In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
www.deondernemer.com

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

MKB Oosterhout staat voor netwerken

Had de afdeling Oosterhout van het MKB even mazzel. Proberen ze al meer dan een jaar de van oorsprong Oosterhoutse onderneemster en ontwerpster Marlies Dekkers te strikken voor een lezing. Lukt dat eindelijk, wordt de koningin van de lingerie gekozen tot zakenvrouw van het jaar en schreef zij samen met Heleen van Royen de bestseller Stout.

door Ron Gregoor


Het bestuur van MKB-Oosterhout slaat een balletje op de nieuwe golfbaan ‘Bergvliet’.
Foto: Kees Bennema

OOSTERHOUT - Marlies Dekkers laat zich op een bank op een klein podium uitgebreid interviewen en neemt daarna ruimschoots de tijd om uitgebreid met de ondernemers uit haar geboortestad te praten over van alles en nog wat. Voor de MKB- afdeling in Oosterhout is zo'n bijeenkomst niet erg bijzonder. "We houden ieder jaar een netwerkbijeenkomst, waarbij we een bekende Nederlander uitnodigen", zegt voorzitter Hans Kollau. "Vorig jaar hadden we Jan Reker, de voorzitter van de trainersvakbond van de KNVB. Dat was tijdens het wereldkampioenschap voetbal. Dat was goed gepland. Maar de plotselinge erkenning van Marlies Dekkers kwam ons wel heel erg goed uit."

Want op de bijeenkomst kwamen toch gauw zo'n 250 mensen, ondernemers uit de regio Oosterhout, af. MKB Oosterhout streept dit soort activiteiten af onder het kopje netwerken. Dat is heel erg belangrijk voor de club, die toch al gauw zo'n veertig jaar bestaat. "Ondernemers met elkaar in contact brengen, zodat ze gebruik van elkaars diensten kunnen maken. Dat is onze opzet. Daar komt bij dat ondernemers van elkaar kunnen leren. Met name daarvoor is dat netwerken zo belangrijk", legt secretaris-penningmeester Nino Obbes het belang van netwerken uit. "En van iemand als Marlies Dekkers, daar kunnen ze hier toch wel veel van leren. Zij heeft toch een groot internationaal bedrijf op poten gezet. Daar zijn wij hier heel trots op."

MKB Oosterhout is een club die groeit. Na een kleine dip is de afdeling dit jaar gegroeid van 60 naar 80 leden. "Aan het eind van dit jaar zullen dat er wel zo'n 90 zijn", verwacht Bestuurslid Esmeralda de Vries. "Wat je nu ziet is dat er zich veel mensen uit de zakelijke dienstverlening aanmelden. Dan hebben we het over notarissen, advocaten, adviesbureaus Wij streven er overigens naar om van iedere branche tenminste een vertegenwoordiger in ons midden te hebben. Dan kun je ook naar buiten toe een vuist maken", stelt Kollau zich voor.

Want het MKB Oosterhout ontpopt zich ook steeds meer als belangenbehartiger van het bedrijfsleven en in het verlengde daarvan als adviesorgaan van gemeenten. Zo speelt in Oosterhout momenteel het mobiliteitsplan. Hoe krijg en houd ik het winkelcentrum van Oosterhout bereikbaar." Bestuurslid Frank Bakx: "Daar houden wij ons nu volop mee bezig. Wat we dan eerst moeten doen is definiëren wat je als goed bereikbaar verstaat. Pas als je dat op papier staat, kun je gaan meten, kijken waar het aan schort, wat er dan aan gedaan moet worden. En daar hebben wij als MKB zeker een visie op."

En in het verlengde van dat mobiliteitsplan komt straks ook het parkeerprobleem aan de orde. "We hebben destijds een kans op een ondergrondse parkeergarage laten liggen", vindt bestuurslid Hans de Crom. Piet Willemsen vult aan: "Nu zijn er ontwikkelingen, de gemeente moet opnieuw oplossingen voor dat parkeerprobleem zoeken. Dat hangt nauw samen met het mobiliteitsprobleem. Ook wij zullen ons daarover buigen en de gemeente adviseren." De Oosterhoutse afdeling van het MKB bestrijkt de hele regio: Van Raamsdonksveer en Made tot Breda, "we hebben daar overal leden", zegt Kollau.
Op 7 juni houdt de afdeling een golfclinic met daarna een netwerkbijeenkomst. En op 12 september is er een workshop over personeelsmanagement en arbeidsrecht.


...huurt
Telemarketing is vakwerk

...ontwikkelt
Breda piekt in de Delta

...zit
De stoel

...werkt
Avans en banken werken samen

...exporteert
Profiteren van elkaars kennis, ervaring én cultuur

...beveiligt
'KeyProtector' innovatieve oplossing tegen autodiefstal

...leert
Bijscholing voor een baan in de procesindustrie

....bouwt
Webwinkel biedt kansen voor ondernemer

...onderzoekt
Voorbeeldproject maakt bedrijventerrein veiliger

...remt
Rem op nieuwe bedrijventerreinen

...netwerkt
MKB Oosterhout staat voor netwerken

...verandert
P3 Transfer: meedenken met globalisering

...peilt
Ondernemer iets optimistischer: 7,3

...beslist
Via Vinci van start

...investeert
Krachtenbundeling bij onderhoud

...verzorgt
ROC: opleiding kraamverzorger

...traint
'Taalvakwerk is meer dan woorden'

...belegt
De beleggingsadviseurs

...praat
Bedrijven praten over maatschappelijk ondernemen

...berekent
MKB laat kleine vorderingen liggen

...organiseert
Queen of the Office

...feest
Bedrijven netwerken op stadskantoor

...reist
Pendelen tussen Breda en Barcelona

...bekijkt
De stand van zaken...

...rijdt
Jaguar XKR convertible: De roofkat slaat terug

...investeert
Dintelmond in de schoolbankjes

...kiest
Uitsterven of uitbreiden: dat is de grote vraag

...onderneemt
Maatschappelijk ondernemen op de Bredase Beursvloer

...sponsort
Makelaars: geef MKB de ruimte

...discuseert
Regionale samenwerking is heel belangrijk

...bekijkt
Makelaars positief over toekomst

...groeit
Ook kwaliteitsverbetering is groei van economie

...financeert
Capaciteiten belangrijk voor financiering

...ontsnapt
'Van bedrijventerrein moet je iets moois maken'