In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2003

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl
Een gigantisch feest voor Queens

Na het succes van vorig jaar vond op donderdag 16 oktober voor de tweede keer het 'Queen of the Office' evenement plaats in het Vast&Goed stadion van RBC Roosendaal. De twaalf sponsors verwenden de 120 aanwezige secretaresses, officemanagers en managementassistentes met een computertraining, cabaret, modeshow en diner.

Queens of the Office.

Om halfvier lopen de eerste Queens of the Office het Vast&Goed stadion van RBC Roosendaal binnen. Een beetje onzeker en niet wetend wat ze moeten verwachten, gaan ze op de foto. Organisator René Broos van RB Consultancy: "De foto krijgen ze over een paar weken thuisgestuurd, het is een soort cadeau. Vorig jaar zag ik ze ook afwachtend binnenkomen, maar op het einde van de avond praatte iedereen met elkaar. We hebben dit evenement met twaalf sponsors georganiseerd, die allen iets van hun eigen bedrijf inbrengen. Zo doen wij bijvoorbeeld de hele reclamecampagne en Q-art richt de zaal in. Ook levert elke sponsor een financiële bijdrage, zodat we de Queens in de watten kunnen leggen. Het bedrag dat de sponsors moeten betalen is lager dan de prijs van een advertentie in een tijdschrift of krant. Daarnaast bereiken ze meteen de personen binnen de bedrijven, die voor hen van belang zijn. Vorig jaar mocht de cateraar bijvoorbeeld na een gesprek met iemand op dit evenement, een diner verzorgen voor 800 personen." Kees van Meer van Van Meer Reclame is één van de sponsors van het evenement: "We moeten het hebben van de business-to-business markt, daarom is dit evenement belangrijk voor ons. Het doel van dit evenement is klantenbinding. Bij bedrijven is het meestal de secretaresse die informatie bij verschillende reclamebureaus opvraagt. Heeft ze je naam al een keer op een positieve manier gezien dan is dit een pré en komt er misschien zelfs in de toekomst een order uit." Nadat alle secretaresses, officemanagers en managementassistentes binnen zijn, neemt Dick Jan Albers het woord en heet iedereen welkom. Hij is ook degene die de hele avond aan elkaar praat.


Tijdens het diner showen modellen kleding op de catwalk.

Excel computertraining
Dick Jan vraagt of iedereen naar beneden wil gaan, waar sponsor ECO computeropleidingen een 'Excel clinic' verzorgt. In de brasserie van het stadion is een ruimte in gereedheid gebracht. Via de overheadprojector legt zijn broer Chris Albers uit hoe je dit rekenprogramma gebruikt. Hij geeft voorbeelden en verklaart de verschillende iconen. René Broos: "Met deze training hebben we er ook een educatief element in willen brengen. De werkgever is dan meer genegen om de secretaresses een halve dag vrij te geven, omdat ze ook nog iets leren op deze dag." Na de clinic kunnen de deelnemers rondkijken bij de stands van de twaalf sponsors. Ondertussen praten de dames met elkaar en de eerste contacten zijn gelegd.

Een gigantisch diner
De tafels zijn chique gedekt, kaarsen branden en het mooiste servies is tevoorschijn gehaald. Rond zeven uur mag iedereen plaats nemen. Tijdens het diner vindt het ultieme netwerken plaats. Elke tafel heeft acht couverts en daardoor schuiven de nog onbekenden bij elkaar aan tafel. Automatisch raakt iedereen met elkaar in gesprek. Het lijkt op een gigantisch kerstdiner. De Tunes brengen de stemming er direct in met liedjes die eigenlijk nergens over gaan. Daarna serveert Brasserie le Royal de eerste gang. De schijnwerpers verlichten de catwalk en een spetterende modeshow van Scusi Moda volgt. De modellen showen de prachtigste kleding. De dinershow is een succes en er wordt veel gelachen bij het optreden van de Tunes die hun optreden vervolgen. Ook wordt er een reis voor twee personen naar Parijs geschonken aan de persoon die de leukste anekdote heeft over haar baan.

Om 22.00 uur is de laatste gang van het diner geserveerd en loopt de avond ten einde. De organisator kan terugkijken op een geslaagde middag en avond. Iedereen heeft het goed naar zijn zin gehad. En zoals René Broos al zei, is er flink genetwerkt. De verwende Queens of the Office gaan naar huis en doen ondertussen alsof ze elkaar al jaren kennen.


...informeert
"West-Brabant is te bescheiden"

...start
Opgelucht ademhalen?

...verschilt
Bijeenkomst voor Nederlandse en Belgische ondernemers

...stimuleert
Netwerk voor regionale Voedings- en Genotmiddelen- industrie van start

...verduidelijkt
'Ik wil weten waar ik mee bezig ben'

...netwerkt
Ondernemers welkom op Eindejaars- bijeenkomst KvK

...leert
Internationale opleiding interessant voor MKB

...wint
Uitzendorganisatie winnaar Etten-Leurse BOV-trofee

...organiseert
Een gigantisch feest voor Queens

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...behartigt
BouwNed behartigt bouwbelangen in de regio

...verbouwt
De VerBOUWgarantie voor extra zekerheid

...spreekt
In 't kort

...lanceert
Nieuw label BouwGarant maakt kwaliteit zichtbaar

...reikt uit
Uitreiking promotieprijs leerlingbouwplaatsen

...bedenkt
Innovatieve wateroplossingen

...volgt
Met argusogen volgt de NVB de huidige wetgeving

...ontwikkelt
Het ambitieuze karakter van West-Brabant

...tipt
Tips voor regionale advocatuur

...doceert
Perfetti van Melle en ABN/AMRO doceren studenten

...onderzoekt
NEPROM: ontwikkel meer toplocaties

...helpt
Stichting De Consularis: ervaren wegwijzers in ondernemersland