In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2000













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Columns
Cees Budding
Christ-Jan Danen
Barend Hohmann
Frank van Overveld
'Internet, nooit doen'  
Barend Hohmann
(virtueel internet miljonair)



80% van de ondernemers haakte zojuist af bij het lezen van het woordje Internet. Bent u daar nog? U bent een bijtertje. Want de meeste ondernemers hebben het gehad met internet. En dat is niet gek.

Internet lijkt de grootste hobby van de op hol geslagen wereldeconomie. En hobbies kosten geld. Ik zal u verklappen hoe het zit. Internet is sexy. En sex is geld. En daarom moeten al die beursgenoteerde bedrijven meedoen. Neem een Elsevier. Ziet u het voor u? Zo'n grijze belasting-almanak ondergaat een digitaal weekje Thermae 2000, met wat liposuctie op de rug en een kleine oorcorrectie. Het merk lijkt herboren en de aandeelhouders belonen deze geniale internet ingreep met een koersexplosie die de Mona Lisa doet schaterlachen. Dus de beste tip die ik u, vanuit mijn virtuele ligstoel in Cannes, kan geven: Zorg eerst dat uw bedrijf beursgenoteerd is, want dan kunt u zich daarna een nieuwe web-outfit aan laten meten. Internet is dan als de kleren van de keizer; je kunt het niet zien, maar iedereen vindt het fantastisch.

Bent u daar nog steeds? Mooi. Dan nu het goede nieuws. Vandaag zoekt iemand uw bedrijf, op het internet. Iemand die niet speculeert op de beurs en die niet gelooft in de kleren van de keizer. Maar wel iemand die precies op zoek is naar wat uw bedrijf kan leveren. De vraag die u uzelf nu mag stellen: Vindt die klant uw bedrijf? Of uw concurrent? 80% van de snellezers zou daar eens bij moeten stilstaan. Net als u nu doet. Dus van mij mag u berichten over internet en nieuwe economie rustig overslaan. Maar besef wel wat internet voor u als ondernemer kan betekenen.

...informeert
De Ondernemer: Nieuw voor het bedrijfsleven

...schenkt
Gestolde emotie waar kies je voor?
Nostalgie of trends

...start
"De eerste 2 jaren zullen pittig zijn" Startende ondernemer Niels van Loon

...communiceert
BKD West-Brabant: Netwerken in eigen regio

...switcht
“Een politicus is ook een ondernemer” Joost Gielen switcht van politiek naar bedrijfsleven

...leert
Wie kan een ondernemer verder helpen?

...adviseert
Wat willen we met wap?

...bespreekt
Een katechismus, daar lijkt het op Gedragscode brengt de discussie over integriteit in de organisatie op gang