In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Investeren in menselijk kapitaal loont
Het nut van permanente scholing

In de hedendaagse maatschappij is het van groot belang, dat werknemers zich blijven scholen. De voornaamste rol die een werkgever in dat proces heeft, is het bieden van de faciliteiten hiervoor. Maar zoals een bekend gezegde al luidt: 'Voor niets gaat de zon op!'. Het moet hem wel iets opleveren. Wat die meerwaarde is voor een onderneming? We legden deze vraag eens voor aan de kersverse directeur van P3 Transfer BV.


Margareth Koevoets.

Na deze functie al vanaf november 2005 op ad interim basis te hebben bekleed, is afgelopen februari Margareth Koevoets officieel als nieuwe directeur aangetreden. Door de jaren heen heeft zij haar sporen al ruimschoots verdiend in het onderwijs, meer specifiek het middelbaar beroepsonderwijs. In haar functie als unit manager 'MBO Dienstverlening' van het Kellebeek College en accountmanager voor de divisie 'Gezondheidszorg & Welzijn' van P3 Transfer heeft ze heel wat ervaring opgedaan met het 'werkend leren'. De intense samenwerking met bedrijven om tezamen een opleiding te creëren waarmee een bedrijf volledig uit de voeten kan, is haar dus niet vreemd. Een ervaring die ze ongetwijfeld meeneemt in haar huidige functie als directeur P3 Transfer.

Maatwerkopleidingen
Dit is in feite de organisatie van ROC West-Brabant waarbinnen alle commerciële activiteiten verenigd zijn. P3 verzorgt opleidingen - binnen een groot aantal sectoren, zowel profit als non-profit - aan het regionale en nationale bedrijfsleven, die zich kenmerken door een op maat gemaakt traject, dat perfect is toegesneden op de specifieke bedrijfssituatie. "Want alleen door het aanbieden van maatwerkopleidingen kunnen wij ondernemers een aantoonbare rendementsverhoging garanderen," aldus Margareth Koevoets. "En dat is ons streven. Je hoort tenslotte maar al te vaak ondernemers uitroepen 'We scholen hier totdat we een ons wegen, maar wat levert het feitelijk op!'. P3 Transfer zet ambities om in resultaat. Door het verbreden van kennis, vaardigheden en competenties halen wij het maximale uit het potentieel van medewerkers en organisaties en stellen mensen in staat het maximale uit hun carrièremogelijkheden te halen."

Coaching
Volgens Margareth Koevoets zijn er een aantal redenen aan te wijzen waarom het voor werkgevers interessant - en zelfs wenselijk is - personeel te laten studeren. "Binnen zowat alle bedrijven en instellingen heerst de overtuiging, dat investeren in personeel rendeert. Verder is het een noodzaak - vooral ook bezien vanuit de kenniseconomie, die zich steeds sneller ontwikkelt - om kennis up-to-date te houden. Het digitale tijdperk is niet meer te stoppen en daar zul je dus simpelweg in mee moeten. Daarnaast speelt in ons land de marktwerking die steeds sterker wordt; de privatisering van allerlei bedrijven. Dat geeft een enorme boost voor het competentiemanagement. Wil je mensen inzetbaar houden, wil je resultaat boeken met je bedrijf dan zul je moeten investeren in het menselijke kapitaal. Ook zie je dat veel productiewerkzaamheden de laatste jaren wegvloeien naar andere landen. Het personeel blijft echter hier, maar wat dan? In al deze gevallen is scholing een belangrijk instrument. Maar zeker ook coaching. Hét antwoord op de vraag: hoe maak ik mijn mensen in een snelveranderende maatschappij flexibeler, probleemoplossend(er) en resultaatgericht(er)? Samen met het bedrijf wordt er een scan gemaakt, die de eerder verworven competenties aan het daglicht brengt, waarna het traject in werking wordt gezet."

