In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Personeel is niet langer meer de zorg van bedrijven

Patricia Taalman (32) en Edwin Schaap (36) uit Breda zijn drie maanden geleden gestart met hun bedrijf Payper, nu hebben ze al 220 flexkrachten in dienst. Hoe kan dat? De werknemers werken bij supermarkten, schoonmaak-bedrijven, in de horeca of ze werken als seizoensarbeider, maar ze staan bij Payper op de loonlijst. Handig voor de werkgevers. Deze hoeven hun personeel niet aan te nemen en ze hebben geen zorgen over het uitbetalen van de salarissen.


Paticia Taalman van Payper: "Zieke werknemers, medewerkers die niet aan de verwachtingen voldoen of een teruglopende economie zijn geen zorg meer voor de ondernemer."

De twee ondernemers hebben beiden een carrière in de uitzendbranche achter de rug. Edwin Schaap werkte er elf jaar en Patricia Taalman drie jaar. Edwin Schaap: "Het kunstje van het matchen van personeel had ik ondertussen wel gezien. Dit doen we nu niet meer. Ik wilde me richten op wat ik echt leuk vind en dat is 'payrolling', de salarisadministratie en het contact met de bedrijven. 'Payrolling' is het in dienst nemen van medewerkers van een klant en deze vervolgens weer beschikbaar te stellen voor diezelfde klant. Wij zorgen ervoor dat werkgevers zich volledig kunnen inzetten voor hun bedrijf en werknemers, zonder zich zorgen te hoeven maken over de risico's van het werkgeverschap. Het is een interessante oplossing wanneer het MKB het niet aandurft mensen in vaste dienst aan te nemen. Vaak krijgen we de vraag of we een uitzendbureau zijn. Dit zijn we niet, omdat we niet de werving en selectie verzorgen. Payper is op papier de werkgever en het bedrijf waar de werknemer werkt, is de feitelijke werkgever. De werknemers werken al voor de bedrijven, Payper komt in beeld als het salaris uitbetaald wordt."

Ondernemers betalen alleen de gewerkte uren
Patricia Taalman: "Wij richten ons op de flexibele schil van bedrijven. Bedrijven werken via het 'ketensysteem': voordat de medewerker voor onbepaalde tijd in dienst komt, mag de werkgever maximaal drie contracten voor bepaalde tijd binnen een periode van drie jaar aanbieden. Deze contractperiodes zijn bindend en de werkgever is volledig de risicodrager. Bijvoorbeeld bij ziekte: de werkgever zal het gehele contract moeten uitdienen, daar is geen ontkomen aan. Dit kan dus flink in de papieren lopen. Maar ook de proeftijd is kort: in de meeste gevallen is dit maar één maand. Zieke werknemers, medewerkers die niet aan de verwachtingen voldoen of een teruglopende economie zijn geen zorg meer voor de ondernemer. Als een bedrijf zijn personeel via Payper in dienst neemt, hoeven alleen de gewerkte uren betaald te worden. Volledige flexibiliteit zonder risico is wat Payper biedt. En dat is uniek."

Bedrijven zijn blij met de service die Payper biedt. Mensen die via Payper werken zijn vaak via via aan hun baan gekomen of ze zijn gewoon langsgelopen om te vragen of ze bij de desbetreffende supermarkt of horecagelegenheid konden werken. Payper verzorgt vervolgens alles. Zo maakt het Bredase bedrijf de jaaropgaven, het verschaft informatie over de loonberekeningen en het betaalt de salarissen uit. Ook regelt Payper de aan- en afmeldingen bij de verschillende instanties. Door de slechte economie zijn vaste contracten een risicovollere zaak. Door te werken met Payper worden personeelskosten lager en lopen ondernemers minder risico. Maar niet alleen voor het onderbrengen van mensen met 'tijdelijke contracten' kun je bij Payper terecht. Naast 'payrolling' voert Payper ook voor werknemers die een contract voor onbepaalde tijd hebben de salarisadministratie. Edwin Schaap: "Vaak zie je dat bedrijven dit laatste bij accountantskantoren laten doen, maar dit kost altijd een hoop geld." Payper voert niet alleen de salarisadministratie en de boekhouding van bedrijven, maar ook de volledige 'mid-en backoffice' van veel kleine uitzendbureaus. Met 'mid-en backoffice' worden alle werkzaamheden op administratief gebied bedoeld behalve taken die te maken hebben met de werving- en selectie van de uitzendkrachten.

Automatisering goed doorgevoerd
Het Payroll-bedrijf kan deze services bieden, omdat het volledig geautomatiseerd is. De personeelsleden kunnen, zodra ze bij Payper in dienst zijn alles zelf op hun computer volgen. Met een login en password zien ze thuis direct of hun salaris al uitbetaald is en hoeveel er precies overgemaakt is. Patricia en Edwin werken beide vanuit huis, dat groot genoeg is voor hun kantoren. Ruzie krijgen ze niet. Patricia: "We hebben de taken goed verdeeld. Edwin gaat naar de bedrijven, doet de acquisitie en automatisering, terwijl ik me meer bezighoud met de flexkrachten en het administratieve gedeelte."

Meer informatie
E-mail: ptaalman@payper.nl
E-mail: eschaap@payper.nl
Internet: www.payper.nl


...spreekt
"Met samenwerken bereik je altijd meer"

...start
Personeel is niet langer meer de zorg van bedrijven

...innoveert
Samenwerking, personeel en innovatie zijn daarbij centrale begrippen

...ondertekent
Nieuwe partners innovatiestuurgroep

...leert
'Een student heeft een frisse kijk'

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...onderneemt
Strategie omzetten in concrete acties

...netwerkt
Ondernemende ondernemers bij Sinds 1800

...rijdt
Zakelijk onderweg

...informeert
We serve Lions Club 'De Vryeheydt Etten' geïnstalleerd

...simuleert
Jong geleerd is oud gedaan

...wint
Wie is de meest creatieve ondernemer van 2005?

...organiseert
Kiwanis kiest vóór de Haringparty

...doneert
JK Roosendaal organiseert 2e benefiet Golftoernooi

...huisvest
Perspectieven voor de markt van bedrijfsruimten verbeteren

...onderzoekt
Transformatie van kantoren biedt kansen

...leest
In 't kort

...stagneert
Verbetering gemeentelijk ondernemingsklimaat zet niet door