In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2004

advertenties
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
www.deondernemer.com
Financiële kennis en capaciteit op maat

Je bent op zoek naar een medewerker die veel van de financiële administratie af weet. Bij een regulier uitzendbureau vind je deze persoon misschien wel. Maar het is prettiger direct contact te hebben met een financieel detacheringsbureau dat precies weet waar je over praat en dat kan inschatten wat voor persoon het beste bij jouw organisatie past. Ody van den Broek en Alex Panagoulopoulos zijn eigenaren van Loodz. Dit Bredase bedrijf werft, selecteert en detacheert financieel personeel op MBO+,
HBO en academisch niveau.


Ody van den Broek en Alex Panagoulopoulos werven, selecteren en detacheren financieel personeel op MBO+,HDBO en academisch niveau.

Loodz bestaat sinds de zomer van 2002. Op de vraag wat de naam Loodz te maken heeft met het detacheringsbureau geeft Ody van den Broek een krachtig antwoord: "We zochten een korte, Nederlandse naam voor het bedrijf. Deze naam moest blijven hangen en ook iets te betekenen hebben. Een 'loods' is iemand die een schip binnen en buiten een haven brengt en dus de juiste weg wijst. Om de naam wat meer van deze tijd te maken, hebben we de 's' vervangen door een 'z'."

De twee ondernemers weten overigens wel wat stijl is, want ze werken vanuit een prachtig kantoor aan de Bredase Baronielaan. Het interieur is even smaakvol ingericht als je aan de buitenkant verwacht.

Persoonlijkheid kandidaten belangrijk
Ody: "We richten ons op specialisten met minimaal twee à drie jaar werkervaring. De functies die wij aanbieden, variëren van een administrateur op een financiële administratie (MBO+) tot een controller (HEAO/SPD). We leveren financieel managers, debiteurenbeheerders, maar ook accountants. Tijdens onze selectieprocedure kijken we voornamelijk naar de persoonlijkheid van de kandidaten. Het komt voor dat mensen met een gelijkwaardig CV toch qua karakter heel divers zijn. De é;é;n past beter bij bedrijf X, terwijl de ander juist goed op zijn plek zit bij bedrijf Y. Maatwerk staat daarom hoog in het vaandel."

We screenen medewerkers zorgvuldig
De twee ondernemers hadden ook een algemeen detacheringsbureau kunnen opzetten. Daar gaven ze beiden echter niet de voorkeur aan. Alex: "Omdat ik hiervoor vestigingsmanager was op een financieel werving- en selectiebureau, ken ik de markt en de materie. Eerst was de financiële markt een groeimarkt, daarna is deze ingestort. Vaak denken klanten dat het gemakkelijk is specialisten te vinden voor de projecten die wij vacant hebben. Maar er gaat veel tijd zitten in het nauwkeurig selecteren van de juiste personen. We moeten kwaliteit blijven leveren, daarom screenen we de mensen zorgvuldig. Indien nodig trainen we de kandidaten, voordat ze aan de slag gaan. Zo leveren we medewerkers die direct productief kunnen zijn."

Ody is al een tijdje ondernemer. Voordat hij met Loodz startte had hij een detacheringsbureau voor technisch personeel. Begin 2001 heeft zijn partner hem uitgekocht en had hij zijn handen vrij om iets nieuws op te zetten. De vrijheid, die hij heeft als ondernemer, is voor hem heel belangrijk. Ody: "Wat je als strategie bedenkt, kun je ook zelf uitvoeren. Je bent niet afhankelijk van anderen en niemand legt je een strobreed in de weg."

Trainingen en seminars
Loodz wil niet alleen mensen leveren, wanneer deze nodig zijn, maar ook een strategische partner zijn voor de verschillende organisaties. Door vakliteratuur en door de gesprekken met de bedrijven weten ze als geen ander wat er in de markt speelt en wat er te gebeuren staat. Het Bredase bedrijf wil kennis leveren en vragen beantwoorden op financieel gebied. Ook geeft Loodz financiële trainingen en seminars.

Op 30 maart a.s. wordt het eerste seminar in Breda gehouden. Het seminar belicht de veranderingen in de branche op het gebied van 'Enterprise Risk Management' ook wel 'ERM' genoemd. Aanmelden kan nog via het e-mailadres: [email protected]. Loodz is pro-actief en speelt in op wat gaat komen. De twee ondernemers beamen dat ze in hun vak moeten vooruitzien. En vanuit deze visie loodsen ze financiële specialisten binnen bij bedrijven.

Meer informatie
Internet: www.loodz.nl


...daagt uit
Onno Hoes daagt ondernemers uit

...start
Financiële kennis en capaciteit op maat

...innoveert
Ondernemers ontwikkelen met speciale methode nieuwe ideeën voor bestaande markt

...zoekt
Buitenlandse stagiaires zoeken werkervaring

...koppelt
MKB overspoeld door aanvragen onderwijs

...spreekt
Ex-profwielrenner Hennie Kuiper grote trekpleiter voor Startersnet Bergen op Zoom!

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...verenigt
Port Council maakt zich hard voor gezonde haven

...presenteert
Moerdijk, the right choice in the Rotterdam area

...onderneemt
Outsourcing naar lagelonenlanden

...verricht
Academisch adviesbureau biedt voordeel

...meet
Blijft Breda 'moving ahead'?

...ontstaat
"Wonen én werken binnen onze gastvrije gemeente staan centraal"

...interesseert
Veel belangstelling voor lidmaatschap

...versterkt
Versterken en samenwerken zijn sleutelbegrippen

...woensdrecht bericht
In de Parel van de Zuidwesthoek gaat het blauwe water over in het groene bos

...vervult
"Nassaustad" vervult al eeuwen regiofunctie

...biedt
Kapelle: een veelzijdige gemeente

...revitaliseert
Revitalisering Smokkelhoek: ruimte én allure

...kweekt
Gemeente Kapelle in trek bij glastuinbouw

...verbetert
Programma gemeente Breda en LCH voorziet in degelijke ingrijpende verbetering

...stabiliseert
Stabilisering van grondprijzen in zicht

...leest
In 't kort