In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

ING Bank en Avans Hogeschool slaan brug tussen studie en praktijk

De ING Bank district West- en Midden-Brabant en de Academie Algemeen en Financieel Management van Avans Hogeschool in Breda/Tilburg hebben 13 juni 2006 een samenwerkingsconvenant getekend. Beide gaan samenwerken om kennis en ervaring uit te wisselen op een wijze die voor beide partijen meerwaarde biedt. De ING Bank is voor Avans Hogeschool de eerste financiële dienstverlener met wie zij een dergelijke verbinding aangaat.


'Harrie van Beek (links), directeur Avans Hogeschool (AAFM), en John Verhagen, directievoorzitter ING Bank district West- en Midden-Brabant, ondertekenen een samenwerkingsconvenant'.

De ING Bank district West- en Midden-Brabant gaat studenten stageplekken aanbieden en gastcolleges en workshops geven met praktijkcases op divers financieel gebied. Ook docenten kunnen hun praktijkervaring actualiseren in relevante bedrijfssituaties. Verder vindt eens per jaar een bedrijfsdag voor studenten plaats over beroepsperspectieven van een studie bedrijfseconomie. De ING Bank beoogt via deze weg trainees te verwerven.
Omgekeerd stelt Avans Hogeschool studenten beschikbaar aan de ING Bank voor toegepast onderzoek ter ondersteuning van haar activiteiten in de afzetmarkt.

"Onderwijs is de toekomst. Als ING Bank beseffen we hoe belangrijk het is dat onderwijsinstellingen zich in onze regio kunnen blijven ontwikkelen en we een permanente brug slaan tussen opleiding en praktijk. Deze samenwerking geeft daar een gedegen aanzet voor", aldus John Verhagen, voorzitter van de directie van de ING Bank district West- en Midden-Brabant. Ook Harrie van Beek, directeur van de Academie Algemeen en Financieel Management, is zeer tevreden met deze nieuwe vorm van samenwerking.

"Als instelling voor hoger beroepsonderwijs streeft Avans Hogeschool ernaar om de beroepspraktijk steeds meer een essentieel onderdeel van de opleiding van haar studenten te laten zijn. Dit vereist onder andere een structurele samenwerkingsrelatie van Avans met een aantal geselecteerde bedrijven en instellingen. De academie voor Algemeen en Financieel Management verzorgt de opleidingen Accountancy, Bedrijfseconomie, Management Economie en Recht (MER) en Personeel & Arbeid (P&A). In die zin is de ING Bank zowel voor onze studenten, alsook voor onze medewerkers een zeer interessante partij."

...denkt
Denktank van Marco Borsato

...adviseert
Professioneel overkomen

...kampt
Hoezo Personeelstekort!?

...ontstaat
New Rebel Motorcycles

...inspireert
Syntens Summer Experience

...opent
Veilig Ondernemen portal

...begeleidt
Subsidieregeling startende exporteur verruimd

....steunt
PaFemme steunt allochtone vrouwen

...viert
Uitstellen zorgt voor de juiste VETkwaliteit!

...biedt
ING Bank en Avans Hogeschool

...werkt
Nieuwe directievoorzitter Rabobank Breda

...rijdt
Zakelijk onderweg

...golft
Richard Krajicek Foundation

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...zorgt
Monument wordt woonproject voor kinderen

...spreekt
In 't kort

...gestart
Veranderingen bij 'de Ondernemer'

...geeft
Brabant extra economische slagkracht

...overlegt
Innovatieve technieken in de fruitteelt

...groeit
Nederlandse kantorenmarkt

...constateert
Startende ondernemers

...start
Startbedrijf.nl als je een eigen zaak wilt