Mission statement
Dat traject levert een organisatie maximaal 'zichtbaar' rendement op. De Ondernemer neemt de proef op de som en klopt eens bij twee bedrijven aan, die onlangs een traject met P3 Transfer gestart zijn en ontdekt al snel dat zij haar ambitieuze mission statement volledig waarmaakt. Binnen Stichting Groenhuysen worden momenteel 125 facilitair medewerkers omgeschoold naar restaurantmedewerker. Het accent ligt hier op het klantgericht werken. P3 heeft hiervoor een volledig maattraject ontwikkeld en combineert het trainingstraject met 'coaching on the job'. Ook bij BP loopt momenteel een traject. Hier heeft P3 Transfer reeds een groot aantal medewerkers geschoold en gediplomeerd binnen het opleidingshuis van BP; BP Academy. Het trainingsaanbod varieert van hospitalitycursussen tot overvalpreventietrainingen. Alle opleidingen worden op maat gemaakt en op locatie door heel Nederland uitgevoerd.

Competentiegerichtheid
Al deze trajecten worden ingezet met het doel de competentiegerichtheid van medewerkers te vergroten, zodat zij méér en aantoonbaar bijdragen aan het bedrijfsresultaat," vervolgt Margareth Koevoets. "Maar daarnaast - en dat mag toch zeker niet onderbelicht blijven - is er ook een streven naar tevreden medewerkers. Zij moeten het gevoel hebben erbij te horen, een duidelijke bijdrage te leveren aan het proces; kortom het verschil te maken. De medewerker is en blijft nu eenmaal de cruciale factor binnen een bedrijf. De dynamiek van de huidige maatschappij vraagt om een HRM beleid, dat prestaties van medewerkers en organisaties aantoonbaar verbetert. Opleidingen, het onderhouden en bijbrengen van kennis, competenties en vaardigheden zijn hiervoor essentieel. Uw bedrijfsresultaat zal aantonen dat de inspanningen niet voor niets waren!"


...zet zich in
Chris Rutten gaat voor ondernemend West-Brabant

...leent
Lening afsluiten moeilijk voor ondernemers?

...verbreedt zijn horizon
Internatio­nale Handelsdag in Bergen op Zoom op 8 april

...stelt
"Innovatie draait om mensen"

...droomt
Spelen én leren op de boerderij

...doet internationaal zaken
Innoveren over de grenzen heen met Syntens

...stuurt
Innovatieplannen voor West-Brabant

....ontmoet
Netwerken tijdens Regio Business Dagen

...onderzoekt
Regionaal koopgedrag in kaart

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...presenteert zich
Bedrijfsleven West-Brabant maakt zich op voor de Regio Business Dagen!

...deelt ervaringen
Jong MKB West-Brabant, het netwerk voor actieve starters in de regio

...speelt in op trends
Impulsnota Breda

...bezoekt woensdag 12 april
Lezingenprogramma Regio Business Dagen

...bezoekt donderdag 13 april
Lezingenprogramma Regio Business Dagen

...presenteert het ondernemers­netwerk
VOC ondernemers koersen op volle kracht

...adverteert
Gecombineerd werven in dagblad en op internet

...beoordeelt
Vaak van doorslaggevende betekenis

...werft
Het uitzendbureau, méér dan het oplossen van de personeelsvraag

...bouwt
De intermediair voor het bedrijfsleven

...bundelt de krachten
Kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt

...coacht
Het nut van permanente scholing

...vindt
De juiste persoon op de juiste plek

...vraagt
Hoeveel privacy hebben uw klanten?

...spreekt
In 't kort

...rijdt
Onderweg

...en de milieuregelgeving
Veel aandacht voor milieu bij ontwikkeling

...voorspelt
Nederlands vastgoed massaal in buitenlandse handen

...versterkt vertrouwen
Start Regionale Regieraad Brabant / Zeeland

...plant
Website voorkomt stagnatie locatieontwikkeling