratie en ideeŽn op!
Succesvol ondernemen in barre tijden

De gevolgen van de teruglopende economie zijn ook bij bedrijven in West-Brabant duidelijk zichtbaar. Ondernemers moeten steeds meer investeren voor hetzelfde resultaat. Bovendien zijn de vooruitzichten niet florissant te noemen.Maar dit betekent zeker niet dat u moet stoppen met ondernemen. Integendeel, dit is het moment om uw strijdlustige ondernemerskwaliteiten te benutten. Op het Regionaal Ondernemers Congres zult u nieuwe inspiratie en ideeŽn opdoen.

Het congres valt grofweg uiteen in twee delen: het plenaire gedeelte en de themasessies. Het plenaire programma belooft een aardige discussie op te leveren, want er zal een debat plaatsvinden tussen de verschillende ondernemers. De uitgangspunten hiervoor zullen verwoord zijn in het door het Economisch Bureau ING uitgevoerde regio-onderzoek. Het onderzoek over West-Brabant zal het sociaal-economisch profiel en de economische vooruitzichten van de regio schetsen. Het debat gaat over de slechte bereikbaarheid in een grensoverschrijdend perspectief (West-Brabant ≠ Antwerpen ≠ Waasland) en de factoren die de arbeidsproductiviteit beperken (administratieve lasten, extreme regelgeving en toegankelijkheid van kennis). Een jury bestaande uit Hans de Boer, voorzitter van MKB Nederland, gedeputeerde Onno Hoes en Aad Ouborg van Princess wijzen de winnaar van het debat aan.

'Hoofdbrekers'
Na de middagpauze en uiteraard bijbehorende - ongetwijfeld smakelijke - lunch volgen de thema-sessies van het Regionaal Ondernemers Congres. Vijf 'hoofdbrekers' voor ondernemers zijn als uitgangspunt genomen voor de verschillende thema's. De onderwerpen marketing, automatisering, innovatie, financiŽn en personeel passeren de revue. Tijdens de verschillende parallelsessies geven specialisten op maat gesneden adviezen en vertellen vijf succesvolle regionale collega-ondernemers over hun ervaringen. Guust Verpaalen van Philip Morris vertelt over personeel, Jan Pollemans van Super de Boer Pollemans verhaalt over de financiŽle kant, Jack Vromans van BVR Groep praat de aanwezigen bij over automatisering en ICT, terwijl Lodewijk Varossieau vertelt over de mogelijkheden van marketing. John Martens van de Martens Groep zal zijn licht laten schijnen over het onderwerp innovatie (zie kader). Een aantal gerenommeerde instellingen fungeert als kennispartner van het Regionaal Ondernemers Congres.

Het spreekt voor zich dat tijdens en na het congres er voldoende gelegenheid is voor de aanwezigen om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar te netwerken. Het congres vindt op 3 juni plaats in het Chassé Theater Breda.

Meer informatie
Internet: www.focusopondernemen.nl


...interviewt
Aad Ouborg gastspreker 'Succesvol Ondernemen In Barre Tijden'

...start
Sylvie Smeets: 'Deadline is deadline en afspraak is afspraak'

...stuurt bij
Ondernemen met tegenwind

...verwacht
Behoefte aan minder regels en lastenverlichting

...groeit
9 mei Kapitaaldag te Hoeven

...investeert
Succesvol Ondernemen In Barre Tijden

...rijdt
Zakelijk onderweg

...evalueert
'De passie is gebleven...'

...reist
'Een zakelijke reiziger wil meestal snel...'

...informeert
Start Revolutionair concept in Etten-Leur

...vervoert
MCA is de Brabantse makelaar in goederenvervoer

...verenigt
Belangenbehartiger EVO stelt prioriteiten

...transporteert
'Slimme oplossingen moeten het verschil maken'

...distribueert
Concrete mobiliteits- oplossingen voor de toekomst

...bereikt
Grensoverschrijdend problemen oplossen

...licht voor
'Nederland laat kansen liggen'

...bundelt
College voor Transport en Logistiek haalt praktijk de school binnen

...spreekt
In 't kort

...onderneemt
Het succes van een brievenhouder

...ontvangt
Goed omgaan met de raad van gepensioneerde ondernemers levert prijs op

...lakt
Van wijnrek tot computermeubelen

...wint
Mark en Maas the Best

...verbetert
Arbo-dienstverlening praktischer en goedkoper?

...organiseert
BOV trofee 2003 op 17 oktober 2003

...huisvest
Internationale samenwerking gaat schuil achter Border Crossing Business Park

...beveiligt
Notitie 'Beveiliging bedrijventerreinen' geeft inzicht in verantwoordelijk- heden