In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

MKB Oosterhout organiseert politieke avond met Socialistische Partij

Hans Kollau wil het bedrijfsleven in Oosterhout weer op de kaart zetten. "Binnen de gemeentegrenzen van Oosterhout opereren nogal wat bedrijven en organisaties. We moeten nog beter weten van elkaar dat we er zijn en meer gebruik maken van elkaars diensten. Bovendien zijn we samen een betere onderhandelingspartner naar de overheid." Samen met andere ondernemers wil hij het platform MKB Oosterhout nieuw leven in blazen.


Hans Kollau

Hans Kollau is zelf eigenaar van het organisatieadviesbureau MOXA Gaming & Coaching. Maar van oorsprong is hij bouwkundige. Dat verklaart zijn bemoeienis met de prachtige golfbaan op het Landgoed Bergvliet in Oosterhout.

'Doorstart'
Hij spreekt over een 'doorstart' als hij het over het platform MKB Oosterhout heeft. "Voorheen waren we beter bekend als de Ondernemers Vereniging Oosterhout (OVO) maar MKB Oosterhout heeft een betere naamsbekendheid. Vaak wordt gedacht dat MKB alleen voor winkeliers bedoeld is maar dat is natuurlijk niet zo. Het MKB is een professionele netwerkorganisatie voor allerlei ondernemers van allerlei soorten bedrijven en organisaties. Inmiddels hebben bij onze afdeling zich notarissen, advocaten, adviesbureaus, kinderdagverblijven, sportcentra en noem maar op aangesloten. En ook winkeliers, ja. Ons ledenbestand is zeer divers."

'Oosterhout laat steek vallen'
Het zit de voorzitter van MKB Oosterhout hoog: "De afsluiting van de Oosterhoutseweg is een aderlating voor iedereen. Niet alleen voor de winkeliers. Alle bedrijven in Oosterhout hebben daar last van.

De gemeente Oosterhout heeft duidelijk een steek laten vallen. Zij hadden dit nooit moeten accepteren van de gemeente Breda of moeten eisen dat er een goede omleidingroute zou komen." Op de vraag of Oosterhout een goed ondernemersklimaat heeft, reageert hij: "Ik wil niet klagen maar het is wel apart dat mijn bureau verschillende overheden in veranderingsprocessen adviseert maar niet de gemeente Oosterhout. Ik heb overal opdrachten; in Groningen, Amsterdam en het oosten van het land, overal. De gemeente Oosterhout gaat de deuren van haar eigen ondernemers voorbij. Dat is jammer. Het MKB Oosterhout wil dat de Oosterhoutse ondernemers meer aan bod komen."

Sterk bestuur
"Het bestuur van MKB Oosterhout is een sterk bestuur," meent Hans Kollau."De bestuursleden hebben hun sporen verdiend in de gemeenteraad en het bedrijfsleven. Ze weten van de hoed en de rand. Frans Bakx kent uitstekend de weg in politiek Oosterhout. Esmeralde de Vries runt een organisatie in personeelsadviezen, Nino Obbes, onze secretaris en penningmeester heeft een financieel adviesbureau. Hans de Crom is jurist en Piet Willemsen is manager van een grote sportschool. Het bestuur wordt geadviseerd door Leo Michielsen,"

Het MKB Oosterhout wil groeien naar driehonderd leden. "We weten dat dit aantal is aangesloten bij een branchevereniging. We zouden graag zien dat zij zich ook bij ons zouden aansluiten. We organiseren boeiende bijeenkomsten. Zo hebben we Jan Reker, voetbaltrainer, als spreker gehad. Heel interessant en een hoge opkomst. We hebben toen veel nieuwe leden kunnen inschrijven. We organiseren verschillende netwerkborrels en elk jaar staat er een sportief uitje op het programma." Hij lacht: "Ja, dat zal dit jaar wel golfen worden."

'Sociaal aspect is belangrijk'
Hans Kollau vervolgt zijn verhaal."We gaan binnenkort op bedrijvenbezoek bij het Veiligheids Centrum Oosterhout en in het kader van de komende verkiezingen ontvangen we op 9 oktober Ewout Irrgang. Hij zit in de Tweede Kamer voor de Socialistische Partij. Als hij net zo goed gebekt is als Jan Marijnissen krijgen we een goed en waar verhaal." "De VVD zegt dat ze voor de ondernemers zijn maar wat zijn we met het laatste kabinet opgeschoten? Het MKB Oosterhout wilde graag een partij uitnodigen die ook in de Tweede Kamer de belangen voor de ondernemers behartigt. Laten we die politicus nou eens vertellen hoe hij de belangen van de ondernemers vertegenwoordigt. Het sociale aspect in de politiek en de samenleving is ook heel belangrijk, ook voor ondernemers!"

Maandag 9 oktober 2006
Bijeenkomst MKB Oosterhout met SP politicus Ewout Irrgang
Stadscafé Heuvel 3 in Oosterhout
aanvang: 19.30 uur

aanmelden via:
Secretariaat MKB Oosterhout
Wilhelminalaan 11B
4941 GJ Raamsdonksveer
E: secretaris@mkboosterhout.nl


...onderhandelt
MKB Oosterhout organiseert politieke avond met Socialistische Partij

...bemiddelt
'De markt is steeds in beweging'

...inspireert
Tweehonderd verwonderde Brabantse ondernemers in de wonderlijke Efteling Wereld

...schaaft
Succesvolle samenwerking Syntens en Chord FPE

...ondersteunt
De Boshoeve opent haar deuren voor rust en inspiratie

...inventariseert
Het eerste jaar als ondernemer

...informeert
Startersdag op 4 november in Etten-Leur

....vermeldt
Handelsregisternummer verplicht op website

...participeert
Meewerken genereert meerwaarde

...draagt over
Ondernemers: bepaal zelf uw optimale "exit"

...realiseert
Ruimtegevend voor Ontwikkeling

...revitaliseert
Steenbergen bouwt aan haar toekomst

...ontwikkelt
Uitdagende mogelijkheden

...begeleidt
Onmisbare schakel

...overlegt
Gezamenlijk initiatief levert voordelen op

...onderhoudt
Wonen, werken en ontspannen in natuur en landschap

...adviseert
Ik denk altijd in oplossingen

...behartigt
Ondernemend Woensdrecht

...prijst
Bruisende eenheid door unieke diversiteit

...verenigt
Samen sta je sterker

...ontspant
Kampeerplezier en Waterpret

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...groeit
Sterk tweede kwartaal op de Nederlandse kantorenmarkt

...brengt in beeld
Nieuwe Regio Bouwwijzer Werken 2006