In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2003

advertenties
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
www.deondernemer.com
Breda Culinair wordt bijzonder dit jaar

'We nodigen iedereen uit om aan te schuiven. Een keur aan Bredase restaurants serveert gerechten tegen een zeer schappelijke prijs.' Ondanks zijn openbare vermageringskuur bij Big Diet, ziet Joop Sweere, adviseur van de Stichting Breda Culinair, uit naar de culinaire hoogstandjes tijdens dit vierdaagse evenement. Alle ingrediënten zijn aanwezig om Breda Culinair, dat op donderdag 12 juni op ludieke wijze door de burgemeester en de KMA-gouverneur wordt geopend, tot een waar festijn te maken. De pittoreske locatie - Bredaser kan het bijna niet- de parade van het KMA-terrein belooft een bijzondere editie van dit jaarlijkse terugkerende gebeuren.


Pascal van Loon, Marcel Vugts, Joop Sweere en Christel Stuut.

Marcel Vugts, secretaris van Breda Culinair, in het dagelijks leven directeur van ISPC, steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. "ISPC vindt het evenement een bijzonder initiatief om culinair Breda onder de aandacht te brengen en het culinaire imago van Breda te verbeteren. Bovendien zien wij Breda Culinair als een goede manier om de gast op een andere wijze met restaurants kennis te laten maken." Hij verwacht dat de aanpak van Breda Culinair zelfs drempelvrees weg zal nemen bij de Bredanaar die niet zo gemakkelijk een restaurant binnenstapt. Het evenement is immers vrij toegankelijk. "ISPC is daarom ook de hoofdsponsor van het evenement dat een kijkje biedt in de rijke Bredase culinaire keuken." Vugts denkt dat de diversiteit aan deelnemende restaurants een verscheidenheid garandeert aan gerechten. "De gasten kunnen kiezen uit vijftig exclusieve gerechten." Koks van de deelnemende restaurants stellen een aantal gerechten samen, variërende van voor- tot tussengerechten, die typerend zijn voor hun keuken. De gasten hebben de mogelijkheid om op één avond bij verschillende restaurateurs nieuwe gerechten te proeven en kunnen zo een goed beeld vormen wat de diverse restaurants te bieden hebben. Vugts: "Onze eigen ISPC-kok Pascal van Loon, voormalig kok van Le Canard, beoordeelt en overlegt van te voren de variëteit aan gerechten. Hij zorgt ervoor dat het publiek uit een zo breed mogelijk assortiment kan kiezen."'Rats, kuch en bonen'
De organisatie van Breda Culinair is in handen van een onafhankelijke stichting die zonder winstoogmerk opereert. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers die niet in de horeca werkzaam zijn. Voorzitter van het bestuur is Frans Bayings voormalig eigenaar van Delta Breda. "Stiekem gaat er nog veel tijd in de organisatie zitten," weet Sweere. "Er komt veel bij kijken. Muziek en licht regelen, restaurants cošrdineren, tenten huren, vergunningen aanvragen en ga zo maar door. We zijn daarom ook heel blij met Cristel Stuut die vanuit haar opleiding aan de NHTV stage loopt bij Breda Culinair. Zij neemt ons veel werk uit handen." Sweere en Vugts zijn vol waardering over haar inbreng. Ze lijkt een goed cijfer voor haar stage in haar zak te hebben. Zo'n twintig restaurants hebben hun medewerking toegezegd, waaronder Best Western Hotel Brabant, Don Qui-John, Gasterij 't Pakhuys, Restaurant Orange, Sol Y Sombra en samenwerkingsverband Breda aan Tafel. Bijzondere deelnemers zijn de koks van de krijgsmacht. Militaire topkoks gaan bewijzen dat het huidige soldatenvoedsel veel meer is dan 'rats, kuch en bonen'. Hoofdpijn van verschillende wijnsoorten hoeft de gast niet te krijgen. De deelnemende restaurants schenken gedurende de avond dezelfde wijn. Daarnaast bieden de restaurants hun eigen wijn aan, aangeraden door de koks.

'Niet rijk, wel gezellig'
Voor de restaurants betekent Breda Culinair een promotionele presentatie van hun kunnen. Sweere: "De restaurants geven hun visitekaartje af. Vergis je niet: ze verdienen niet veel aan het evenement. Je moet je voorstellen dat ze vier dagen met dubbele bemanning moeten draaien want het 'thuis' kunnen ze de keuken niet dichtgooien. Bovendien hanteren de restaurants een vriendelijke prijs tijdens het evenement. Nee, rijk word je er echt niet van! Maar gezellig dat het is!" De Bourgondiër ziet het evenement ook als een manier om collega's te ontmoeten. "Natuurlijk ga je wel eens bij een ander eten maar dan heb je toch niet echt de tijd voor elkaar." Gezelligheid zal ook in de vorm van muziek te vinden zijn. Het evenement wordt elke dag ondersteund door live optredens zoals de feestcoverband Artwork en een heus smartlappenkoor. Ze kijken er naar uit.

Praktische informatie:
Breda Culinair vindt plaats op de parade van de KMA en is te bereiken vanaf het Kasteelplein en via een Baileybrug vanuit het Valkenbergpark. Het evenement is te bezoeken van donderdag 12 juni tot en met zondag 15 juni. De openingstijden zijn van 16.00 uur tot 23.00 uur. Behalve op zondag. Dan opent de poort om 13.00 uur en gaat op slot om 22.00 uur. Het betaalmiddel tijdens Breda Culinair is het Bredase turfje. Een turfje vertegenwoordigt de waarde van € 1,75. Deze zijn al voor het evenement via de website verkrijgbaar.

Meer informatie
Internet: www.bredaculinair.nl


...informeert
Toneel ter verhoging van het kwaliteitsbewustzijn

...start
"We bedenken handelingen voor de machines"

...vestigt
Vrees voor Outlet Center West-Brabant ongegrond?

...onderzoekt
Onderzoek bevestigt West-Brabants tekort aan bedrijventerreinen

...leert
Leren van elkaar

...netwerkt
Netwerkdag in Roosendaal met als toegift: Robert Maaskant

...onderneemt
Hogeschool wil lage drempel voor ondernemers

...rijdt
Zakelijk onderweg

...ontwikkelt
Juniorkamer Breda biedt diepgang

...vervangt
Trots op zijn gemeente Moerdijk

...waardeert
Actief meedenken in oplossingen

...onderscheidt
Randvoorwaarden voor toerisme scheppen

...concentreert
Moerdijk concentreert bedrijvigheid

...praat mee
Ondernemers willen aan voorkant van beleid meepraten

...overtuigt
Bedrijven overtuigen van nut brandvoorzieningen

...verenigt
Goede communicatie als doelstelling

...puzzelt
Puzzelen met de winkelpanden in centrum Zevenbergen

...serveert
Breda Culinair wordt bijzonder dit jaar

...bruist
Rotary Hulst bruist van energie

...behoudt
Nieuwbouw behoudt de beste kansen

...huisvest
Leegstaande kantoorruimte in grote steden valt mee

...spreekt
In 't kort