In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2000













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Columns
Cees Budding
Christ-Jan Danen
Barend Hohmann
Frank van Overveld
www.uitzenden.nl  
Christ-Jan Danen
HRM manager Job Support



"Start gaat fors 'indikken'" Het uitzendconcern brengt het aantal vestigingen in Nederland de komende jaren terug van 550 tot circa 400. De nieuwe benadering vormt een reactie op het snel veranderende karakter van de Nederlandse uitzendmarkt.

"Vedior besluit tot reorganisatie" De uitzendorganisatie heeft problemen met de werving van voldoende uitzendkrachten. Mede hierdoor stagneerde vorig jaar de omzet op de Nederlandse markt. Dit jaar worden er diverse nieuwe wervingsformules geïntroduceerd om meer uitzendkrachten binnen te halen en de binding met de huidige flexwerkers te verbeteren.

"Randstad reduceert backoffices" Het aantal backoffices wordt voor eind 2001 teruggebracht van zestien naar twee. Reden voor de concentratie vormen de administratieve kosten die structureel te hoog zijn in vergelijking met de directe concurrenten.

Er is iets aan de hand met de Nederlandse uitzendbureaus. Beleggers lopen massaal weg omdat de prestaties tegenvallen. De meest voor de hand liggende verklaring vormt de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt. Door de krapte op de arbeidsmarkt is er minder aanbod van uitzendkrachten en het kost steeds meer moeite en geld deze uitzendkrachten te werven. Dit jaagt de kosten met wel 10% op. Daar komt nog bij dat de Nederlandse uitzendmarkt al 'volwassen' is. Veel groei zit er niet meer in, behalve wanneer uitzendbureaus op een nieuwe, innovatieve manier gaan werken. Hier ligt de kans voor de kleine bureaus die zich snel aan de ontstane situatie kunnen aanpassen.

Willen de uitzenders hun rol op de arbeidsmarkt blijven spelen, dan moeten zij de internetmarkt op. In de nieuwe economie zal het gaan om een bijdrage te leveren aan de prestatie van bedrijven en aan de ontwikkelingen van het individu. Net als in veel andere sectoren is het onduidelijk waar die e-business toe leidt. Een ding staat vast: het kost tijd en geld.

...ordent
Orde op zaken

...kiest
'Die bevlogenheid, gelukkig is die er nog'

...confronteert
'Burn-outpatiënten met hun neus op de feiten drukken'

...ontvangt
Lief zijn voor je ondernemers

...reageert
Burgemeester drs. J. van Agt:
'Ondernemingen zijn de basis van ons bestaan'

...onderneemt
Deelnemerslijst Bedrijven Kontakt Dagen

...groeit
Groeisupport denkt mee met ondernemers met groeivragen

...helpt
KvK helpt ondernemers verder op weg

...bekijkt
Leerlingen West-Brabantse scholen bezoeken bedrijven

...spreekt
Startersnetwerk Roosendaal bijeen in het nieuwe RBC-stadion

...innoveert
Nederland gaat digitaal
Uw link naar eigentijds ondernemen

...leert
Junior Kamer Zeeuwsch-Vlaanderen koestert BOS-project