In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

We serve Lions Club 'De Vryeheydt Etten' geïnstalleerd

Na flink wat jaren van voorbereiding was vrijdag 10 juni jl. dan echt dé dag. Locatie: de Raadszaal (voormalig Nederlands Hervormde Kerk) te Etten-Leur. Onder grote belangstelling vond hier de charter plaats van alweer de tweede Lions Club in deze plaats. Zeer toepasselijk werd hierna in de aangrenzende zaal het glas geheven op het schilderij 'De Vryeheydt Etten' waaraan deze Lions Club haar naam ontleend heeft.

Twee leden tonen de Lions Club akte

Ons land telt op dit moment ruim 11.000 Lions leden. Een aanzienlijke groep mensen dat het aloude motto 'Wij dienen' hoog in het vaandel heeft staan en de volgende doelstellingen nadrukkelijk onderschrijft:

  • Een actieve belangstelling voor maatschappelijk, cultureel, sociaal en moreel welzijn van de samenleving;
  • Het verenigen in vriendschap, kameraadschap en wederzijds begrip;
  • Een ontmoetingsplaats voor vrije gedachtewisseling;
  • Het aanmoedigen van mensen om dienstbaar te zijn aan de samenleving zonder persoonlijke financiële voordelen;
  • Het aanmoedigen van doelmatigheid en bevorderen van hoge waarden in beroep en bedrijf.

Een Lions Club is dan ook geen business club, met 'netwerken' als hoogste prioriteit, maar overduidelijk een service club, waarbinnen het organiseren van projecten om daadwerkelijk iets voor de medemens te betekenen van groot belang is.

Service Club
Enkele jaren geleden is het initiatief een tweede Lions Club in Etten-Leur van de grond te krijgen, genomen door Ivo van Oosterhout, thans President van 'De Vryeheydt Etten'. "Na mijn 'Ronde Tafel' leven - service club waarvan het lidmaatschap eindigt bij het bereiken van de 40 jarige leeftijd - heb ik een aantal oud Ronde Tafel en oud Junior Kamer leden samengebracht, met het doel verder te gaan als club, in wat voor vorm dan ook. Na ongeveer een jaar is de knoop doorgehakt en gekozen voor een service club, aangezien de voordelen daarvan ons zeer aanspraken. Een vriendenclub waarin op niveau over allerlei zaken wordt gedebatteerd en ervaringen uitgewisseld. Verder kom je in contact met diverse beroepen en bedrijven, waar je anders geen weet van of toegang tot zou krijgen. En vooral ook het met uiteenlopende mensen projecten organiseren, waarmee je daadwerkelijk voor anderen iets kunt betekenen. Dit alles maakt een service club naast werk en gezin een prima aanvulling op je sociale leven."

Twee leden halen de Lions Club akte uit een koker

Cheque ter waarde van Euro 5.000,-
Lions Club 'De Vryeheydt Etten' is gesponsord door de reeds bestaande Lions Club in Etten-Leur. Dit is één van de voorwaarden, die de oprichting van een nieuwe club vereist. Inmiddels telt 'De Vryeheydt Etten' 23 leden; een zeer divers gezelschap van zowel vrije beroepsbeoefenaren - advocaat, notaris, apotheker, huisarts en dierenarts - als zij die voor een bedrijf werken, of daar zelfs de leiding hebben. En afgelopen 10 juni werden zij dus ieder officieel geïnstalleerd. En passant werd ook nog een cheque ter waarde van Euro 5.000,- overhandigd aan 'De Klimop'; het eerste goede doel - een kleinschalig, lokaal project dat leeft in Etten-Leur - waaraan 'De Vryeheydt Etten' haar naam verbonden heeft. En nu? "Voorlopig even een pas op de plaats. Tijd vrijmaken voor clubleden en partners elkaar beter te leren kennen," aldus Van Oosterhout. "Maar ook de ogen en oren open houden voor lokale projecten, die onze steun kunnen gebruiken.

De Lions Club streeft niet voor niets het motto 'We serve' na. En vooral ook veel plezier met elkaar hebben. Want allereerst is Lions Club 'De Vryeheydt Etten' toch een vriendenclub, die ook iets voor de samenleving wil doen."


...spreekt
"Met samenwerken bereik je altijd meer"

...start
Personeel is niet langer meer de zorg van bedrijven

...innoveert
Samenwerking, personeel en innovatie zijn daarbij centrale begrippen

...ondertekent
Nieuwe partners innovatiestuurgroep

...leert
'Een student heeft een frisse kijk'

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...onderneemt
Strategie omzetten in concrete acties

...netwerkt
Ondernemende ondernemers bij Sinds 1800

...rijdt
Zakelijk onderweg

...informeert
We serve Lions Club 'De Vryeheydt Etten' geïnstalleerd

...simuleert
Jong geleerd is oud gedaan

...wint
Wie is de meest creatieve ondernemer van 2005?

...organiseert
Kiwanis kiest vóór de Haringparty

...doneert
JK Roosendaal organiseert 2e benefiet Golftoernooi

...huisvest
Perspectieven voor de markt van bedrijfsruimten verbeteren

...onderzoekt
Transformatie van kantoren biedt kansen

...leest
In 't kort

...stagneert
Verbetering gemeentelijk ondernemingsklimaat zet niet door