In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Alfa Spider La Bella...

Alfa Romeo is momenteel bezig met het opwaarderen en van het eigen imago. Het merk kroop in Nederland onder de vleugels van moeder Fiat vandaan en er werd een eigen importorganisatie in het leven geroepen in het pand van waar uit vroeger Jaguar de markt bestierde. Alfa Romeo is dus bezig met het oppoetsen van het imago om ook in de Verenigde Staten voet aan de grond te krijgen. Daar wordt het merk in een adem genoemd met Maserati, zo ver is het hier nog lang niet. Maar hoe het ook zij; Alfa Romeo maakt nog steeds heel mooie auto's. Ook al dankzij de lange verbintenis die Alfa heeft met het befaamde designershuis Pininfarina, die ook de laatste Spider tekende. En met groot respect, de Spider is weer een prachtige auto geworden waarvan je nu de toekomstige klassiekerstatus al kunt voorspellen.Een prachtige Spider dus weer en dat merk je wanneer je met de auto onderweg bent, want overal zie je starende mannen (meestal) die omtrekkende bewegingen rond de auto maken. Bij een pompstation heb je snel contact met anderen, altijd met de auto als onderwerp. Alfa Romeo heeft er voor gekozen deze sportwagen met een keuze uit drie motoren uit te rusten. De minst krachtige is de versie met 2.2 JTS motor. Daarboven staat de versie met een liter motorinhoud méér, 3.2 JTS, eventueel als Q4 (vierwielaangedreven) leverbaar. Deze laatste heeft zes cilinders, de 2.2 vier. Recent kwam de 2.4 JTD op de markt, met dieselblok dus. Je ziet steeds vaker dat ook sportwagens met dieselmotoren kunnen worden uitgerust en Alfa Romeo is zo'n voorbeeld. Vast ook een heerlijke combinatie. De 2.2 JTS motor is geen toonbeeld van scherpte voor deze auto. Mooi donker uitlaatgeluid, prima wegligging, maar je merkt dat de auto eigenlijk wel wat meer kracht kan gebruiken. Een willekeurig GTI-tje van tien jaar oud hakt hem bij een stoplichtsprint zo in de pan. Het uiterlijk van deze Spider belooft absoluut meer dan de motor kan waarmaken. Anderzijds: je kunt ook stellen dat het geen supersportwagen is, maar meer een lekkere cabriolet waarmee je heerlijk kunt toeren. En dat is wél waar deze auto in uitblinkt, rustig mooi wezen langs dreef en dal. En je wéét het natuurlijk als je voor deze motorisering kiest, het is geen racer. De stoffen cabrioletkap is in alle gevallen elektrisch bedienbaar. Een wonder van snelheid is het niet maar hij voldoet goed en je zit tochtvrij en lekker droog indien hij is opgeklapt. De bagageruimte van de Spider is net voldoende groot voor twee bescheiden vakantietassen. Wel is de tildrempel erg hoog. De Alfa Romeo Spider is leverbaar vanaf krap 45.000 euro, inclusief BTW.

Toyota Verso D-4D-CAT Japans pretpakket

In de strijd om de kopersgunst van midi-MPV modellen was Toyota er met zijn Picnic redelijk snel bij. Een heel groot succes werd de Picnic in ons land niet, maar de opvolgers van deze middenklasser krijgen meer handen op elkaar. In eerste instantie bracht Toyota twee opvolgers op de markt: de Corolla Verso en de Avensis Verso die een behoorlijk stuk groter was. Wie nog groter wilde kon terecht bij de Previa. Prima auto, maar in Nederland qua verkoopaantallen een volkomen flop.Toyota, tegenwoordig de grootste autofabrikant ter wereld, heeft in het midi-MPV segment nog een type over: de Verso. Een van de meest aantrekkelijke versies van deze lekkere middenklasser is de D-4D-CAT met supersterke dieselmotor met een vermogen van maar liefst 177 pk. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken dus, al kun je hem ook heerlijk rustig rijden. Bovendien is deze dieselmotor, ondanks zijn geduchte spierkracht, een van de schoonste dieselmotoren ter wereld. Dat kun je met een gerust hart aan Toyota overlaten; die weten wel hoe ze een goeie auto in elkaar moeten schroeven. Deze Verso past helemaal in het beeld zoals dat van een moderne MPV verwacht mag worden, met vijf of zeven zitplaatsen waarvan bij laatgenoemde de achterste twee volledig opklapbaar zijn. Eigenlijk zijn die twee zittingen meer bedoeld als noodzittingen of kinderzitjes want een volwassene kan er geen lange comfortabele rit op maken. Comfortabel is deze Verso absoluut. Weliswaar is de vering relatief stug, maar dat moet ook wel als je ook met zeven personen in de auto kunt rijden. De krachtige dieselmotor houdt zich ook bij accelereren en bij hogere snelheden qua geluid mooi op de achtergrond wat bijdraagt aan een algemeen gevoel van comfort. Het dashboard van de Verso ziet er gelikt uit, zeker wanneer je kiest voor het Business optiepakket met een schitterend navigatiepakket met touchscreen bediening. Geen ander systeem werkt zo prettig als dit, zeker nemen als het spaarvarkentje het toelaat dus. Ook de stoelen van deze Verso bieden volop comfort. Zoals elke Toyota eigenlijk heeft het rijden in de Verso een bepaald gemak over zich. Alle instrumenten zitten op de juiste plaats en alles voelt solide aan. Prettig dus en dat is exact het gevoel dat deze wagen achterlaat: een prettig gevoel. Een ruime koets en de bijna-wetenschap dat de auto zich probleemloos zal gedragen; vele, vele kilometers lang. De Toyota Verso is er vanaf 22.950 euro, inclusief BTW. De 7-persoonsversie met de genoemde dieselmotor is er vanaf 33.350 euro, inclusief BTW.

