In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2004

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
Kantorenproject op goede locatie

"Wat voor u uw nieuwe kantoor kan worden, is voor mij een hoogtepunt in mijn carrière. In de afgelopen jaren heb ik vele uitdagingen gekend, maar nimmer één van deze omvang. " De woorden waarmee architect Verheugt de brochure over Pulsar Park begint zijn veelbelovend. In Bergen op Zoom zal op de plek van de vroegere ijzergieterij in ieder geval een kantorenpark in retrostijl verschijnen.

Pulsar Park wordt gerealiseerd op het terrein van de voormalige ijzergieterij en machinefabriek Rogier-Nerincx-Richter aan de Wattweg in Bergen op Zoom. Het gebied is 2,5 ha groot, het aantal vierkante meters bruto vloeroppervlak is ongeveer 18.300. Opmerkelijk is de zeer ruime parkeervoorziening.

Architect Verheugt vertelt: "Het is tegenwoordig zeer bijzonder dat er een parkeerplaats is voor elke 46 vierkante meter bruto vloeroppervlak. In totaal zijn er straks 350 parkeerplaatsen. Daarnaast is de ligging van het terrein natuurlijk perfect. Pulsar Park ligt 100 meter van het stadspark, 300 meter van het station, 1000 meter van het stadscentrum en vlakbij alle uitvalswegen." Het plan is bijzonder geschikt voor bedrijven die een eigen identiteit verlangen en waarvoor huisvesting een belangrijk onderdeel is. Verheugt: "Het is dan ook niet zo vreemd dat ook uit de advocatuur en het notariaat er serieuze belangstelling is."

'Wij-gevoel'
Pulsar Park onderscheidt zich door het gebruik van hoogwaardige bouwmaterialen en een uitstekend afwerkingsniveau. De daaraan gekoppelde onderscheidende architectuur, maakt Pulsar Park tot een prachtig kantorenproject. Met de in het oogspringende architectuur en de hoogwaardige uitstraling wordt huisvesting geboden, waarmee ondernemers zich op bijzondere wijze kunnen presenteren. Niet alleen de architectuur is bijzonder, maar ook het campusidee maakt het project opvallend. Architect Verheugt legt uit: "Door de zes gebouwen op de grens van het gebied te plaatsen, is het terrein volledig ontsloten en ontstaat een fraai binnenterrein en een campusidee met een sterk 'wij-gevoel'. In de eerste fase zal gebouw A worden gerenoveerd. Daarna zal al snel gebouw E worden gerealiseerd." Het totale project wordt uitgevoerd in duurzame bouwmaterialen, zoals gepolijst beton voor de betongevels en leisteen als dakbedekking. De binnenruimten zullen voorzien zijn van onder meer kabelgoten, klimaatbeheersing en systeemplafonds met verlichting. Deze ruimten zijn vrij indeelbaar, waardoor een custom made kantoor ontstaat.


De partners

De architect: Architectenburo Verheugt BV
Dit kantoor heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring in diverse bouwprojecten. In de regio West-Brabant is de hand van de architect ook zichtbaar. In Breda werd de huisvesting van Claudio Ferrici getekend. In Roosendaal werden diverse bedrijfsgebouwen en winkelpanden gerealiseerd, terwijl in Bergen op Zoom de architectuur van bedrijfsgebouwen en kantoren aan onder meer de Nobellaan en Voltastraat tot een goed einde werden gebracht.

De projectontwikkelaar: Thesaurie Projektontwikkeling BV
Thesaurie is vanaf de jaren negentig actief in het ontwikkelen en realiseren van prestigieuze panden. Er werden veel projecten in de regio ontwikkeld en steeds stond duurzaamheid op het gebied van kwaliteit en innovatie centraal.

De makelaar: DTZ Zadelhoff
DTZ Zadelhoff v.o.f. is een internationale adviesorganisatie die gespecialiseerd is in bedrijfsmatig onroerend goed. In Nederland is de organisatie actief vanuit vijftien vestigingen. Wereldwijd heeft de DTZ organisatie met meer dan 6500 medewerkers toegang tot 125 kantoren in 33 landen.


...werkt
Cor van Zadelhoff, Nederlands bekendste bedrijfsmakelaar

...start
"Outsourcing is strategisch gezien de beste keuze"

...steunt
Helikopterview over
uw onderneming

...bundelt
Avans, Syntens en KvK bundelen krachten

...proeft
Gun een scholier een kijkje in de keuken

...huisvest
Over bedrijfs onroerendgoed gesproken...

...onderneemt
Immocom. Kennis
van zaken

...verschijnt
Kantorenproject op goede locatie

...realiseert
Voorspoedige ontwikkelingen op Borchwerf II

...informeert
Twaalfde kantoorstad van Nederland

...bekritiseert
NVM: Nota ruimte geeft onvoldoende uitwerking van beleid naar uitvoering

...stijgt
Zeeland: waarde utiliteitsbouw stijgt

...spreekt
Samenwerking tussen de drie O's is van groot belang

...rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De beleggings- adviseurs