In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Gunstig vestigingsklimaat in West Brabant

Opnieuw komen er twee big names en gerespecteerd bedrijven naar West-Brabant, c.q de stad Breda. Toshiba en Citigroup zijn de namen.

Toshiba is een van 's werelds grootste leveranciers van notebook computers aan de professionele en consumentenmarkt gaat zich met haar divisie computer systemen in Breda vestigen. Deze van oorsprong Japanse onderneming heeft besloten haar activiteiten in de Benelux te bundelen en dus te Beneluxeren. Haar kantoren in Brussel en Capelle aan den IJssel zullen worden gesloten om vervolgens vanuit één kantoor in Breda de Beneluxmarkt te gaan aansturen. De activiteit van Toshiba zal direct en indirect werkgelegenheid gaan bieden aan ruim 100 werknemers met het perspectief van verdere groei.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation, nummer 8 op de wereldranglijst van computer en electronica bedrijven, is toonaangevend fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten, medische apparatuur en power systems. Integratie van de betreffende divisies verzekert het bedrijf van een positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 161.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 53 miljard US$ (2003). Ter vergelijking Philips is goed voor een omzet van ca. 30 miljard dollar.

Citigroup is de grootste financiële instelling ter wereld en gaat zich vestigen in de West-Brabantse stad Breda. Citigroup heeft op basis van een shortlist van acht locaties in Nederland uiteindelijk de stad Breda als vestigingsplaats voor haar nieuwe kantoor, uitverkoren! Na Amsterdam, de stad waar in 1964 al een vestiging van Citigroup werd geopend, is Breda de tweede stad in Nederland waar het financiële concern zich zal vestigen. Citigroup is een overkoepelende holding. Onder deze holding, die overigens het toepasselijke logo van een paraplu heeft, vallen allerlei bedrijven die gespecialiseerd zijn in financiële activiteiten.

Aan het eind van 2004 had Citigroup meer dan 315.000 werknemers in dienst. Citigroup is niet voor niets de grootste financiële dienstverlener ter wereld. Dit concern heeft zo'n 200 miljoen rekeningen in haar beheer en doet zaken in meer dan 100 landen. Met vestigingen bovendien in meer dan 100 landen verspreid over de zes continenten, genereert de Citigroup wereldwijd een omzet van meer dan 170 miljard dollard.

De netto-winst lag in 2004 op ruim 17 miljard dollar, terwijl de omzet met meer dan 10% toenam! (ter vergelijking de Ing-group behaalde wereldwijd een netto-winst van 4,8 miljard euro!) De resultaten van de Citgroup overtroffen opnieuw de verwachtingen van de analisten.

Bron: REWIN


...spreekt
'Schaarste aan grondstoffen geen bedreiging voor wereldeconomie'

...start
Complexe onderwerpen snel duidelijk door 3D-animaties en 3D-Virtuality Reality

...innoveert
Breda is nieuw creatief bedrijf rijker

...ondersteunt
Starterslift

...verkoopt
'Verkopen is een vak apart'

...bevordert
'Innovatie is één moment van inzicht'

...groeit
Electronicaplatform groeit

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...interviewt
Positieve houding bij Gemeente Dongen

...structureert
De binnen- en buitenring van Dongen

...informeert
In Dongen is het goed wonen en werken

...ondersteunt
Trots op de Dongense ondernemers

...onderneemt
Positieve toon bij Dongense ondernemers

...verbetert
Professioneler en zakelijker gemeentebeleid

...verandert
Gewone bedrijven, die ook heel bijzonder zijn

...regelt
Collectieve VUT- en prépensioenregelingen worden individuele regelingen

...verhuist
'Verhuisbereidheid ondernemers in Breda vele malen groter dan elders in ons land'

...realiseert
HEJA Project- ontwikkeling gaat voor mooie projecten

...ontwikkelt
Nieuwbouwprojecten bieden volop kansen aan het MKB

...huisvest
Twee opmerkelijke nieuwbouw- projecten in Oosterhout

...vestigt
Gunstig vestigings- klimaat in West-Brabant