In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Bedrijfsleven West-Brabant maakt zich op voor de Regio Business Dagen!

Op woensdag 12 & donderdag 13 april is het Racketcentrum in Breda voor de vierde maal het tijdelijke zenuwcentrum van zakelijk West-Brabant. Gekenmerkt door een energiek ondernemersklimaat en een enthousiast deelnemersveld zijn de verwachtingen ook voor deze editie van de Regio Business Dagen West-Brabant / Regio Breda weer hooggespannen.


Johan Derksen.

Geen branchegebonden beurs
Doordat de Regio Business Dagen niet gebonden zijn aan de beperkende factor van een branchegebonden structuur ontstaat er een zeer divers deelnemersveld. Bedrijven zijn soms wat terughoudend om zich buiten de eigen branche te presenteren en kiezen daarom vaak voor specifieke vakbeurzen. Op de Business Dagen kunnen zij juist in gesprek treden met beoefenaars van andere disciplines en dit slaat meestal al snel om in enthousiasme wanneer men merkt dat hier onverwachte maar zeer bruikbare contacten en nieuwe opdrachten uit voortkomen.

Zo goed mogelijke afspiegeling
De organisatie van de beurs streeft er naar een zo goed mogelijke afspiegeling van de bedrijvigheid in de regio te presenteren op de beurs. Zowel het lokale MKB als grote (inter)nationale bedrijven en diverse overheidsinstellingen zien toegevoegde waarde in aansluiting met de regio. 'Het is belangrijk om een divers aanbod op de beurs te hebben, zodat de bezoeker verrast wordt door het type bedrijvigheid in de regio. Dit jaar zijn wij er goed ik geslaagd om die diversiteit in het deelnemersveld terug te laten komen' aldus Rian Ramaekers van beursorganisator Organisatie Groep Zuid.

Niet enkel dienstverleners
Voorgaande jaren werd nog wel eens de opmerking geplaatst dat de bouw en industriële sector wat ondervertegenwoordigd was, maar dit jaar hebben een aanzienlijk aantal bedrijven uit deze sector de weg naar de beurs gevonden. Zo zien we bijvoorbeeld bedrijven als Bresam Heftrucks, Janssen de Jong Infra, de Oosterse Bouwmaatschappij, Lifting Systems en Van Tilburg Afvalverwerking terug op de beurs, hetgeen bezoekers uit die sector zeker naar de beurs trekt.
"Zeer positief, deze verbreding in het aantal vertegenwoordigde branches en zeker in combinatie met het aantal trouwe exposanten en de nodige nieuwe aanwas zit er voor ons gevoel veel potentie in" aldus Pieter Verkooijen van Organisatie Groep Zuid.

Het West-Brabant Plein
Vele gemeenten zijn vertegenwoordigd in West-Brabant, ieder met eigen belangen die behartigd worden. Maar ook bovenregionaal is samenwerking belangrijk, zeker voor bedrijven die zich niet alleen willen beperken tot hun eigen directe omgeving. Zaken worden tenslotte niet tot aan de grenspaal gedaan. Reden te meer om de regio in zijn totaliteit op de kaart te zetten en dat vinden we terug op het 'West-Brabant Plein'. Een unieke presentatie van de Kamer van Koophandel, SES, REWIN, Gemeente Bergen op Zoom, Gemeente Breda, Gemeente Drimmelen/ Biesbosch Marina Drimmelen en de Gemeente Roosendaal.
'Er was in het verleden in West-Brabant een grote versnippering in beursaanbod. Door de betrokkenheid van de partijen op het West-Brabant Plein, heeft de beurs kans om uit te groeien naar een groots regionaal evenement, waar bedrijven en bezoekers uit welke gemeente dan ook zich thuis voelen', vertelt Rian Ramaekers.

'Het VOC schip vaart in volle vaart'
Zeer positief zijn de diverse initiatieven van exposanten om zich actief in te zetten voor de kwaliteit van het aanbod, de variëteit en uitstraling van de beurs. Denk hierbij aan de VOC welke zich vorig jaar als nieuw netwerk reeds op de beurs presenteerde en dit jaar met een heus VOC-schip een gezamenlijk ondernemersplein vormt. Tijdens de beursdagen bieden de deelnemers elkaar handel en diensten aan, tevens worden er vanuit het schip diverse modeshows gegeven met de laatste mode, zowel voor de vrouw en man, zakelijk en casual. In het scheepscafé kunt u met de deelnemers een goed glas nuttigen. Een unieke presentatie, die u zeker gezien en beleeft moet hebben!
Een andere in het oog springende presentatie is het Jonge Ondernemers Plein (JOP-Plein), waar startende bedrijven u meer kunnen laten zien wat de voordelen zijn van het zaken doen met een enthousiast en jong bedrijf.

Johan Derksen en Yvonne Swaans
Niet alleen maar netwerken, noviteiten en veel bedrijvigheid. Ook kunnen bezoekers inspiratie opdoen bij de volgende lezingen:

Woensdag 12 april
17.00 uur Johan Derksen - 'Voetbal en zakendoen, altijd topsport!'

Donderdag 13 april
17.00 uur Yvonne Swaans - 'Passie voor ondernemen'
Directeur Direct Wonen Verhuur Makelaars en Zakenvrouw van het jaar 2005

Bezoek de beurs!
Eenieder werkzaam in de regio of op welke manier dan ook betrokken of geïnteresseerd in de beurs is van harte welkom. Voor nadere informatie over de beurs kunt u contact opnemen met Organisatie Groep Zuid.

Meer informatie:
(Gratis) Toegangskaarten zijn via de website te downloaden: www.regiobusinessdagen.nl


...zet zich in
Chris Rutten gaat voor ondernemend West-Brabant

...leent
Lening afsluiten moeilijk voor ondernemers?

...verbreedt zijn horizon
Internatio­nale Handelsdag in Bergen op Zoom op 8 april

...stelt
"Innovatie draait om mensen"

...droomt
Spelen én leren op de boerderij

...doet internationaal zaken
Innoveren over de grenzen heen met Syntens

...stuurt
Innovatieplannen voor West-Brabant

....ontmoet
Netwerken tijdens Regio Business Dagen

...onderzoekt
Regionaal koopgedrag in kaart

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...presenteert zich
Bedrijfsleven West-Brabant maakt zich op voor de Regio Business Dagen!

...deelt ervaringen
Jong MKB West-Brabant, het netwerk voor actieve starters in de regio

...speelt in op trends
Impulsnota Breda

...bezoekt woensdag 12 april
Lezingenprogramma Regio Business Dagen

...bezoekt donderdag 13 april
Lezingenprogramma Regio Business Dagen

...presenteert het ondernemers­netwerk
VOC ondernemers koersen op volle kracht

...adverteert
Gecombineerd werven in dagblad en op internet

...beoordeelt
Vaak van doorslaggevende betekenis

...werft
Het uitzendbureau, méér dan het oplossen van de personeelsvraag

...bouwt
De intermediair voor het bedrijfsleven

...bundelt de krachten
Kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt

...coacht
Het nut van permanente scholing

...vindt
De juiste persoon op de juiste plek

...vraagt
Hoeveel privacy hebben uw klanten?

...spreekt
In 't kort

...rijdt
Onderweg

...en de milieuregelgeving
Veel aandacht voor milieu bij ontwikkeling

...voorspelt
Nederlands vastgoed massaal in buitenlandse handen

...versterkt vertrouwen
Start Regionale Regieraad Brabant / Zeeland

...plant
Website voorkomt stagnatie locatieontwikkeling