In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2003













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Stichting Vakopleidingen Metaal West Brabant
CNC
Intertrans Logistics B.V.
Lingen & van der Stoep
Pelikaan Reizen
TerraByte Internet Services
NV Afvalverbranding Zuid-Nederland (AZN)
Basell Benelux BV
Goeree Cleaning Service BV
De Pasvorm
Van Gansewinkel Destra Data
Uw reis is onze wereld
Pelikaan Reizen

Gaat uw wens uit naar zon, zee, witte stranden en een exotische natuur of geniet een ondernemende vakantie juist uw voorkeur? Wilt u met het lustrum in zicht het voltallige personeel inclusief partner eens de sfeer van een grote Europese stad laten proeven, of heeft u in het kader van teambuilding een survivaltocht in de Ardennen voor ogen? Misschien wilt u enkel dat voor een naderende conferentie de vlucht en hotelaccommodatie geregeld worden. Waar u ook voor kiest, bij Pelikaan Reizen zit u goed.


Dit familiebedrijf - dat inmiddels in de persoon van John Goverde een derde generatie aan het roer heeft staan van een veelzijdig reisbedrijf - kent een rijke en dynamische geschiedenis, die ruim 75 jaar bestrijkt. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een allround en moderne reisorganisatie waar individuele touringcarvakanties worden aangeboden onder het label Pelikaan Vakantiereizen en waar een groot aantal groepsreizen worden georganiseerd voor uiteenlopende gezelschappen naar evenzoveel verschillende bestemmingen onder de naam Pelikaan Groepsreizen. Daarnaast heeft Pelikaan Reizen een vijftal reisbureaus -beter bekend als Thomas Cook Pelikaan Reizen - die gevestigd zijn rondom Breda. Deze reisbureaus vindt u in Bavel, Prinsenbeek, Terheijden, Teteringen en Zevenbergen,



Bijzonder jaar
Het jaar 2002 is een bijzonder jaar in de geschiedenis van Pelikaan Reizen. Een recordaantal reizigers heeft namelijk vorig jaar weer gekozen voor een van de onvergetelijke reizen, die Pelikaan Reizen verzorgt. Absoluut hoogtepunt in 2002 was de pelgrimsreis naar Rome, die de grootste reis uit de rijke historie van dit bedrijf betekent. Met ruim 40 touringcars en in totaal 2.000 mensen van het Bisdom Breda is in het najaar afgereisd naar het mooie Italië voor een 9-daagse bedevaartreis. Verder is in 2002 het kantoor in Bavel geopend en zijn in Terheijden de deuren van een nog grotere locatie geopend.


Een ander onderkomen
Na deze gebeurtenissen was er van stilzitten nog geen sprake. In het voorjaar van 2003 verhuisde het hoofdkantoor van Pelikaan Reizen in Zevenbergen naar een ander onderkomen. Midden in het centrum - in het voormalige pand van de Rabobank - heeft Pelikaan Reizen haar intrek genomen. Op het moment dat je de deuren opent, wordt je al overvallen door een vakantiegevoel. John Goverde: "Het is inderdaad onze intentie een sfeer te creëren die mensen doet verlangen naar de vakantie." In dit nieuwe pand - dat uiteraard alle voorzieningen kent om u optimaal te kunnen adviseren over uw reis - zijn naast het reisbureau ook de afdelingen touroperating en groepsreizen ondergebracht. Een team van 16 vakmensen die een enorme bulk aan ervaring meebrengen en service nog met een hoofdletter 'S' schrijven staan klaar om de reiziger te informeren over elke willekeurige bestemming. Uiteraard wordt de reis daarna van A tot Z volledig voor u verzorgd.

Groepsreizen
Zeer enthousiast zijn bedrijven als Douwe Egberts, Siemens, maar zeker ook ABN Amro Bank, Fortis Bank, VU Medische Centrum en de gemeente Maastricht, die via de speciale afdeling groepsreizen een unieke reis beleefd hebben. De medewerkers op deze afdeling stellen reizen samen voor bedrijven, verenigingen en particulieren, waarin de wensen en ideeën van de reiziger centraal staan. Het begrip 'vrijheid' voert hierin de boventoon: vrijheid in vervoer & verblijf en vrijheid in bestemming & programma. Pelikaan Reizen heeft inmiddels al vele arrangementen mogen organiseren op de mooiste plekjes in Europa. Praag, Parijs, Londen, Berlijn, Barcelona, Rome, Florence, wie wil er niet genieten van de bruisende gezelligheid die deze steden te bieden heeft. Uiteraard kan ook gekozen worden voor de mogelijkheid heerlijk actief bezig te zijn met een groep in bijvoorbeeld het fascinerende landschap van Sauerland of het skigebied Axamer Lizum. U ziet het, bij Pelikaan Groepsreizen bent u aan het juiste adres voor uw reizen op maat. Zij zal u uitgebreid over de vele mogelijkheden informeren, maar uiteindelijk beslist u hoe het programma er daadwerkelijk uit komt te zien.

Kortom
U moet voor uw werk een paar dagen in het buitenland zijn, wilt de teamspirit van het bedrijf verhogen met een actieve reis, of gewoon zelf op vakantie! Het kan allemaal bij Pelikaan Reizen. "Uw reis is namelijk onze wereld."

Meer informatie
Thomas Cook Pelikaan Reizen
Haveneind 2, 4761 BZ Zevenbergen
Tel: 0168 - 329634
Fax: 0168 - 328262
zevenbergen@pelikaanreizen.nl

Pelikaan Vakantiereizen
Haveneind 2, 4761 BZ Zevenbergen
Tel: 0168 - 329633
Fax: 0168 - 335922
info@pelikaanreizen.nl

Pelikaan Groepsreizen
Haveneind 2, 4761 BZ Zevenbergen
Tel: 0168-332290
Fax: 0168 - 335922
groepsreizen@pelikaanreizen.nl

Tevens vestigingen in Bavel, Prinsenbeek, Terheijden en Teteringen.
Zie ook: www.pelikaanreizen.nl


...informeert
Toneel ter verhoging van het kwaliteitsbewustzijn

...start
"We bedenken handelingen voor de machines"

...vestigt
Vrees voor Outlet Center West-Brabant ongegrond?

...onderzoekt
Onderzoek bevestigt West-Brabants tekort aan bedrijventerreinen

...leert
Leren van elkaar

...netwerkt
Netwerkdag in Roosendaal met als toegift: Robert Maaskant

...onderneemt
Hogeschool wil lage drempel voor ondernemers

...rijdt
Zakelijk onderweg

...ontwikkelt
Juniorkamer Breda biedt diepgang

...vervangt
Trots op zijn gemeente Moerdijk

...waardeert
Actief meedenken in oplossingen

...onderscheidt
Randvoorwaarden voor toerisme scheppen

...concentreert
Moerdijk concentreert bedrijvigheid

...praat mee
Ondernemers willen aan voorkant van beleid meepraten

...overtuigt
Bedrijven overtuigen van nut brandvoorzieningen

...verenigt
Goede communicatie als doelstelling

...puzzelt
Puzzelen met de winkelpanden in centrum Zevenbergen

...serveert
Breda Culinair wordt bijzonder dit jaar

...bruist
Rotary Hulst bruist van energie

...behoudt
Nieuwbouw behoudt de beste kansen

...huisvest
Leegstaande kantoorruimte in grote steden valt mee

...spreekt
In 't kort