In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2003













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Groei & Financiering

Bij groei en financiering ondersteunt REWIN bedrijven die plannen hebben om te groeien en te investeren, maar waarbij het realiseren van de financiering niet zo eenvoudig is.

Groeien is investeren
Iedere ondernemer krijgt in zijn ondernemersbestaan op een gegeven moment te maken met het regelen van een bedrijfsfinanciering. Want bij een bedrijf in ontwikkeling horen nieuwe ideeën en plannen. Zoals de start van nieuwe activiteiten, de bewerking van nieuwe markten, de introductie van nieuwe producten, de toepassing van nieuwe technieken of een verbouwing of nieuwbouw. Zaken, die altijd vragen om investeringen en financiële consequenties hebben.

Financiering: geen dagelijkse routine
Voor veel ondernemers zijn financiële vraagstukken geen dagelijkse routine. En al helemaal niet wanneer financiers vragen om uitvoerige toelichtingen, de solvabiliteit van een bedrijf gering is, de plannen nieuwe activiteiten omvatten ofwel de zekerheden voor de financiers ontoereikend zijn. REWIN kan in dergelijke gevallen vanuit een onafhankelijke positie optreden als neutrale tussenpersoon. REWIN is bekend met de eisen die financiers stellen aan ondernemingen en projecten en brengt partijen met elkaar in contact. Bij financiering moet worden gedacht aan banken, informal investors en participatiemaatschappijen.

De rol van REWIN bij groei & financiering
REWIN ondersteunt ondernemers in hun financieel management bij het realiseren van hun investeringsplannen. Dat kan op verschillende wijzen en op verschillende momenten. Een aantal voorbeelden uit de praktijk.

REWIN als schakel tussen ondernemer en financier
Stel, uw bedrijf heeft een liquiditeitsprobleem. Er is direct geld nodig om grondstoffen voor de productie te kopen. Immers, zonder productie, geen verkoop. Het gaat om een bedrag van e 250.000.-. Helaas is de bank niet meer bereid tot uitbreiding van de kredietverstrekking. Waarom niet? De geprognosticeerde winst voor het afgelopen jaar is niet helemaal gehaald. Ook andere tegenvallers veroorzaken een tegenvallend resultaat: een medewerker is in de WAO terecht gekomen, in verband met de groei zijn mogelijk te snel twee extra dure krachten aangenomen en een debiteur met een flinke schuld is failliet.

Oplossing: dank zij een product met een goed perspectief en een bedrijf zonder verdere fiscale problemen, weet REWIN een informal investor bereid te vinden voor een bedrag van e 250.000.- te investeren. De informal investor worden aandelen te koop aangeboden.

Resultaat: een productiebedrijf met 7 mensen in dienst kan verder met de groei van haar bedrijf.

REWIN verhoogt de kansen voor een nieuw product
Een ondernemer, een echte techneut komt met een nieuw product. Het productidee ziet er goed uit, maar er moet nog heel wat onderzoek gedaan worden. Diverse instanties worden geraadpleegd, en geven aan dat de technische ontwikkeling mogelijk is en dat het zal gaan functioneren zoals verwacht. Er wordt een ondernemingsplan gemaakt, maar bij het marktpotentieel heeft de huisbankier nog vraagtekens. Aanvullend marktonderzoek is nodig voordat de bank tot financiering kan overgaan.

Oplossing: Het bedrijf schakelt een onderzoeksbureau in; REWIN ondersteunt bij de selectie van het onderzoeksbureau.

Resultaat: De onderbouwing van de omzet, toch de moelijkste kant van de prognose, is nu beter te geven. De haalbaarheid van het plan is dus beter te beoordelen en de kansen op financiering worden vergroot.

REWIN verzorgt assistentie bij de uitwerking van het ondernemersplan
Hoe leg je uit aan financiers dat je een niet tastbaar product verkoopt. Dat doe je door je persoonlijke kwaliteiten, kennis en ervaring te benadrukken. Op basis van die gegevens moet voldoende vertrouwen ontstaan voor financiers.

Oplossing: REWIN helpt bij het formuleren van de (ondernemers)plannen en het opbouwen van vertrouwen, zodat de financiers een compleet dossier kunnen beoordelen.

Resultaat: De ondernemer komt beslagen ten ijs, laat een goede indruk achter bij de financier en is beter en eerder in staat om de gewenste financiering voor elkaar te krijgen.

Meer informatie
NV REWIN West-Brabant
Mozartlaan 7
Postbus 3182
4800 DD BREDA
Tel: 076 - 5646784
Fax: 076 - 5646789
E-mail: west-brabant@rewin.nl
Internet: www.rewin.nl

Over NV REWIN West-Brabant
NV REWIN West-Brabant is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor West-Brabant. Rewin bevordert de regionaal economische ontwikkeling door bedrijven te stimuleren in West-Brabant te investeren. REWIN informeer bedrijven bij kantoor- en bedrijfs- vestiging, adviseert bij groei en financiering en ontwikkelt regionale projecten.


...informeert
Poldermodel oorzaak van huidige malaise

...start
De kracht van regionale samenwerking

...onderneemt
Startersdag op 1 november

...betekent
Nieuwe landen bij de EU en de gevolgen voor ú.

...verbeterd
Kantoren impuls voor hotelsector

...ondersteunt
Groei & Financiering

...verschijnt
Nieuw voor het bedrijfsleven in Zeeland

...rijdt
IAA Frankfurt bárstte van het nieuws

...promoot
Ideeën te over

...spreekt
Advocaat Wim Anker bezoekt Terneuzen

...organiseert
Festivak eerste keer in buitenlucht

...leest
In 't kort

...subsideert
Zeven Brabantse bedrijventerreinen voorgedragen voor rijkssubsidie

...huisvest
Economische ontwikkeling leidt van verhuurder- naar huurdersmarkt

...bouwt
Sandkastelen op de markt