In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2003

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be
Mini Onderneming Oggetto behaalt derde plaats
Het succes van een brievenhouder

Op het einde van een avond in het Provinciehuis in Den Bosch stond er heel wat zweet in studentenhanden. Reden daarvoor was de regionale verkiezing van beste Mini Onderneming met als hoofdprijs een ticket voor de landelijke finale.

De ondernemers van Oggetto.

Studenten krijgen met het project Mini Ondernemingen de kans om te ruiken aan het ondernemersschap. Er moet een product worden ontwikkeld, geproduceerd en ook daadwerkelijk worden verkocht. In driekwart schooljaar worden veel (startende) ondernemersproblemen opgelost. 'De Ondernemer' schreef al vaker over de 'Mini Ondernemingen' en was dan ook aanwezig op de regionale verkiezing van de 'Beste Mini Onderneming van Brabant en Zeeland'. Zeven 'mini's' waren uitverkoren daaraan deel te nemen. De Hogeschool Brabant werd vertegenwoordigd door Oggetto. Deze Mini-onderneming staat onder leiding van directrice Evelien de Haas en produceert roestvrijstalen brieven- en pennenhouders. "De metalen brievenhouder is vooral bedoeld voor brieven, enveloppen en folders, maar kan ook worden gebruikt om er pennen in te zetten. De klant heeft de mogelijkheid om de brievenhouder te laten bedrukken, bijvoorbeeld met een logo of een tekst. Dit is aantrekkelijk voor bedrijven die de brievenhouder als relatiegeschenk willen gebruiken," aldus de directrice. Tijdens de Nationale Marktdag werd het product van Oggetto goed genoeg bevonden voor deelname aan de regionale verkiezing.

De brievenhouder van Oggetto die mede mogelijk werd gemaakt door RVS Lastechniek.

Het netwerk
De avond in het Provinciehuis werd opgeluisterd met een speech van gedeputeerde Onno Hoes over de economische ontwikkelingen in Brabant en het belang van Mini Ondernemingen. Het was opvallend te zien dat de ongetwijfeld drukbezette gedeputeerde na zijn toespraak niet huiswaarts ging, maar de hele avond bleef. "Dit is toch ook hartstikke leuk!" reageerde Hoes op de vraag naar de reden van zijn grote belangstelling. "Het is mooi om jonge mensen met een onderneming bezig te zien en dat ook nog eens met leuke producten. Onze provincie moet het ook in de toekomst van ondernemende mensen hebben, " aldus de gedeputeerde. Jeroen Gijzen, verkoopmanager van Oggetto, hoorde het enthousiasme van Hoes aan en sloeg slim toe. Hij deed zijn uitnodiging en Hoes zei toe binnenkort ook een keertje naar de Bredase Hogeschool te komen. Docent Swagemakers zag die succesvolle actie van zijn pupil weer aan en constateerde dat "het netwerk al gebouwd wordt."

Bart Wouters met de derde prijs.

Derde plaats
Na de productpresentaties van alle Mini Ondernemingen vergaderde de deskundige jury enige tijd achter gesloten deuren over de uitslag. Een zenuwachtig half uur in de foyer van het Provinciehuis later nam regiomanager Jan van Asseldonk van de Stichting Mini Ondernemingen het woord. Hij sprak van een geweldige avond en had een aantal leuke producten aan zich voorbij zien trekken. En over de uitslag van de jury zou uiteraard niet kunnen worden gecorrespondeerd. Bovenal wilde de jury vooraf natuurlijk duidelijk maken dat de keuze moeilijk was, maar er gelukkig toch een winnaar was gekozen. De spanning werd opgebouwd en de derde plaats ging naar... de brievenhouder van Oggetto. Er klonk gejuich uit de Bredase hoek en verkoopmedewerker Bart Wouters nam met een grote grijns de prijs van 100 euro in ontvangst. Het flexibele CD-rek van de Mini Ondernemingen Shuffle zou de eerste prijs winnen en deze studenten van het St. Lucascollege uit Boxtel nemen binnenkort namens de regio deel aan de landelijke verkiezing.


...interviewt
Aad Ouborg gastspreker 'Succesvol Ondernemen In Barre Tijden'

...start
Sylvie Smeets: 'Deadline is deadline en afspraak is afspraak'

...stuurt bij
Ondernemen met tegenwind

...verwacht
Behoefte aan minder regels en lastenverlichting

...groeit
9 mei Kapitaaldag te Hoeven

...investeert
Succesvol Ondernemen In Barre Tijden

...rijdt
Zakelijk onderweg

...evalueert
'De passie is gebleven...'

...reist
'Een zakelijke reiziger wil meestal snel...'

...informeert
Start Revolutionair concept in Etten-Leur

...vervoert
MCA is de Brabantse makelaar in goederenvervoer

...verenigt
Belangenbehartiger EVO stelt prioriteiten

...transporteert
'Slimme oplossingen moeten het verschil maken'

...distribueert
Concrete mobiliteits- oplossingen voor de toekomst

...bereikt
Grensoverschrijdend problemen oplossen

...licht voor
'Nederland laat kansen liggen'

...bundelt
College voor Transport en Logistiek haalt praktijk de school binnen

...spreekt
In 't kort

...onderneemt
Het succes van een brievenhouder

...ontvangt
Goed omgaan met de raad van gepensioneerde ondernemers levert prijs op

...lakt
Van wijnrek tot computermeubelen

...wint
Mark en Maas the Best

...verbetert
Arbo-dienstverlening praktischer en goedkoper?

...organiseert
BOV trofee 2003 op 17 oktober 2003

...huisvest
Internationale samenwerking gaat schuil achter Border Crossing Business Park

...beveiligt
Notitie 'Beveiliging bedrijventerreinen' geeft inzicht in verantwoordelijk- heden