In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

De stand van zaken

Allochtonen
ROOSENDAAL - Het gaat niet goed met de werkgelegenheid in Noord- Brabant, vindt Ethem Emre van de Stichting Traject Begeleiding Allochtonen (STBA). Deze idealistische stichting is opgericht om een bijdrage te leveren aan de arbeidsmarktproblematiek onder de allochtonen door intensieve begeleiding en advisering. STBA gaat een samenwerkingsverband aan met EM-Reïntegratie en Joblinks. EMRE bestaat sinds vorig jaar en is een van de eerste organisaties die zich heeft gespecialiseerd in het reïntegreren van allochtonen. Joblinks is een specialist op het gebied van werving en selectie voor werkgevers die op zoek zijn naar vast of tijdelijk personeel. Door de intensieve samenwerking nemen de kansen van kandidaten op een baan aanzienlijk toe, denken de drie partijen.


Directeur Rabobank
BREDA - Ad van Acht is met ingang van 1 september benoemd tot algemeen directeur van Rabobank De Zuidelijke Baronie. De Nederlandsche Bank heeft onlangs haar goedkeuring uitgesproken over de benoeming. Van Acht neemt het roer over van interim- directeur Britta Bouma. Van Acht is in 1987 zijn carrière begonnen binnen de Rabobankorganisatie. Hij is in diverse functies werkzaam geweest, onder andere als hoofd Advisering Land- en Tuinbouw Rabobank Nederland. Op dit moment is hij werkzaam als algemeen directeur van Rabobank Best- Oirschot- De Beerzen. Van Acht is 45 jaar, geboren Brabander, getrouwd en vader van vier kinderen.


Jubilerende tweeling


ROOSENDAAL - Ze zijn op dezelfde dag geboren, kwamen op dezelfde dag in dienst bij WVS- groep en vierden dus ook samen hun veertigjarig jubileum. Piet en Sjaak Giljam feestten op 15 juni in Roosendaal. Als het aan de tweelingbroers ligt, halen ze de vijftig ook wel bij WVS. Ze komen nog iedere dag fluitend naar hun werk. "En als we gezond blijven, halen we de halve eeuw wel", zeggen ze allebei. Op hun vijftiende zijn de broers begonnen in de sociale werkvoorziening in Roosendaal. Ze hebben heel wat verschillende werkzaamheden uitgevoerd, en natuurlijk ook op verschillende plekken. De eerste jaren werkten Piet en Sjaak, die een uur ouder is dan zijn broer, op dezelfde afdeling. Daarna ging Piet voor 20 jaar naar de houtafdeling en kwam Sjaak bij de kabelafdeling terecht. Nu werken ze allebei op de kabel- en montageafdeling van het Vaartveld in Roosendaal.


Wereldprimeur
OOSTERHOUT - Afgelopen maand is de nieuwe handelssite www.Age2Age.nl van start gegaan. Deze site is de eerste ter wereld, waarbij een computerscherm reageert op een links- of rechtshandige gebruiker. Hoewel er vele publicaties op het internet zijn over de motorische verschillen tussen links- en rechtshandigen, is tot nu toe nog geen site gebouwd die hierop softwarematig reageert. De bedenker van deze site is de 19 jarige Oosterhouter Tim Vermeulen. Tijdens het bouwen van een site kreeg hij het idee om de mogelijkheid te bekijken of het mogelijk was om het beeldscherm te laten reagereen op een links- of rechtshandige bediener. Die heeft de keuze het scherm in te delen naar zijn of haar leidende hand.


...investeert
Student brengt nieuws op internet

...went
Bio-producten hebben de toekomst

...schaft af
KvK: van instelling tot bedrijf

...zit
De stoel

...bekijkt
De stand van zaken

...beveiligt
Succesvolle aanpak inbraak, diefstal en vandalisme

...ontwikkelt
'Je kunt niet alles zelf doen'

....schreeuwt
Ruimteplanner geeft behoefte van ondernemers weer

...snuffelt
Bedrijven voor snuffelstage gezocht

...compenseert
Nadeelcompensatie: een lange weg te gaan

...vangt
Haring voor het goede doel

...vertegenwoordigt
Bedrijven vinden Beursvloer

...belegt
De beleggingsadviseurs

...vliegt
Skydiving: vliegen zonder vleugels

...verwent
De gast wil verwend worden

...campeert
Van camping tot multinational

...sport
De Stok, daar gebeurt het

...reist
Brabants 'reisbureau van het Jaar'

...winkelt
Breda is een toeristisch product

...kiest
Uitzendbureau van het jaar

...studeert
Hbo- opleiding voor campingbaas

...werkt
Werk maken van vakantie

...bouwt
Een perfecte opknapbeurt

...revitaliseert
Majoppeveld: Een terrein met potentie

...peilt
Nog steeds een dikke zeven

...rijdt
Zakelijk onderweg

...herstructureert
NVB zoekt naar mogelijkheden om herstructurering te bekostigen