In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2003

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl
Mark en Maas the Best... Gezellig avondje uit...

Op donderdagavond 3 april vond de prestigieuze uitreiking van de Ondernemers Trofee Oosterhout (OTO) plaats in theater de Bussel. Elk jaar is het evenement weer spectaculairder opgezet. Dit jaar konden toeschouwers zelfs genieten van een optreden van Lee Towers.

Joke Storm, directeur Stichting Mark en Maas, ontvangt trofee.

De genomineerden zitten gespannen met hun partners in luxe fauteuils vooraan op het podium als de Oosterhoutse burgemeester Huijbregts - Schiedon de avond opent. De organisatie is dit jaar in handen van de gemeente Oosterhout en van De Ondernemer. De jury beoordeelt de genomineerden op 'relatiemanagement'. De burgemeester legt uit dat je er zonder relaties niet komt: "Hoe meer je in relaties investeert, hoe meer je er voor terugkrijgt. Relatiemanagement is heel breed. Het is meer dan iemand met Kerst een kerstpakket geven. Investeren in personeel hoort er ook bij. Een bedrijf dat dit doet, zal ook gemakkelijk aan personeel kunnen komen."

De lichtshow.

Lef tonen
Daarna stelt presentator Gert Greveling de vijfkoppige jury voor. Bedrijven konden zich aanmelden door een vragenlijst in te vullen. Uit de inzendingen koos de jury drie bedrijven: Features & Benefits, Smits Kleding en Kruiswerk Mark en Maas. Deze strijden vanavond om de trofee. De jury heeft de bedrijven persoonlijk bezocht en heeft de werkgevers flink aan de tand gevoeld. Gert benadrukt dat iedereen nog kan winnen, want de jury neemt haar besluit pas op het laatste moment. Dan volgen de videopresentaties van de genomineerde bedrijven en de eigenaren moeten naar voren komen om voor een volle zaal vragen te beantwoorden van de jury. Eigenaresse Rian Verdoorn van Features & Benefits stond voor de moeilijke taak het spits af te bijten. Ze sloeg zich er goed doorheen: toen Gert vroeg wat ze zou zingen als ze op de golfbaan zou lopen, liet ze iedereen zien hoeveel lef ze had, door kordaat te gaan zingen.

Ongezouten mening
Features & Benefits levert reclameartikelen en relatiegeschenken. Het bedrijf valt op door originaliteit en creativiteit. Voor elke opdrachtgever zoeken ze een zo origineel mogelijk cadeau, die de bedrijfsdoelstelling nog eens extra goed benadrukt. Smits Kleding heeft vier winkels, waarvan twee in Oosterhout, één in Etten-leur en één in Raamsdonksveer. Totaal werken er 40 mensen. Kwaliteit en service zijn belangrijke speerpunten voor het bedrijf, dat een goede reputatie heeft in Oosterhout.

Lee Towers zingt You're the best.

Kruiswerk zet zich in voor kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, verpleging en verzorging thuis, uitleen en verkoop van hulpmiddelen en dieetadvisering. De stichting zorgt ook goed voor haar personeel. Ze heeft het dienstencentrum 'Elivio' opgericht. 'Elivio' biedt praktische oplossingen om dagelijkse tijdsbestedingen van medewerkers te optimaliseren. Je moet dan denken aan kinderopvang, een strijkservice, een honden uitlaatservice en een maaltijdservice.

Het buffet.

Na de bedrijfsvideo's en de vragen aan de genomineerden volgt een optreden van 'Jans en Kaat', die voor heel wat hilariteit zorgen met hun ongezouten mening over de Oosterhoutse middenstand. Veel van wat de twee dames zeggen, is herkenbaar voor de toeschouwers, want er wordt flink gelachen in de zaal. Een prachtige laserlichtshow vlak voor de bekendmaking van de winnaar zorgt ervoor dat de spanning stijgt. Juryvoorzitter Yves de Boer onthult daarna dat Stichting Kruiswerk Mark en Maas de trofee wint: "De non-profitorganisatie heeft in deze regio een monopoliepositie. Veel relaties hebben geen andere keus dan diensten af te nemen bij Mark en Maas. Daarom vindt de jury het zo goed dat het relatiemanagement toch zo sterk ontwikkeld is." Joke Storm, directeur van de Stichting, is uitzinnig gelukkig wanneer ze de trofee ontvangt uit handen van de burgemeester en Lee Towers. Vervolgens galmen de bekende woorden van het nummer 'You're the Best' door de microfoon. Een betere 'meezinger' had de Rotterdamse zanger na de uitreiking niet kunnen kiezen. De zaal zingt vol overgave mee. Organisator Paul Janssen van De Ondernemer: "Ondernemers hebben al genoeg saaie congressen, waar ze het hele jaar naar toe moeten. Daarom wilden we een gezellig avondje uit organiseren. En als ik er nu op terugkijk, kan ik zeggen dat dit ook wel gelukt is. Ik zag genoeg mensen uit hun dak gaan bij het optreden van Lee Towers en ook de borrel na zijn optreden was uitermate geslaagd."

Jans en Kaat.

Gert Grevelingen in gesprek met de genomineerden.

...interviewt
Aad Ouborg gastspreker 'Succesvol Ondernemen In Barre Tijden'

...start
Sylvie Smeets: 'Deadline is deadline en afspraak is afspraak'

...stuurt bij
Ondernemen met tegenwind

...verwacht
Behoefte aan minder regels en lastenverlichting

...groeit
9 mei Kapitaaldag te Hoeven

...investeert
Succesvol Ondernemen In Barre Tijden

...rijdt
Zakelijk onderweg

...evalueert
'De passie is gebleven...'

...reist
'Een zakelijke reiziger wil meestal snel...'

...informeert
Start Revolutionair concept in Etten-Leur

...vervoert
MCA is de Brabantse makelaar in goederenvervoer

...verenigt
Belangenbehartiger EVO stelt prioriteiten

...transporteert
'Slimme oplossingen moeten het verschil maken'

...distribueert
Concrete mobiliteits- oplossingen voor de toekomst

...bereikt
Grensoverschrijdend problemen oplossen

...licht voor
'Nederland laat kansen liggen'

...bundelt
College voor Transport en Logistiek haalt praktijk de school binnen

...spreekt
In 't kort

...onderneemt
Het succes van een brievenhouder

...ontvangt
Goed omgaan met de raad van gepensioneerde ondernemers levert prijs op

...lakt
Van wijnrek tot computermeubelen

...wint
Mark en Maas the Best

...verbetert
Arbo-dienstverlening praktischer en goedkoper?

...organiseert
BOV trofee 2003 op 17 oktober 2003

...huisvest
Internationale samenwerking gaat schuil achter Border Crossing Business Park

...beveiligt
Notitie 'Beveiliging bedrijventerreinen' geeft inzicht in verantwoordelijk- heden