In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2003

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl
Goed omgaan met de raad van gepensioneerde ondernemers levert prijs op

Op donderdag 24 april vond in het Oude Stadhuis van Bergen op Zoom de uitreiking van de Klankbordprijs plaats. Het Ondernemersklankbord geeft advies aan ondernemers. De ervaren consulenten zijn allen gepensioneerde ondernemers en managers die hun sporen in het bedrijfsleven ruimschoots verdiend hebben. Nu geven ze op advies aan ondernemers die even een klankbord nodig hebben. De jury reikte de prijs uit aan ondernemer Jos Beckers. Hij ging het beste om met de raad van zijn adviseur Willem Nagelkerke.

Winnaar Jos Beckers in gesprek met zijn klankbord Willem Nagelkerke.

Soms loopt een ondernemer tegen zaken aan, waar hij niet direct een antwoord op heeft. Iedereen heeft zijn eigen vakgebied en het is ondenkbaar, dat je zowel op juridisch, administratief, financieel en organisatorisch gebied alle kennis in huis hebt. Dan is het handig dat je raad kunt vragen aan een deskundige. Naast de winnende ondernemer, waren nog twee andere ondernemers voor de klankbordprijs genomineerd: Jeff Jungbeker, directeur van JEFKO Elektro een elektrotechnisch installatiebureau uit Bergen op Zoom en Ed van Valkenburg, directeur van Cocon beveiliging uit Breda, een installateur van inbraak- en terreinbeveiliging en producent van hekwerkbeveiliging. Deze twee ondernemers werden beiden geadviseerd door consulent Piet van den Dries. De jury beoordeelde op drie zaken: de representativiteit van de ondernemer, de bijdrage van de consulent aan het bedrijf en de toekomstverwachtingen van het bedrijf. De genomineerden voldeden alle drie ruimschoots aan de gestelde criteria. Ze zijn uitermate representatief, ze riepen allen de hulp van een deskundige in voordat het te laat was en beschikten alle drie over een tomeloze inzet. Toch heeft de jury voor Jos Beckers gekozen, omdat hij veel gerealiseerd heeft op marketinggebied, hij heeft het in- en verkoopbeleid aangepast en bij het uitwerken van de gegeven adviezen heeft Beckers veel eigen initiatief en inzet getoond. De jury was van mening dat de samenwerking tussen de ondernemer en de consulent een ideaal voorbeeld is van de doelstelling van Ondernemersklankbord. De doelstelling is: het vergroten van succeskansen van de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Door te 'klankborden' met een ervaren consulent, geeft een ondernemer een positieve impuls aan zijn bedrijf. Winnaar Jos Beckers van Aksis Automatisering: "Zonder meneer Nagelkerke was mijn bedrijf een ander lot beschoren."

De uitreiking vond plaats in het oude Stadhuis in Bergen op Zoom

In krasse bewoordingen
Jos vervolgt: "In de tijd dat het goed ging met de economie beleefde ik hoogtijdagen. De bomen reikten tot in de hemel en ik hoefde geen moeite te doen om nieuwe opdrachten binnen te halen. Zelf was ik dagelijks operationeel bezig en mijn vier medewerkers zagen me niet als een baas, maar als een collega. De vele opdrachten kwamen maar van een handjevol opdrachtgevers. Toen spatte de zeepbel uit elkaar: het ging slechter met de economie en voornamelijk de ICT branche voelde de klappen het eerst. Ik moest op zoek naar een oplossing en heb contact opgenomen met het Ondernemersklankbord. De heer Nagelkerke kwam bij me langs. Ik vertelde mijn verhaal en het was hem meteen duidelijk. In krasse bewoordingen zei hij me dat ik het anders moest aanpakken. Allereerst moest ik meer tijd vrijmaken voor mijn managerstaken en mijn bedrijf leiden. Heel snel moest ik nieuwe opdrachtgevers zoeken." Willem Nagelkerke is dat jaar nog regelmatig bij Jos geweest en heeft hem met raad en daad bijgestaan. Hij zette de ondernemer als het ware weer in de goede richting.

Geen geld voor grote reclamecampagnes Klankbord
Het Ondernemersklankbord heeft landelijk een netwerk van 225 consulenten. Deze oud-ondernemers en managers stellen hun ervaring en kennis ter beschikking. In West-Brabant zijn zeven 'mentors' actief die jaarlijks ruim 80 ondernemers adviseren. Alle adviseurs hebben hun eigen specialiteit. De één is juridisch goed onderlegd de ander heeft veel knowhow op financieel gebied. Zo is Willem Nagelkerke (69 jaar) een klankbord op marketinggebied. De kordate adviseur is tijdens zijn professionele carrière directeur geweest van een aantal metaalbedrijven. Hij reisde vaak naar het Oostblok, waar hij vooral zijn mannetje stond op marketinggebied.

Willem Nagelkerke: "Deze prijs bestaat al geruime tijd, maar heeft niet zo veel bekendheid. Het Ondernemersklankbord een non-profitorganisatie die geen geld voor grote reclamecampagnes heeft en dat is wel jammer."


...interviewt
Aad Ouborg gastspreker 'Succesvol Ondernemen In Barre Tijden'

...start
Sylvie Smeets: 'Deadline is deadline en afspraak is afspraak'

...stuurt bij
Ondernemen met tegenwind

...verwacht
Behoefte aan minder regels en lastenverlichting

...groeit
9 mei Kapitaaldag te Hoeven

...investeert
Succesvol Ondernemen In Barre Tijden

...rijdt
Zakelijk onderweg

...evalueert
'De passie is gebleven...'

...reist
'Een zakelijke reiziger wil meestal snel...'

...informeert
Start Revolutionair concept in Etten-Leur

...vervoert
MCA is de Brabantse makelaar in goederenvervoer

...verenigt
Belangenbehartiger EVO stelt prioriteiten

...transporteert
'Slimme oplossingen moeten het verschil maken'

...distribueert
Concrete mobiliteits- oplossingen voor de toekomst

...bereikt
Grensoverschrijdend problemen oplossen

...licht voor
'Nederland laat kansen liggen'

...bundelt
College voor Transport en Logistiek haalt praktijk de school binnen

...spreekt
In 't kort

...onderneemt
Het succes van een brievenhouder

...ontvangt
Goed omgaan met de raad van gepensioneerde ondernemers levert prijs op

...lakt
Van wijnrek tot computermeubelen

...wint
Mark en Maas the Best

...verbetert
Arbo-dienstverlening praktischer en goedkoper?

...organiseert
BOV trofee 2003 op 17 oktober 2003

...huisvest
Internationale samenwerking gaat schuil achter Border Crossing Business Park

...beveiligt
Notitie 'Beveiliging bedrijventerreinen' geeft inzicht in verantwoordelijk- heden