In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Januari 2004













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Nieuwjaarsboodschap van bestuurders in Zuid-West Nederland
Roosendaal
Etten-Leur
Dongen
Breda
Gilze en Rijen
Oosterhout
Bergen op Zoom
Moerdijk
Steenbergen
Terugblik op een bedrijvig jaar
A. Bienefelt
Wethouder Economische Zaken
Gemeente Moerdijk



HSL, verbreding A-16, de Koekoek, Visie Noordrand, Centrumplan Zevenbergen. Dit is nog maar een kleine greep uit het grote aantal projecten waarin 2003 binnen de grenzen van de gemeente Moerdijk aan gewerkt is. De aanleg van de HSL en de verbreding van de A-16 zorgen nog steeds voor veel overlast bij het bedrijfsleven. Met name de files kosten het bedrijfsleven geld. Vanaf 2004 zal de overlast gaan afnemen omdat er steeds meer onderdelen gereed zijn. De herstructurering van de Koekoek in Zevenbergen is in volle gang. Ondanks dat het economisch wat minder gaat zijn er toch al diverse ondernemers die zich hebben gevestigd op het terrein. Het project Visie Noordrand krijgt in 2004 meer vorm. Een kans voor het bedrijfsleven en de gemeente Moerdijk om zich sterker te profileren. De ontwikkelingen in het centrum van Zevenbergen krijgen steeds meer vorm. Volop bouwactiviteiten op de locatie van het oude gemeentehuis. In de eerste helft van 2004 vinden er dan ook wat winkelverschuivingen plaats. Verwachting is dat er begin 2004 meer duidelijkheid komt over de invulling van de vrijkomende winkelpanden.
Verder was in 2003 de fusie van twee industriële kringen een feit. Het IKZ en het VIOF zijn samen verder gegaan onder de naam BGM. Een zeer solide en betrouwbare gesprekspartner. En laten we het industrieterrein Moerdijk niet vergeten: het bruiste in 2003 van bedrijvigheid. In een landelijke onderzoek, waar industrieterreinen met elkaar werden vergeleken, bereikte industrieterrein Moerdijk een eervolle plaats.
Over de mogelijke ontwikkeling van Moerdijkse Hoek is op dit moment geen zinnig woord te zeggen. Het is afwachten wat er elders wordt besloten. Kortom, het jaar 2003 is een zeer bedrijvig jaar geweest. De bijdrage die bedrijven en ondernemers leveren aan een aantal projecten is van wezenlijk belang. Deze bijdrage vanuit het bedrijfsleven is een belangrijk onderdeel voor de verdere ontwikkeling van de gemeente Moerdijk op zowel economisch gebied als op het gebied van werkgelegenheid. Nauwe samenwerking tussen ondernemers, het bedrijfsleven en gemeente is dan ook in 2004 een voorwaarde om te komen tot positieve resultaten.
Ik wil ondernemers en bedrijven bedanken voor de prettige samenwerking in 2003 en hoop in 2004 weer met u aan tafel te kunnen zitten. Ik wens de ondernemers in de gemeente Moerdijk een bedrijvig, succesvol maar zeker gezond 2004 toe.


...informeert
BZW gaat voor krachtige ondernemerslobby

...start
Koopjes kopen via het net

...patenteert
Rodenburg Groep patenteert vinding wereldwijd

...onderneemt
"Lijkt me leuk om zelfstandig ondernemer te zijn"

...initieert
"West-Brabant heeft eenduidige missie nodig"

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...bereikt
"Ik was geen natuurtalent, maar heb er veel aan gedaan om de top te bereiken"

...organiseert
Inschrijven voor Brabantse Internet Trofee tot 1 februari 2004

...spreekt
Eendracht maakt nog steeds macht

...leest
In 't kort

...wenst
Gemeenten wensen voor 2004
Roosendaal
Etten-Leur
Dongen
Breda
Gilze en Rijen
Oosterhout
Bergen op Zoom
Moerdijk
Steenbergen

...start door
Voor faillissement al bezig zijn met doorstart

...zoekt
Regionale samenwerking beste instrument tegen tekort bedrijfs- terreinenmarkt

...steunt
NVM Vastgoed management staat achter nieuw huurbeleid VROM

...concludeert
Menselijke maat terugbrengen in retail