In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2004













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
De Block
Tivoli Oudenbosch
White Products B.V.
K&D Spuitservices
Aannemersbedrijf van Agtmaal B.V.
Coby International Fair Support
M.Y. Cartons B.V.
Kendrion Van Niftrik B.V.
Rabobank Zuidwesthoek
Hydrohoist B.V.
Rabobank Steenbergen
Transport Partners B.V.
Akkermans Techniek Steenbergen B.V.
Wesdorp & Van Geel Assurantiën B.V
Rabobank Zuidwesthoek
Uw partner in zaken: Rabobank Zuidwesthoek

Met uw toekomstwensen als uitgangspunt tracht de Rabobank úw financiële ambities waar te maken. Diepgeworteld in de lokale samenleving, kent zij als geen ander de traditie en het belang van relaties opbouwen. Rabobank Zuidwesthoek geeft aan deze gedachte op perfecte wijze gehoor.


Dhr. B. Santbergen.

Vorig jaar vierde Rabobank Zuidwesthoek haar 100-jarig bestaan. Door de jaren heen is de bank uitgegroeid tot een moderne financiële dienstverlener, die op een zeer breed terrein actief is. Vanuit de drie advieskantoren ­ Ossendrecht, Hoogerheide en Putte ­ en circa 90 medewerkers, is Rabobank Zuidwesthoek al sinds jaar en dag een constante factor in de gemeente Woensdrecht. Een bedrijf dichtbij de klant, niet alleen in haar advisering, maar ook fysiek. Met als resultaat onder andere een sterke positie op de ondernemersmarkt.

Onderdirecteur Bedrijven
Binnen het zakelijke segment is Ben Santbergen een maand geleden aangetreden als Onderdirecteur Bedrijven. Hij is afkomstig van Rabobank Steenbergen en in totaliteit al ruim 25 jaar actief in de zakelijke dienstverlening. Hij is zeer te spreken over deze bank en haar enthousiaste mensen en kijkt er dan ook naar uit de relatie met de lokale ondernemers verder uit te breiden. Santbergen: "Het persoonlijke contact met de ondernemer, de kennis en ervaring van de adviseurs en daarnaast een sterke vertegenwoordiging in lokale netwerken als ondernemersverenigingen vormen een ijzersterke combinatie. We weten wat er speelt in deze regio en zijn in staat daar snel en adequaat op te anticiperen."

Maatwerkoplossingen
Het 'Team Bedrijven' ­ met onder andere Frank Nieuwenstein, Hans Klein Swormink en Henk van Eck in de functie van bedrijvenadviseur ­ bedient de ondernemers in de Zuidwesthoek op pro-actieve en integrale wijze. "Iedere onderneming doet zaken met een vaste adviseur, die volledig op de hoogte is van alle ontwikkelingen in de branche en het bedrijf," verklaart Santbergen. "We bieden maatwerkoplossingen, waarbinnen de klant specifieke aspecten aan de orde kan laten komen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan leaseconstructies zoals vastgoedlease, het opstellen van een persoonlijk financieel plan bij bedrijfsoverdracht of het samenstellen van een optimale verzekeringsportefeuille. Vraagt een kwestie om extra ondersteuning, dan kan er altijd een beroep gedaan worden op de uitgebreide knowhow van Rabobank Nederland."

Innovatieve karakter
Dat Rabobank Zuidwesthoek het lokale ondernemerschap een warm hart toedraagt, blijkt wel uit alles wat zij onderneemt om het innovatieve karakter van deze gemeente naar een nog hoger plan te tillen. Zo is ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum de 'Innovatieprijs Virtueel Ondernemen' uitgereikt aan de ondernemer die internet en ICT op de meest innovatieve manier heeft geïntegreerd in zijn bedrijf. Zelf biedt de Rabobank - marktleider op het gebied van elektronisch bankieren - ondernemers diverse faciliteiten via 'www.rabobank.nl' en de informatieve sites 'www.zibb.nl' en 'www.ziezo.biz'. Met grote regelmaat organiseert Rabobank Zuidwesthoek daarnaast seminars en informatieavonden over uiteenlopende bedrijfsmatige onderwerpen. Voor bedrijven wordt daarmee als het ware een platform gecreëerd waarbinnen ze elkaar kunnen ontmoeten en zodoende hun eigen netwerk verstevigen.

Grote betrokkenheid
Midden- en grootbedrijf, MKB en agrarische ondernemers kunnen zich ook in 2004 verheugen in een drietal interessante seminars. Nieuw is een speciaal programma voor de leden van de bank. Onder het mom van 'ontmoet uw bank eens op een andere manier' staan voor hen een aantal inspirerende activiteiten op stapel! De exacte data en invulling van een en ander wordt gedurende het jaar nader bekendgemaakt. Ben Santbergen ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet. "Rabobank Zuidwesthoek profileert zich als een bank die weet wat ze wil. En dat is op een integrale wijze de klantbehoeften aanpakken, pro-actief opereren en een grote betrokkenheid aan de dag leggen bij klanten, leden en de omgeving."

Meer informatie
Rabobank Zuidwesthoek
Dorpsstraat 16
Postbus 6
4640 AA Ossendrecht
Tel: 0164 - 267267
Fax: 0164 - 267169
E-mail: bedrijven@zuidwesthoek.rabobank.nl
Internet: www.rabobankzuidwesthoek.nl


...daagt uit
Onno Hoes daagt ondernemers uit

...start
Financiële kennis en capaciteit op maat

...innoveert
Ondernemers ontwikkelen met speciale methode nieuwe ideeën voor bestaande markt

...zoekt
Buitenlandse stagiaires zoeken werkervaring

...koppelt
MKB overspoeld door aanvragen onderwijs

...spreekt
Ex-profwielrenner Hennie Kuiper grote trekpleiter voor Startersnet Bergen op Zoom!

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...verenigt
Port Council maakt zich hard voor gezonde haven

...presenteert
Moerdijk, the right choice in the Rotterdam area

...onderneemt
Outsourcing naar lagelonenlanden

...verricht
Academisch adviesbureau biedt voordeel

...meet
Blijft Breda 'moving ahead'?

...ontstaat
"Wonen én werken binnen onze gastvrije gemeente staan centraal"

...interesseert
Veel belangstelling voor lidmaatschap

...versterkt
Versterken en samenwerken zijn sleutelbegrippen

...woensdrecht bericht
In de Parel van de Zuidwesthoek gaat het blauwe water over in het groene bos

...vervult
"Nassaustad" vervult al eeuwen regiofunctie

...biedt
Kapelle: een veelzijdige gemeente

...revitaliseert
Revitalisering Smokkelhoek: ruimte én allure

...kweekt
Gemeente Kapelle in trek bij glastuinbouw

...verbetert
Programma gemeente Breda en LCH voorziet in degelijke ingrijpende verbetering

...stabiliseert
Stabilisering van grondprijzen in zicht

...leest
In 't kort