In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Hoezo Personeelstekort!?

De media heeft er de afgelopen tijd vol van gestaan. Nederland kampt met personeelstekort. De eerste economische groei in de afgelopen kwartalen leidt direct tot problemen bij de werving van geschikt personeel. Sommige belangenorganisaties spreken zelfs van een alarmerende situatie.


Marc Brekoo.

Marc Brekoo van Target Vision Consultants bv uit Roosendaal, brengt hierna één van de actuele onderwerpen ter sprake dat tijdens het entertainende Semigres op 21 september 2006 in de Efteling voor de tweede achtereenvolgende keer gehouden zal worden. Sprekers zijn Mark Eijskens (ex-premier van België) en Rene Boender (adviseur Captains of Industrie). Er zullen concrete 'sleutels' om direct succesvol te gaan ondernemen uitgereikt worden op die dag aan MKB-ondernemers, waar dus elke MKB'er zijn voordeel mee kan doen.

Tekort in alle geledingen van de beroepsbevolking
Kijken we bijvoorbeeld naar de technische branche, dan zijn machinebouw medewerkers en kandidaten voor de serviceverlening bijna in Nederland niet meer te vinden. Ook andere vaklieden zoals bijvoorbeeld gasfitters, lassers en metselaars lijken een uitstervend beroep te zijn of te worden binnen onze landsgrenzen. Maar ook (groei)vacatures voor verpleegkundigen, managers en operators, juridisch personeel, monteurs, leerkrachten en accountants zijn met veel 'pijn en moeite' op te vullen.

Maar ja, wat wil je: circa 450.000 mensen werkeloos (inclusief potentiële kandidaten voor reïntegratie) en een groeiend aantal vacatures van momenteel meer dan 200.000. De 'visvijver' in Nederland raakt uitgeput.

Trends
De economische groei is net begonnen en het einde van de groei is nog lang niet in zicht. Verwacht wordt dat de economie er in 2007 nog veel beter bij zal staan. Wil men de groei kunnen waarborgen, dan moet je voldoende groeipotentie in huis hebben. Menscapaciteit is één van de belangrijkste elementen daarbij. Maar als de 'visvijver' uitgeput geraakt, de vergrijzing de komende jaren relatief fors toeneemt en Nederland bovendien zo hier en daar kampt met ontgroeningsverschijnselen (minder afgestudeerden), dan valt er binnen afzienbare tijd 'niets meer te werven' binnen Nederland. We zullen allemaal aan het werk zijn. Het kabinet overweegt daarom om de genzen met Oost-Europa meer open te zetten op een zo kort mogelijke termijn. Daar is overigens niets mis mee. We krijgen dus te maken met het feit dat de moeilijk opvulbare (groei)vacatures en de vacatures onder de vaklieden in de diverse branches binnenkort ingevuld gaan worden door werknemers uit Oost-Europa. In- en externe communicatie met personeel bijvoorbeeld is altijd al een hekel punt geweest binnen organisaties. De komst van Oost-Europeanen zal de druk op het aspect communicatie alleen maar vergroten. Daar zit niet iedereen binnen het MKB op te wachten. Maar Europa integreert gestaag, of wij nu willen of niet en we móeten eraan meedoen. Of is er nóg een tussenfase?

Vóórdat de 'Oost-Europeanen' komen
Is er wel sprake van personeelstekort? Dat is de vraag die elk bedrijf dat uitbreiding in mensen zoekt zich moet afvragen. Er wordt immers nog steeds binnen veel bedrijven inefficiënt gewerkt. Het werk kan met vaak eenvoudige aanpassingen in de organisatie, veelal door minder mensen gedaan worden. Daarnaast zou men zich moeten focussen op het behalen van schaalvoordelen in de personele sfeer door de samenwerking op te zoeken. Er zijn zelfs samenwerkingsvormen bekend tussen concurrenten. Bedenk maar eens wat voor voordelen (in allerlei opzichten) bijvoorbeeld zeven kleinere of middelgrote transporteurs kunnen behalen als zij gezamenlijk besluiten om 'achter de schermen' de banden en brandstoffen centraal in te gaan kopen.

Ook komen samenwerkingsverbanden met branchevreemde partners voor die dan veelal betrekking hebben op het nastreven van (wederzijdse) meer renderende bezettingen van machine- en menscapaciteit. Er mag dan ook best gesteld worden dat als men met een realistische, objectieve blik de eigen organisatie eens onder de loep zou nemen, het veronderstelde personeelstekort aanvankelijk best wel eens mee zou kunnen vallen!

www.suc6volondernemen.nl
21 september 2006, Semigres over creatief, toekomstgericht ondernemen.

Target Vision Consultants bv
E-mail: [email protected]
Internet: www.targetvision.nl


...denkt
Denktank van Marco Borsato

...adviseert
Professioneel overkomen

...kampt
Hoezo Personeelstekort!?

...ontstaat
New Rebel Motorcycles

...inspireert
Syntens Summer Experience

...opent
Veilig Ondernemen portal

...begeleidt
Subsidieregeling startende exporteur verruimd

....steunt
PaFemme steunt allochtone vrouwen

...viert
Uitstellen zorgt voor de juiste VETkwaliteit!

...biedt
ING Bank en Avans Hogeschool

...werkt
Nieuwe directievoorzitter Rabobank Breda

...rijdt
Zakelijk onderweg

...golft
Richard Krajicek Foundation

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...zorgt
Monument wordt woonproject voor kinderen

...spreekt
In 't kort

...gestart
Veranderingen bij 'de Ondernemer'

...geeft
Brabant extra economische slagkracht

...overlegt
Innovatieve technieken in de fruitteelt

...groeit
Nederlandse kantorenmarkt

...constateert
Startende ondernemers

...start
Startbedrijf.nl als je een eigen zaak wilt