In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Skydiving: vliegen zonder vleugels

Bij Indoor Sky Dive in Roosendaal tart je de wetten van de zwaartekracht en ervaart zodoende dé ultieme vrijheid van het vliegen. Nergens anders in Nederland kun je in een verticale windtunnel vliegen op een luchtstroom van zo'n tweehonderd kilometer per uur. Vliegen zonder vliegtuig, parachutespringen zonder parachute.

door Wiljan Broeders


Nicky Broos: We hebben met zn allen een topprestatie geleverd!
Foto: Thom van Amsterdam

ROOSENDAAL - Op Tweede Kerstdag 2006 opende het meest unieke en trend-settende Indoor Skydivecenter ter wereld zijn deuren. Die eerste periode is niet zonder slag of stoot verlopen. Hoe gaat het nu, pakweg een half jaar later; zijn de zeilen inmiddels weer recht getrokken? We vroegen het directeur Nicky Broos.

"Dat de start verre van vlekkeloos was, hoeven we niet onder stoelen of banken te steken. De pers heeft er vaak genoeg over bericht. Het waren hectische maanden die ons niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Met name voor de familie Kempenaars - maar vergeet ook de medewerkers niet - was het een bittere pil te zien dat hun droomproject niet sterk genoeg van de grond kwam, waarna de investeerdersgroep de beslissing nam uit elkaar te gaan."

Bakermat
De basis van dit prestigieuze project is alweer heel wat jaren geleden gelegd. André Kempenaars - een gepassioneerd parachutespringer/skydiver - ontdekte op vakantie in Amerika de kick van een vliegtunnel. Met groot enthousiasme ging hij aan de slag om dit ook in Nederland van de grond te krijgen. Daarmee zou ons land na Engeland en Frankrijk pas het derde in Europa en bovendien de eerste in de Benelux zijn die de beschikking heeft over een indoor skydivecenter.

Roosendaal - en meer specifiek recreatiepark De Stok - moest hiervoor de locatie worden. Perfect gelegen aan de snelweg A17 en omgeven door tal van andere accommodaties op het gebied van sport en leisure. Dichtbij vliegveld Seppe in Bosschenhoofd, waar destijds de eerste Nederlandse parachutistenclub werd opgericht. "Dus als je spreekt over de parasport, zeker in combinatie met innovativiteit is West-Brabant voor deze sport de bakermat gebleken."

Topprestatie
"De plannen namen steeds vastere vorm aan en via de accountmanager van het Rewin ben ik in beeld gekomen", stelt Broos. Hij was twaalf jaar geleden de eerste in Nederland die een overdekt wintersportcentrum (Skidôme te Rucphen) opzette. "Ik kende de figuurlijke klappen van de zweep en wist welke hobbels er op de weg lagen. Vandaar dat ik mooi die coachende rol kon vervullen.

Toen uiteindelijk groen licht werd gegeven, ging het snel. De gemeente Roosendaal heeft aardig haar nek voor ons uitgestoken. In rap tempo zijn we aan de slag gegaan. In 2005 werden de vergunningen aangevraagd, op donderdag 23 maart 2006 ging de eerste paal de grond in en eind december vond de opening plaats. Met zijn allen hebben we een topprestatie geleverd."

Drukste maand
Skydiven was in Nederland amper bekend. Het duurde dus even voordat de zaak begon te lopen. "Dat heeft zijn invloed gehad op tal van zaken," kijkt Broos terug op de afgelopen tijd. "Op 12 maart ben ik hier samen met mijn vrouw Monique als interim aangetreden en 10 april zijn we vervolgens statutair tot directeur benoemd. Dan komt er een moment waarop het geen zin meer heeft achterom te blijven kijken. We moeten verder. Er is een nieuw hoofdstuk aangebroken en dat is zeer positief gestart. Was mei al de drukste maand tot nu toe, in juni hebben we dit nog eens dunnetjes over gedaan."

Indoor Sky Dive is op de goede weg. "De uitdaging die momenteel op tafel ligt, is finetunen en streven naar meer volume", zegt Broos. "Of ik positief gestemd ben over de toekomst van Indoor Sky Dive? Absoluut. Er staat hier in Roosendaal iets heel unieks. Dit is 's werelds grootste, snelste en eerste verticale windtunnel met twee vliegkamers. n de leisure industrie draait het om drie componenten: eten, drinken en een activiteit. Daarvoor zijn mensen bij ons aan het juiste adres. En zeker niet alleen particulieren.

Steeds meer bedrijven boeken bij ons hun teambuildingsdag. Het obligate avondje bowlen heeft iedereen nu langzamerhand wel gehad en survivallen in de Ardennen heeft ook niet meer die impact als tien jaar geleden. Als je als bedrijf pretendeert innoverend te zijn, neem dan je klanten of werknemers mee naar een ander innoverend bedrijf." Indoor Sky Dive staat borg voor 'The Ultimate Xperience'. Zelfstandig vliegen, zo vrij als een vogel op de wind, in de meest veilige omstandigheden, zonder afhankelijk te zijn van weersomstandigheden.

Indoor Sky Dive biedt de klanten
  • Verticale windtunnel
  • Eetcafé de Swooppond
  • Virtual Parachute Xperience
  • Zero Gravity Xperience
  • The Skydive Xhibition
  • The Travel Xperience
  • Skybox
  • Vergaderzalen
  • Teamrooms


...investeert
Student brengt nieuws op internet

...went
Bio-producten hebben de toekomst

...schaft af
KvK: van instelling tot bedrijf

...zit
De stoel

...bekijkt
De stand van zaken

...beveiligt
Succesvolle aanpak inbraak, diefstal en vandalisme

...ontwikkelt
'Je kunt niet alles zelf doen'

....schreeuwt
Ruimteplanner geeft behoefte van ondernemers weer

...snuffelt
Bedrijven voor snuffelstage gezocht

...compenseert
Nadeelcompensatie: een lange weg te gaan

...vangt
Haring voor het goede doel

...vertegenwoordigt
Bedrijven vinden Beursvloer

...belegt
De beleggingsadviseurs

...vliegt
Skydiving: vliegen zonder vleugels

...verwent
De gast wil verwend worden

...campeert
Van camping tot multinational

...sport
De Stok, daar gebeurt het

...reist
Brabants 'reisbureau van het Jaar'

...winkelt
Breda is een toeristisch product

...kiest
Uitzendbureau van het jaar

...studeert
Hbo- opleiding voor campingbaas

...werkt
Werk maken van vakantie

...bouwt
Een perfecte opknapbeurt

...revitaliseert
Majoppeveld: Een terrein met potentie

...peilt
Nog steeds een dikke zeven

...rijdt
Zakelijk onderweg

...herstructureert
NVB zoekt naar mogelijkheden om herstructurering te bekostigen