In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2003













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Bedrijventerrein Heilaar-Noord: ruimte voor ondernemers

Tussen het welbekende IABC Food Park en het gloednieuwe bedrijventerrein Steenakker zal een nieuwe plaats van bedrijvigheid ontstaan: Heilaar-Noord. Op zo'n negen hectare grond worden bedrijfspanden gerealiseerd door Bouwgroep Moonen uit Breda.



Bouwgroep Moonen bestaat dertig jaar en komt oorspronkelijk uit Den Bosch. Sinds twintig jaar heeft men ook wortels in Breda. De onderneming verhuisde onlangs naar het nieuwe bedrijventerrein Steenakker en heeft enige tijd geleden de hand weten te leggen op een stuk grond op Heilaar-Noord. De komende tijd zal dat door Moonen worden ontwikkeld. "Je praat dan over 6,5 hectare uit te geven bouwterrein op een gunstige plaats in Breda. Het is de bedoeling dat daar kleine en middelgrote bedrijven gevestigd gaan worden," aldus Paul van Heteren van Bouwgroep Moonen. De kavels van Bedrijventerrein Heilaar-Noord variëren in omvang van 1.500 tot 5.000 m2 en kunnen worden ingevuld naar behoefte. Een eventueel grotere grondbehoefte is in overleg ook realiseerbaar. Heilaar-Noord is verdeeld in drie zones, die elk hun specifieke kenmerken voor de daarbij passende bedrijven hebben. De toegestane bouwhoogte loopt op van tien naar vijftien meter richting het complex van Aartsenfruit. Voor alle kavels geldt een bebouwingspercentage van zeventig procent. Het nieuwe terrein ligt achter het IABC en heeft dus gerenommeerde bedrijven als The Greenery, Distributiecentrum A&P, DeliXL, Sligro en de Meubelboulevard Breda als buurman.

Prettige samenwerking
oordat de ontwikkeling kon worden gestart, moest Bouwgroep Moonen eerst in gesprek met de gemeente treden voor de verschillende vergunningen. Paul van Heteren kijkt er prettig op terug. "De contacten met de gemeente Breda zijn prima verlopen. Ze hebben echt goed meegeholpen met het bestemmingsplan en de herontwikkeling van Heilaar-Noord." Het bedrijventerrein wordt op dit moment in de steigers gezet. "We zijn met de verkoop bezig en momenteel wordt de infrastructuur zoals wegen, groen en waterpartijen aangelegd. In het eerste kwartaal van volgend jaar zullen we beginnen met de bouw," weet Van Heteren. De voordelen van het terrein zijn volgens de bouwer duidelijk. "Waarom een bedrijf zich hier zou moeten vestigen? Het is aantrekkelijke plek, dicht bij de A16, niet te ver van het stadscentrum en zal goed worden ontsloten met de nieuwe weg Baanzicht en de Westerparklaan," zegt Van Heteren. De ontwikkeling op Heilaar Noord is momenteel vrijwel de enige bedrijfsgrond die in Breda nog te koop is. De andere terreinen zijn allemaal nagenoeg verkocht. Bij Bouwgroep Moonen verheugen ze zich in ieder geval al op de ontwikkeling van Heilaar-Noord.

Meer informatie:
Meer informatie over het project is te vinden op www.uwkavel.nl


...behartigt
MKB West-Brabant

...start
Secretarieel werk doorgelicht

...ontdekt
Freefloat™. Gat in de markt voor dj's

...verhoogt
KvK tegen verhoging toeristenbelasting

...verandert
Elektronisch uittreksel nu rechtsgeldig

...rijdt
Zakelijk onderweg (deel 1)

...evalueert
"We hebben zó hard gewerkt!"

...kijkt terug
"Een plant die water moet hebben..."

...reikt uit
Ondernemen is topsport

...rijdt
Zakelijk onderweg (deel 2)

...beveiligt
Beveiliging moet worden gedragen door ondernemers

...vergroot
Gemeente volop bezig met veiligheid

...informeert
Gemeente kieskeurig met bedrijfsgrond

...spreekt
In 't kort

...organiseert
Evenementencomplex met uitstraling

...bevordert
Breda wordt kennisstad

...revitaliseert
Revitalisering voor logistiek bedrijventerrein

...realiseert
Bedrijventerrein Heilaar-Noord: ruimte voor ondernemers

...investeert
"Verbeter je omgeving, begin bij jezelf!"

...toeneemt
Meer werk door vergrijzing

...afneemt
Afkoeling economie laat ook winkelmarkt niet ongemoeid

...onderneemt
Meer winkelplannen dan ooit