In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2000













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
Epris
PricewaterhouseCoopers
Global-e BV
Global-e: De connectie tussen u en de "Nieuwe Economie" !

Werd eeuwen geleden nog ruilhandel bedreven, nu zijn we langs de weg van het muntgeld en het girale verkeer beland bij het digitale geld; betalingen worden verricht met pinpas, telebankieren of via internet. Banken vervullen nu nog de rol van doorgeefluik. Waarschijnlijk zullen zij in de toekomst slechts een scheidsrechter zijn inzake zakelijke transacties, waarvoor zij provisie ontvangen. Want waarom niet rechtstreeks betalen aan de producent, als we hun producten ook rechtstreeks afnemen? Door de komst van het internet en de wijde vertakking daarvan in onze samenleving, vormt e-commerce - of als veel meer omvattend begrip e-business - een belangrijke basis voor grote ontwikkelingen.

Voor u als ondernemer betekent dit dat u keuzes moet gaan maken. Traditionele waarden en normen gaan overboord en worden verdrongen door wat we noemen de "Nieuwe Economie". Deze Nieuwe Economie houdt in, dat er zonder tussenkomst van al te veel menselijke handelingen producten verwisselen van eigenaar en dat bestellingen van de eindgebruiker automatisch muteren naar productieorders bij de fabrikant. Deze ketenintegratie heeft wel tot gevolg dat men dezelfde "taal" dient te spreken wil men met elkaar kunnen communiceren en dat goede afspraken gemaakt moeten worden. De automatiseringsgraad binnen bedrijven zal sterk verhoogd moeten worden, waarbij men gebruik zal maken van open standaarden. Goede beveiligingstechnieken moeten er voor zorgen, dat u alleen "praat" met diegenen die daar toestemming voor hebben.
Als u denkt dat het nog niet zo'n vaart zal lopen, het begin is al gemaakt! Boodschappen doen is voor veel mensen - denk aan bijvoorbeeld tweeverdieners - een bijzonder tijdrovend gebeuren. Waarom zelf doen, als het tot op de keukentafel - op een door uzelf aangegeven tijdstip - kan worden thuisgebracht? Tijdens uw koffie/lunchpauze surft u naar de website van Albert Heijn (www.ah.nl) en u kunt online shoppen.
Hekel aan gepas in een klein, warm kleedhokje? U surft zo naar diverse sites (van Wehkamp tot designers kleding) en binnen de kortste tijd heeft u uw kleding in huis. Past iets niet of vindt u het niet leuk, dan stuurt u het gewoon weer terug. Toekomstmuziek in uw oren? Voor veel mensen al realiteit.
Winkelen via het internet is een goed voorbeeld van e-business. U kunt vast wel bedenken dat uw klanten ook met een dergelijke toepassing willen gaan werken. Daar zijn echter wel wat zaken voor nodig; zaken die we bij Global-e perfect beheersen.

Uw bedrijfsnetwerk moet goed en degelijk geautomatiseerd zijn en dient te beschikken over goede beveiligingen. Uiteraard speelt communicatie met de buitenwereld een grote rol. Onze afdeling networking implementeert èn beheert dit voor u.
Onze divisie e-business ontwikkelt webapplicaties en e-commerce oplossingen en kunnen als geen ander databasekoppelingen maken, zodat bijvoorbeeld online orders automatisch in uw back-office belanden.
Access & hosting beschikt over de meest geavanceerde apparatuur voor het hosten van (web)applicaties en biedt razendsnelle toegang tot het internet via onze directe glasvezelverbinding met de Amsterdam Internet Exchange (AIE). In onze zwaar beveiligde kluiskelder hebben we al verschillende ASP-servers opgesteld van klanten die u al voor gingen, want als u zowel de initiële investeringen en het beheer buiten de deur wilt houden dan biedt ons ASP-concept uitkomst.
Binnen dit concept bieden wij u de mogelijkheid aan om voor een periode van 3 jaar een server te huren, waarop al uw software is geïnstalleerd en die u via internet aanspreekt. En niet alleen vanuit uw kantoor, maar vanaf iedere denkbare (werk)plek. Dat maakt deze oplossing bijzonder geschikt voor bedrijven die veel medewerkers "op de weg" hebben of die van huis uit telewerken.

Global-e is daarom uw partner om de connectie met de Nieuwe Economie aan te gaan. Global-e - voortgekomen uit een fusie tussen Hapers Automatisering & Organisatie en Globe Internet - bestaat nog maar net, maar heeft toch al meer dan 15 jaar ervaring: door samenvoeging van al de activiteiten is een uniek bedrijf ontstaan. De divisies networking, e-business en access & hosting staan garant voor het leveren van totaalconcepten.

Global-e BV
Raadhuisstraat 32
5126 CJ GILZE
Tel. 0161-888888
Fax 0161-888899
www.global-e.nl


...ordent
Orde op zaken

...kiest
'Die bevlogenheid, gelukkig is die er nog'

...confronteert
'Burn-outpatiënten met hun neus op de feiten drukken'

...ontvangt
Lief zijn voor je ondernemers

...reageert
Burgemeester drs. J. van Agt:
'Ondernemingen zijn de basis van ons bestaan'

...onderneemt
Deelnemerslijst Bedrijven Kontakt Dagen

...groeit
Groeisupport denkt mee met ondernemers met groeivragen

...helpt
KvK helpt ondernemers verder op weg

...bekijkt
Leerlingen West-Brabantse scholen bezoeken bedrijven

...spreekt
Startersnetwerk Roosendaal bijeen in het nieuwe RBC-stadion

...innoveert
Nederland gaat digitaal
Uw link naar eigentijds ondernemen

...leert
Junior Kamer Zeeuwsch-Vlaanderen koestert BOS-project