In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Wematech: onderneming met een frisse kijk op de toekomst
Programma Stratos opent ogen van jonge ondernemers

Eerlijkheid richting de klant. Dat staat voorop bij de dagelijkse werkzaamheden van Wematech Advies Groep. Voor Marco Raeijmaekers, mede-eigenaar, is dit het belangrijkste dat je je klanten kunt bieden: "Klanten komen vaak bij ons met de vraag, of wij een bepaald onderzoek kunnen uitvoeren.

Vervolgens wordt door ons in eerste instantie bekeken of een onderzoek wel nodig is, of in beperkte omvang kan worden uitgevoerd. Omdat we onze klanten niet onnodig op kosten en werk willen jagen. Deze eerlijkheid wordt gewaardeerd, gezien de vele nieuwe klanten die via mond-tot-mond reclame bij ons aankloppen. Ons klantenbestand blijft groeien zonder dat hiervoor acquisitie wordt gepleegd."
Wematech Advies Groep is gespecialiseerd in professionele advies- en onderzoeksdiensten op het gebied van milieu. Te denken valt aan bodem-onderzoek en sanering, akoestisch onderzoek, lucht- en afvalwateronderzoek, asbest onderzoek, Arbo-onderzoeken en keuring van vloeistofdichte vloeren.
"Voor dit laatstgenoemde onderdeel zijn we als gecertificeerd bureau als eerste in Nederland officieel geaccrediteerd. Hiermee is door de Raad van Accreditatie aangetoond dat wij op een betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige manier onze onderzoeken uitvoeren," vertelt de trotse ondernemer.

Gezonde bedrijfsgroei
Wematech is in 1990 opgericht. Raeijmaekers trad zelf in 1993 toe tot het bedrijf. Vijf jaar later besloot de oprichter en toenmalige eigenaar dat het tijd werd een stapje terug te doen. Het bedrijf bestond destijds uit 8 werknemers en de dagelijkse leiding kwam bij Raeijmaekers en zijn compagnon Giliam Buijs te liggen: "In 2005 heeft de laatste fase in de aandelenoverdracht plaatsgevonden en zijn we met z'n tweeën volledig eigenaar.
Hoewel we vanaf 1998 de dagelijkse leiding voeren zijn we eigenlijk allebei als ondernemer nog vrij jong. Om dan een bedrijf met inmiddels 16 werknemers te leiden, is erg uitdagend. Vanaf de start hebben we een gezonde groei meegemaakt en dat willen we natuurlijk ook zo houden!"

Kennis delen met collega-ondernemers
Raeijmaekers en Buijs besloten om in 2004 deel te nemen aan STRATOS. Dit programma is bedoeld voor ondernemers die op een gedegen en doordachte manier willen werken aan de groei van hun bedrijf. Raeijmaekers: "Samen met collega-ondernemers praat je over je bedrijfsvoering en over de toekomst van je bedrijf. Elke ondernemer maakt plannen, maar in hoeverre zijn deze plannen ook haalbaar en reëel? Door met andere ondernemers gedurende 8 bijeenkomsten hierover te praten, leer je veel over het ondernemerschap, èn over jezelf. Je krijgt beter inzicht in de sterke en zwakke punten van je bedrijf. STRATOS opent je de ogen."

Professionele begeleiding door coaches
Elke groep van 8 ondernemers staat onder begeleiding van twee coaches. Dit zijn ervaren ondernemers of managers uit het grootbedrijf, die weten wat een ondernemer doormaakt tijdens de groei van zijn of haar bedrijf. "In elke groep heb je mensen die graag het woord nemen en mensen die wat meer op de achtergrond willen staan. De coaches zorgen ervoor dat iedereen min of meer in gelijke mate aan het woord komt. Openheid is het sleutelwoord tijdens de bijeenkomsten en dat geldt natuurlijk voor alle groepsleden," aldus Raeijmaekers.

Uitdagingen in de toekomst
Door de regelmatige veranderende wet- en regelgeving op het gebied van milieu wordt Wematech Advies Groep gedwongen om steeds opnieuw in te spelen op de laatste ontwikkelingen. Dit houdt de ondernemers scherp. Maar niet alleen de ondernemers, zo legt Raeijmaekers uit: "Onze projectmedewerkers hebben nagenoeg allemaal een HBO of universitaire opleiding en zien zelf ook vaak ruimte voor vernieuwing.
Deze ruimte geven wij ze graag. Er zijn dus volop kansen voor ontplooiing binnen ons bedrijf. Met de handvatten die we hebben overgehouden aan de STRATOS-bijeenkomsten gaan wij de uitdagingen met een gerust hart tegemoet. We houden een frisse open blik op wat nog komen gaat!" www.wematech.nl

Ondernemer zijn is uitdagend en soms ook spannend. Want u staat er soms ook alleen voor als u belangrijke beslissingen moet nemen. Als het gaat om de toekomst van uw bedrijf is een steuntje in de rug dan ook meer dan welkom. STRATOS biedt u deze steun. Samen met collega-ondernemers werkt u aan uw bedrijfsstrategie en aan de weg die u inslaat met uw bedrijf. Onder begeleiding van ervaren coaches leert u van èn met andere ondernemers.
Ook geïnteresseerd in wat STRATOS voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Josje Mastenbroek van NV REWIN West-Brabant.

Telefoon: 076 - 56 46 787
E-mail: j.mastenbroek@rewin.nl


...stimuleert
Prioriteiten in Bergen op Zoom

...promoot
Je kunt alle uitdagingen aan gaan

...is echt
Ondernemers zijn net echte mensen

...onderzoekt
Programma Stratos opent ogen van jonge ondernemers

...verft
Pionier Rubia krijgt steuntje in de rug van Syntens

...exporteert
Zaken doen met het buurland?

...introduceert
KvK introduceert pasje voor starters

....raadpleegt
Handelsregister nu ook internationaal

...biedt
Geld geven is uit de tijd

...adviseert
De Beleggingsadviseurs

...vormt
Breda zet er de schouders flink onder

...combineert
Breda, stad met karakter

...monitort
Breda introduceert derde vastgoedmonitor

...verzilvert
Economische Impulsnota 2006-2010

...kenmerkt
Samenwerking tussen twee bedrijventerreinen

...ontwikkelt
KVO traject boekt succes

...revitaliseert
Bedrijventerrein met potentie

...staat samen sterker
De kracht van een bedrijvenvereniging

...sluit zich aan
Alliantie BZW en BIC: ondernemers vormen een sterk platform

...plant
Unieke evenementenlocatie weer een stap dichterbij

...doet zijn voordeel
Bedrijvig Brabant wetenschappelijk op de kaart gezet

...spreekt
In 't kort

...vult in
'Er zijn nog voldoende kansen voor de ontwikkeling van binnenstedelijke locaties in Brabant'

...rijdt
Zakelijk onderweg