In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

JK Roosendaal organiseert 2e benefiet Golftoernooi

De Stichting Junior Kamer Roosendaal Projecten organiseert op woensdag 12 oktober voor de tweede keer een benefiet golftoernooi. Plaats van handeling is wederom de fraaie golfbaan 'Wouwse Plantage'.

De JKR Golfcommissie anno 2005, v.l.n.r.: Suzanne Hartmann, Dorothea van der Vliet, Eric Jansen, Frank Bogers, Ben Brans en voorzitter Jan Hoogstrate.
De JKR Golfcommissie anno 2005, v.l.n.r.: Suzanne Hartmann, Dorothea van der Vliet, Eric Jansen, Frank Bogers, Ben Brans en voorzitter Jan Hoogstrate.

Op het eerste JKR Golftoernooi werd er ongeveer 8.000 euro bij elkaar geslagen ten bate van een transportcouveuse voor vitaal bedreigde zuigelingen in het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal. Dit jaar is het goede doel de zintuigentuin van S&L Zorg op woongemeenschap Sterrebos in Roosendaal. Mensen met een verstandelijke handicap ordenen hun wereld in grote mate door zintuiglijke waarneming: zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Hoe meer hun zintuigen worden geprikkeld, des te beter ontwikkelt zich hun wereldbeeld. Met de zintuigentuin wordt een droom werkelijkheid voor de bewoners van Sterrebos.

Organiseren
Jan Hoogstrate is deze jaargang Ido Nap opgevolgd als voorzitter van de JKR Golfcommissie. "Prioriteit bij ons is om invulling te geven aan het JK-hoofdthema 'Learning by doing'. Het golftoernooi houden we in eerste instantie voor onszelf omdat we iets willen organiseren. We hebben meer dan tien jaar de BOV georganiseerd, maar het succes werd te groot. Dat evenement werd te inspannend, er ging teveel tijd inzitten. Na de BOV hebben we twee jaar HapStap georganiseerd op uitnodiging van de Roosendaalse horeca. Het Golftoernooi is een goede manier om geen financieel risico te lopen. Je weet vooraf wat inkomsten en uitgaven zijn. Bedrijven en particulieren kunnen voor het Golftoernooi inschrijven om privé een leuke dag te hebben", aldus Hoogstrate. Als fervent golfer (handicap 21) was hij anno 2004 de initiatiefnemer van het evenement.

Shortlist
De overige leden van de JKR Golfcommissie 2005 zijn Dorothea van der Vliet, Suzanne Hartmann, Eric Jansen, Frank Bogers en Ben Brans. Deze laatste houdt zich bezig met de public relations rondom het Golftoernooi. "Er is eerst een shortlist opgesteld van goede doelen. Insteek is om een bijdrage aan de samenleving te leveren met een lokaal doel. We hopen dat de opbrengst van vorig jaar overtroffen wordt. Het goede doel en de gezelligheid staan centraal. Voor de leden van de Junior Kamer Roosendaal vormen activiteiten als deze een verlengstuk van onze vrije tijd. Ja, we zijn best een actieve club. Onze leden nemen graag deel aan de diverse activiteiten van JKR", legt Brans uit.

Om het succes te prolongeren is de basis van het benefiet toernooi hetzelfde gebleven: een all-in shotgun golfwedstrijd over 18 holes, waarbij gezelligheid en ontspanning centraal staan. Voor de beginners en voor de niet-geoefende spelers is er de unieke MasterClass van Joost Hage. Hij behandelt niet alleen de fysieke aspecten, maar ook de mentale dimensies van het golfspel. Uiteraard is er de mogelijkheid om dit alles in de praktijk te brengen op de baan.

Grenzen verleggen
Junior Kamer Roosendaal telt een 20-tal leden. Het zijn allemaal jonge ondernemende mensen in de leeftijdsklasse van 23 tot 40 jaar die zich willen ontwikkelen met behulp van onder andere trainingen. Ze hebben belangstelling voor zakelijke netwerken, persoonlijke en internationale contacten en willen zich daarnaast sterk maken voor positieve veranderingen in de maatschappij. JKR stelt zich ten doel om grenzen te verleggen en de horizon te verbreden. Binnen het ledenbestand wordt er gestreefd naar diversiteit van branches. Iedere derde dinsdag van de maand is er onder leiding van JKR voorzitter Liesbeth Boersma een plenaire vergadering. Alle activiteiten van JKR worden voorbereid door commissies. Naast de commissie JKR Projecten zijn er de commissies Vorming en Opleiding, LOL, Leden, Internet en Ondernemersgala. JKR roept belangstellenden op om mee te doen met de golfwedstrijd (als team of individueel) of om te participeren als sponsor of adverteerder. Met deelname en bijdragen uit de inschrijfgelden, de sponsorgelden en donaties wil Junior Kamer Roosendaal S&L Zorg in staat stellen het project zintuigentuin te financieren. Een flight voor vier personen kost 1.000 euro. Vanzelfsprekend zal het de deelnemers op deze dag aan niets ontbreken. De lunch, het diner, drank en diverse snacks zijn inbegrepen.

Meer informatie
Inschrijving is mogelijk via: www.golftrofee.nl of door een e-mail te sturen naar: info@golftrofee.nl


...spreekt
"Met samenwerken bereik je altijd meer"

...start
Personeel is niet langer meer de zorg van bedrijven

...innoveert
Samenwerking, personeel en innovatie zijn daarbij centrale begrippen

...ondertekent
Nieuwe partners innovatiestuurgroep

...leert
'Een student heeft een frisse kijk'

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...onderneemt
Strategie omzetten in concrete acties

...netwerkt
Ondernemende ondernemers bij Sinds 1800

...rijdt
Zakelijk onderweg

...informeert
We serve Lions Club 'De Vryeheydt Etten' geïnstalleerd

...simuleert
Jong geleerd is oud gedaan

...wint
Wie is de meest creatieve ondernemer van 2005?

...organiseert
Kiwanis kiest vóór de Haringparty

...doneert
JK Roosendaal organiseert 2e benefiet Golftoernooi

...huisvest
Perspectieven voor de markt van bedrijfsruimten verbeteren

...onderzoekt
Transformatie van kantoren biedt kansen

...leest
In 't kort

...stagneert
Verbetering gemeentelijk ondernemingsklimaat zet niet door