Roofkat krijgt nieuwe nagelsDe meest compacte Jaguar van dit moment, de X-Type, is toe aan vernieuwing en is daarvoor naar een luxueuze nagelstudio gestuurd om zich een paar nieuwe te laten aanmeten. Ten opzichte van het huidige model wordt de nieuweling op meer dan 500 punten aangepast. Het meest in het oog lopende verschil is het wat dynamischer uiterlijk van de kitten die, qua front, wat meer op de grote broertjes lijkt met zijn agressieve grille. Minder in het oog lopend, maar voor veel aspirant kopers wel aantrekkelijk is de koppeling van de heerlijke 2.2. liter twin turbodieselmotor aan een nieuwe automatische Jaguar Sequential Shift versnellingsbak met zes verzetten. De nieuwe combinatie biedt een hoog comfort, veel kracht en een redelijk spaarzaam verbruik. Zowel het uiterlijk als het interieur van de vernieuwde X-Type werden opgefrist en voldoen zo veel als mogelijk is aan de nieuwe designrichting die het merk is ingeslagen. Jaguar is nog lang niet uit de problemen waarbij de nieuwe XF moet zorgen voor nieuwe aanwas van klanten; waarvan Jaguar hoopt dat er veel kopers bij zijn die voorheen een ander merk dan Jaguar reden. Alle andere modellen zullen naar verwachting zo snel als maar mogelijk is de nieuwe designrichting volgen. Zo werd ook de X-Type aangepast. In het interieur moet een grotere keuzevrijheid in bekleding en optiemogelijkheden meer kopers naar het merk trekken. Jaguar is een premiummerk van Ford. Naar verwachting zullen de vernieuwingen voor de X-Type begin april 2008 zijn doorgevoerd. Dan wordt de vernieuwde X-Type in de showrooms verwacht.


...beslist
'Warmte brengen bij bedrijven'

...betaalt
Foute energierekening kost MKB miljoenen

...bepleit
Guido van Liefland zoekt nu voor Zeeland

...netwerkt
Vernieuwen in goede tijden

...verleent
Volop winstpunten met kleurrijke wereldprimeur

...zoekt
Bedrijfsoverdracht: op tijd beginnen om te kunnen stoppen

...onderzoekt
West-Brabant als voorbeeld voor het afschaffen van regels

....informeert
Wat verandert er voor u in 2008?

...komt bijeen
12 december Eindejaarsbijeenkomst

...zit
De stoel

...bekijkt
De Stand van Zaken

...fotografeert
Foto's uit de heliumballon

...organiseet
Jonge managers in oude omgeving

...luistert
Gerrit Zalm nog steeds populair

...benoemt
Nieuwe compacte bedrijfsauto's van PSA en Fiat

...presenteert
Nieuwe Hyundai H300 wordt klapper

...introduceert
MAN introduceert sterkste truck

...vernieuwt
Renault massaal op BedrijfsautoRAI

...biedt
Ford: Aandacht voor het milieu

...vernieuwt
De nieuwe lijn VW bedrijfsauto's

...viert
Zestig jaar VW Transporter

...combineert
Opel Antara Van: Stijlvolle SUV nu ook als besteller

...houdt
The European Road Transport Show

...verandert
De truck als rijdende computer

...lanceert
Nederland aan deOndernemer.nl

...peilt
Experts zijn een stuk optimistischer

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...ondertekent
Dombosch knapt flink op

...ontwikkelt
Veel verschillende bedrijven

...waakt
Camera's waken over Dombosch

...rijdt
Zakelijk onderweg

...opent
Vmbo klaar voor de toekomst

...kijkt
Bedrijven kijken op Hazeldonk

...trekt
Terpstra opent Xplora

...ontmoet
Bomvolle zaal vol netwerkers

...verhuist
Nederlandse bedrijven verhuizen niet zo gauw

...verwacht
Marktherstel vanaf begin 2008

...zoekt
de Ondernemer zoekt medewerkers

...onderneemt
Gedrevenheid om te ondernemen