In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Januari 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Nieuwjaarsboodschap van bestuurders in Zuid-West Nederland
Roosendaal
Etten-Leur
Dongen
Breda
Gilze en Rijen
Oosterhout
Bergen op Zoom
Moerdijk
Steenbergen
Beste ondernemers,
C. van der Weegen
wethouder Economische Zaken gemeente
gemeente Bergen op Zoom



Als ik dit schrijf zitten we nog midden in de donkere dagen voor kerst. Vanmorgen had ik flink wind tegen en ik besefte me dat het economisch ook nog niet allemaal voor de wind gaat. Toch gaat het niet slecht in de gemeente Bergen op Zoom. Zeker niet als je bekijkt hoe het bedrijfsleven zich weer heeft gemanifesteerd het afgelopen jaar. Ook dit jaar hebben we als gemeente Bergen op Zoom extra ingezet op het onderhouden en verbeteren van de contacten met ondernemers.

Onlangs hebben we nog een goed bezocht symposium georganiseerd onder de titel 'Bergen maakt toekomst'. Veel ondernemers uit Bergen op Zoom, maar ook uit de directe regio zagen in schouwburg De Maagd een interessant debat omtrent de nieuwe gemeentelijke nota Economisch Beleid. Er werd gesproken over kennis en innovatie, industrie en MKB als fundamenten, vernieuwende zakelijke dienstverlening, de afstemming tussen (technisch) onderwijs en de arbeidsmarkt en over de specifieke Bergse demografie. Ik denk dat we in 2003 opnieuw onze basis versterkt hebben en dat we vol vertrouwen 2004 in kunnen gaan. De bestaande bedrijven deden het niet slecht en er is zelfs nieuwe bedrijvigheid binnengehaald. Als voorbeeld noem ik natuurlijk Ricoh, het grote Japanse bedrijf dat inmiddels op Noordland aan het bouwen is. Maar ook Meeús is onlangs gestart met de bouw op Noordland en ook op de bedrijventerreinen Oude Molen en het voormalige veilingterrein zijn volop activiteiten waar te nemen.

De strategische ligging van Bergen op Zoom tussen de werledhavens van Rotterdam en Antwerpen is al langer voor veel mensen en bedrijven aanleiding om zich in onze gemeente te vestigen. Verder ontwikkelt Bergen op Zoom ook op woningbouwgebied een aantal plannen. De gebieden Cort Heijligers en Geertruidapolder zijn daar goede voorbeelden van. Bergen op Zoom is van plan om ook volgend jaar weer te werken aan haar imago als prettige werk-, woon- en recreatiegemeente. Namens het college van B&W van de gemeente Bergen op Zoom wens ik u een goed ondernemend 2004 toe.


...informeert
BZW gaat voor krachtige ondernemerslobby

...start
Koopjes kopen via het net

...patenteert
Rodenburg Groep patenteert vinding wereldwijd

...onderneemt
"Lijkt me leuk om zelfstandig ondernemer te zijn"

...initieert
"West-Brabant heeft eenduidige missie nodig"

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...bereikt
"Ik was geen natuurtalent, maar heb er veel aan gedaan om de top te bereiken"

...organiseert
Inschrijven voor Brabantse Internet Trofee tot 1 februari 2004

...spreekt
Eendracht maakt nog steeds macht

...leest
In 't kort

...wenst
Gemeenten wensen voor 2004
Roosendaal
Etten-Leur
Dongen
Breda
Gilze en Rijen
Oosterhout
Bergen op Zoom
Moerdijk
Steenbergen

...start door
Voor faillissement al bezig zijn met doorstart

...zoekt
Regionale samenwerking beste instrument tegen tekort bedrijfs- terreinenmarkt

...steunt
NVM Vastgoed management staat achter nieuw huurbeleid VROM

...concludeert
Menselijke maat terugbrengen in retail