In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Gestart met een brok ervaring

Monique Van Dijck- Van Iperen en Felix van Dijck runnen sinds een jaar samen Van Dijck Facility Company (DFC) Grootverbruik in Raamsdonksveer. DFC Grootverbruik is een groothandel in facilitaire producten als koffie, thee en reinigingsmiddelen voor bedrijven, scholen en instellingen. Het bedrijf runnen ze samen. Felix bezoekt vooral klanten en Monique neemt de binnendienst voor haar rekening. Of ze er niet huiverig voor zijn om samen een bedrijf te runnen? "Nee, het was altijd onze wens om samen een zaak te hebben. Daarnaast zijn we nog verliefd en willen zo veel mogelijk samen doen," zegt Monique lachend.Voor de meeste bedrijven, scholen en instellingen geldt dat het inkopen van koffie, thee en frisdranken niet bij de 'core-business' van het bedrijf gerekend moet worden. Toch zijn deze producten belangrijk voor de werknemers én dat valt meestal pas op als ze niet meer voorradig zijn! De artikelen kunnen gerekend worden tot de secundaire arbeidsvoorwaarden. Monique (38 jaar) en Felix van Dijck (44 jaar) werken aan een fris en dynamisch bedrijf. Monique lacht weer: "Ja, fris én dynamisch, maar met een brok ervaring. Ik werkte op kantoor en Felix bij een soortgelijke groothandel, daarom weten we precies hoe het er in branche aan toe gaat. Door een stroom van overnames van kleine en middelgrote bedrijven door grote partijen, ontstond er een gat in de markt. Er was vraag naar een regionale totaalleverancier die kennis en service in huis heeft. Veel groothandels leveren wel producten, maar vaak ontbreekt de benodigde kennis. Zo is het idee ontstaan om een eigen bedrijf te beginnen."

Apparatuur en onderhoudscontracten
Van Dijck Facility Company (DFC) is een groothandel in facilitaire producten zoals koffie, thee, koffieapparatuur, frisdranken in alle verpakkingsvormen, cup-a-soup, zoetwaren, reinigingsmiddelen, reinigingsapparatuur, hygiënisch papier, serviesgoed, suikerzakjes, naambedrukte artikelen, kerstpakketten en relatiegeschenken. Koffie op het werk komt op de vijfde plaats als gekeken wordt naar irritaties op de werkvloer. DFC Grootverbruik levert professionele koffiezetapparatuur en de daarbijbehorende ingrediënten, zodat ten alle tijden een vers bakje koffie aangeboden kan worden.
Felix van Dijck: "We leveren niet alleen de producten, maar we verzorgen ook de onderhoudscontracten van de apparatuur die we verkopen.
Dit gebeurt niet met langdurige contracten, maar op basis van open calculatie en met uitsluitend gecertificeerde installatiebedrijven. Gaat er iets kapot dan belt de klant ons en wij zorgen er voor dat er een monteur komt. De ondernemer heeft er zelf geen omkijken naar. Wij zijn altijd bereid net een stapje meer te zetten, want we zijn heel flexibel. En dat vinden klanten prettig."

Concurrerende prijzen
Kwaliteit en service staan hoog in het vaandel bij de twee ondernemers. Door strategisch in te kopen en door samen te werken met fabrikanten en met collega groothandels, kunnen ze concurrerende prijzen neerleggen bij hun klanten. Felix van Dijck: "DFC Grootverbruik werkt uitsluitend met de beste producten en is constant op zoek naar het voordeel voor haar klanten. Voordeel door kwaliteit, maar ook door producten waarmee efficiënter gewerkt kan worden. Zelf worden we voortdurend bijgeschoold en we volgen regelmatig trainingen. Hierdoor kunnen we de klant steeds het beste advies geven. Bovendien verzorgt DFC Grootverbruik met regelmaat trainingen voor haar klanten, met name als het gaat om producten voor de professionele schoonmaak."
DFC Grootverbruik is een regionale groothandel met een fijnmazige distributie. Het werkgebied strekt van Bergen op Zoom tot aan Tilburg/Den Bosch en van Gorinchem tot de Belgische grens. Monique Van Dijck- Van Iperen: "Doordat het gebied beperkt is, hoeven wij geen voorrij- of afleverkosten te rekenen. Ook doen wij niet aan een minimum order- grootte. Producten worden op maat geleverd, die bedrijven de juiste professionele uitstraling geven en waarmee zij zich kunnen profileren." Niet voor niets is gekozen voor het understatement 'Qualitypartner in facility'. DFC Grootverbruik streeft naar het beste voor haar klanten.

Meer info:
E-mail: [email protected]
Internet: www.dfcgrootverbruik.nl


...borrelt
Bedrijven­bijeenkomst Stadskantoor Breda

...verbruikt
Gestart met een brok ervaring

...stept
Bredase Stepafette 2006 zoekt sponsoren

...verbetert
FashionUnited.com koppelt emotie aan ratio in de modebranche

...verdiept zich
Workshops digitaal ondernemen

...maakt kennis
Bedrijven voor snuffelstage gezocht

...vestigt
West-Brabant in trek bij bedrijfsleven

....en zijn handtekening
Verscherpte legitimatie bij KvK

...kiest
Junior Kamer Etten-Leur verkiest de "meest in 't oog springende ondernemer"

...spreekt
In 't kort

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...is klantgericht
Al 25 jaar op zoek naar kwaliteitsverbeteringen

...discussieert over bedrijfsonroerend
'Overheid moet coöperatiever worden'

...huurt flexibel
Toenemende vraag naar flexibele bedrijfsruimte

...ervaart
Gevolgen bouwenquête: vertrouwen en imago geschaad

...kiest voor nieuw
Vraag naar nieuwbouw bedrijfsruimte groeit

...concludeert
Prinslandse Polder voor grootschalige glastuinbouw

...profiteert
Aanvangsrendementen voor commercieel vastgoed verder gedaald