In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2000













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Columns
Cees Budding
Christ-Jan Danen
Barend Hohmann
Frank van Overveld
De Planning en realisering van nieuwe bedrijventerreinen  
Cees Budding
Gemeente Breda, afd. Economische Zaken



De planning en realisering van nieuwe bedrijventerreinen. De revitalisering van bestaande bedrijventerreinen zodat deze duurzaam blijven voldoen aan de vestigingseisen. Het stimuleren van de toeristisch-recreatieve sector in Breda. De aanpak van economische functies in de wijk, door bijvoorbeeld de opwaardering van wijk-werkterreinen. Het verbeteren van de kennisoverdracht tussen onderwijsinstellingen en bedrijfsleven. De ontwikkeling van de Spoorzone tot een Euroregionaal zakencentrum. De aanpak van het beheer op bedrijventerreinen. De realisering van nieuwe kantoorlocaties. De zorg voor een adequaat voorzieningenniveau (detailhandel) op buurt- en wijkniveau. De verdere ontwikkeling van de Bredase binnenstad als regionaal koopcentrum. De stimulering en ondersteuning van starters. Het verbeteren van de bereikbaarheid door aandacht voor openbaar vervoer en infrastructurele knelpunten. Een zeker niet volledige greep uit de gemeentelijke activiteiten, waarbij bedrijfsleven en overheid elkaar nadrukkelijk tegenkomen. Sterker nog, activiteiten waarbij beide partijen elkaar hard nodig hebben om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Dit met als gezamenlijk doel de verdere ontwikkeling van de Bredase economie. Samenwerken begint met communicatie en overleg. Vandaar dat de gemeente Breda nu reeds diverse kanalen benut om het bedrijfsleven te informeren over ontwikkelingen en voorgenomen plannen. Het blad "De Ondernemer" vormt daarbij een welkome aanvulling. De gemeente Breda heeft dan ook besloten te participeren, door u maandelijks te informeren over voor het bedrijfsleven relevante gemeentelijke activiteiten.

Wilt u hierop reageren, of in algemene zin informatie, ondersteuning, etcetera, dan vindt u bij de afdeling Economische Zaken een gewillig oor. Bij het bureau Bedrijfscontacten van deze afdeling staat men klaar om u met raad en daad terzijde te staan.
Het bureau Bedrijfscontacten is bereikbaar op nummer 076-5293750, of op E-mail adres economischezaken@breda.nl

...informeert
De Ondernemer: Nieuw voor het bedrijfsleven

...schenkt
Gestolde emotie waar kies je voor?
Nostalgie of trends

...start
"De eerste 2 jaren zullen pittig zijn" Startende ondernemer Niels van Loon

...communiceert
BKD West-Brabant: Netwerken in eigen regio

...switcht
“Een politicus is ook een ondernemer” Joost Gielen switcht van politiek naar bedrijfsleven

...leert
Wie kan een ondernemer verder helpen?

...adviseert
Wat willen we met wap?

...bespreekt
Een katechismus, daar lijkt het op Gedragscode brengt de discussie over integriteit in de organisatie op gang